پاییز امسال، بیماری سل را چگونه از کرونا تشخیص دهیم؟

فوق تخصص ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بروز علائم در بیماری سل به صورت مزمن است و فرد مبتلا چندین هفته دچار سرفه‌های خشک می‌شود.

داوود عطاران فوق تخصص ریه و مراقبت‌های ویژه و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با اشاره به شباهت علائم بیماری سل و ویروس کرونا گفت: هر چند ممکن است علائم بالینی بیماری سل مشابه علائم ویروس کرونا باشد، اما بروز علائم در بیماری سل به صورت مزمن است و فرد مبتلا چندین هفته دچار سرفه‌های خشک و گاهی همراه با دفع خلط خونی، تب، تعریق، بی حالی و کاهش وزن می‌شود. ولی این علائم در ویروس کرونا حداکثر یک هفته و به صورت حاد بروز می‌کند و تشخیص آن برای پزشکان با توجه به زمان بروز علائم کار سختی نیست.

او با اشاره به این که تصور عامه بر این است که سل مربوط به دهه‌های قبل است افزود: اینطور نیست؛ شرایط و بیماری‌های خاصی از جمله بیماری دیابت، نارسایی مزمن کلیه، انواع سرطان که باعث ضعف سیستم ایمنی می‌شود و مصرف دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی از جمله کورتون و سایر دارو‌ها باعث افزایش استعداد به بیماری سل می‌شود.

بیشتر بخوانید

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سل ابتدا باید با استفاده از عادات غذایی و سبک زندگی مناسب از ابتلا به بیماری‌های نام برده جلوگیری کرد و اگر شخص به این بیماری‌ها مبتلا شد باید تحت کنترل و مراقبت قرار بگیرد تا احتمال ابتلا به بیماری سل کاهش یابد.

عطاران بیان کرد: هم اکنون مطابق با دستورالعمل‌های کشوری به تمامی نوزادان در بدو تولد واکسن (ب ث ژ) یا واکسن سل تزریق می‌شود؛ ولی این واکسن به معنای پیشگیری قطعی از ابتلا به بیماری سل نیست؛ اما ثابت شده است تزریق آن تا حدودی از ابتلا به سل مغزی و سل‌های شدید جلوگیری می‌کند.

او تصریح کرد: سل یک بیماری عفونی نسبتا شایع است که در کشور ما و در کشور‌های منطقه دیده می‌شود.
 
 
انتهای پیام//ف.ح
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.