۳ روش و تکنیک موثر برای موفقیت در کنکور

یادگیری و آموزش می تواند فرصت های بزرگی برای پیشرفت آکادمیک و شخصی باشد اما در بحبوحه شیوع کرونا و استرس هایی که با خود دارد، باید دانست که برخی روش های یادگیری کارآمدتر از دیگر روش ها هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چه خود دانش آموز، دانشجو یا پدر و مادری هستید که پس از بسته شدن مدارس و دانشگاه‌ها بدنبال شیوع کرونا به دردسر افتاده اید، باید بدانید بازگشایی مراکز آموزش در سال تحصیلی جدید با شرایط غیرطبیعی و جدیدی همراه خواهد بود.

این روز‌ها نیز تب کنکور در کشور در بالاترین حد ممکن قرار دارد و کنکوری‌ها باید به همین زودی برای حضور در آزمون سراسری آماده باشند. یادگیری و آموزش می‌تواند فرصت‌های بزرگی برای پیشرفت آکادمیک و شخصی باشد، اما در بحبوحه شیوع کرونا و استرس‌هایی که با خود دارد، باید دانست که برخی روش‌های یادگیری و به خاطرسپاری اطلاعات کارآمدتر از دیگر روش‌ها هستند. برای مثال بسیار هنوز به روش‌ها و تکنیک‌های قدیمی بازخوانی مطالب یا یادداشت برداشتن و هایلایت کردن بخش‌های مهم تکیه می‌کنند که به هیچ وجه رویکرد‌هایی موثر نیستند. در ادامه می‌خواهیم شما را با سه تکنیک تایید شده و علمی برای یادگیری بهتر آشنا کنیم.


بیشتر بخوانید


بهبود یادگیری

محققان تست زدن و مطالعه مدت دار و بافاصله همزمان را سوپر تکنیکی به نام «بازمطالعه پی در پی» می‌نامند و آن را دارای فواید متعدد می‌دانند. برای مثال محققان دانشگاه ایالتی کنت دریافته اند که دانشجویانی که از این روش برای مطالعه و درس خواندن استفاده می‌کنند ۱۲ درصد نمره بالاتری از دیگر همکلاسی‌های خود که از روش‌های مرسوم استفاده کرده بودند کسب کردند. حتی وقتی روز‌ها و هفته‌ها بعد از امتحان بار دیگر سوالاتی در مورد مباحث مطالعه شده از آن‌ها پرسیده شد، نسبت به دیگران مباحث بیشتری را به یاد می‌آوردند.

به یاد آوردن اطلاعات برای به خاطر سپاری طولانی مدت آن‌ها بسیار مهم است

تنها بخشی از اطلاعاتی که کسب می‌کنید در بخش حافظه طولانی مدت شما ثبت شده و به دانش تبدیل می‌شود. وقتی چیزی جدید را فرا می‌گیرید، حافظه شما این اطلاعات را در حالت فعال، و در دسترس برای استفاده حفظ کرده و آن را با چیز‌های دیگری که از قبل در ذهن شما نقش بسته (حافظه طولانی مدت) یا چیز‌هایی که در لحظه تجربه می‌کنید (حافظه کوتاه مدت) ترکیب می‌کند. برای مثال این اتفاقی است که وقتی سعی می‌کنید شماره تلفنی را به یاد آورید رخ می‌دهد. وقتی روی شماره تلفن تمرکز دارید ممکن است اطلاعاتی در مورد شخصی که می‌خواهید با او تماس بگیرید یا تکنیک‌های به خاطرسپاری که در گذشته برای حفظ کردن این شماره تلفن استفاده کرده اید را به خاطر بیاورید.

وقتی استفاده از اطلاعاتی که در حافظه فعال شما متوقف می‌شود، حضور این اطلاعات در ذهن رفته رفته رنگ می‌بازد و از بین می‌رود. انتقال این اطلاعات از چیز‌های تازه یاد گرفته شده به اطلاعات قدیمی که در ذهن نقش بسته و به یاد آورده می‌شوند به نحوه استفاده از این اطلاعات یا بازخوانی آن‌ها بستگی دارد. بدین ترتیب باید این اطلاعات را بار‌ها در ذهن خود یادآوری کنید تا به بخش طولانی مدت ذهنتان منتقل شده و فراموش نشوند.

هشدار در مورد سطحی خواندن

روش مطالعه پی در پی یا متوالی در مقایسه با روش‌های ناموثر معمول ممکن است سخت‌تر باشد. اگر شما نیز از آن جمله دانش آموزانی بوده اید که شب امتحان و به صورت سطحی مطالعه کرده اید احتمالاً باید بدانید که این روش درس خواندن تنها برای به یاد آوردن مطالب برای روز امتحانی بعد است. اما بعد از امتحان تمام چیز‌هایی که دانش آموز در طی مطالعه سطحی به خاطر سپرده بود را فراموش می‌کند. بدین ترتیب سواد آموزان به اشتباه مطالعه سطحی را روشی موثر و ساده دانسته و بدین ترتیب به سراغ استراتژی موثر، اما سخت‌تر بازآموزی متوالی که برای به خاطر سپاری دراز مدت مطالب است نمی‌روند. اما چگونه باید به شکل بازمطالعه یا بازآموزی پی در پی رفت؟

همه چیز را به سه قسمت یا مرحله تقسیم کنید

برای خود یک هدف تعیین کنید:

چیزی که می‌خواهید مطالعه کنید را مشخص نمایید و وقتی این کار را کردید، برای آن برنامه ریزی نمایید. سعی کنید از جلسات مطالعه کوتاه مدت استفاده کنید که در دراز مدت انجام می‌شود. برای مثال، ۵ جلسه یک ساعته بهتر از یک جلسه پنج ساعته است.

تمرین کنید:

فرصت‌هایی برای به یاد آوردن چیز‌هایی که یاد گرفته اید ایجاد کنید که به شما کمک می‌کند اطلاعات را به حافظه بلند مدت خود منتقل کنید. اپلیکیشن‌های فلش کارت آنلاین یکی از بهترین گزینه‌ها برای این کار هستند هر چند تنها چیز‌هایی که به آن‌ها احتیاج دارید یک کاغذ و قلم ساده است. اگر دانشجو هستید، سعی کنید فضا‌هایی خالی در یادداشت‌های خود به جا گذاشته تا بعد از کلاس آن‌ها را به یاد آورده و جا‌های خالی را پر کنید. اگر مدرس هستید، در درس هایتان از تست سازی غیررسمی استفاده کنید که به شاگردان شما کمک می‌کند تمرکزشان را حفظ کنند، بهتر نکته برداری کرده و استرس و اضطراب آن‌ها برای امتحان کاهش یابد.

موفقیت را تحکیم ببخشید:

کارکردتان را مورد بررسی قرار داده و پیشرفتتان در طول زمان را ارزیابی کنید. اگر بیشتر اوقات با موفقیت چیزی را به خاطر می‌آورید می‌توانید از دفعات یادآوری آن موضوع کاسته و آن را با گذشت زمان با یادآوری مطالب جدید جایگزین کنید. به یادآوردن عمدی اطلاعات یک بخش حیاتی از بازمطالعه پی در پی است. بدین ترتیب قبل از بررسی یادداشت هایتان حتماً دانسته‌های خود را نوشته و به سوالاتی در این زمینه پاسخ دهید تا اطلاعات مورد نظر به خوبی در ذهن شما نقش ببندند. به یاد داشته باشید که بدون تمرین به خاطر آوردن عامدانه، اطلاعات اندکی به حافظه دراز مدت شما منتقل خواهند شد که مانع از یادگیری موثر در دراز مدت می‌شود.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

برچسب ها: کنکور ، مطالعه ، آموزش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار