رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری:

اعمال محدودیت‌ها برای حفظ سلامت مردم است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، اعمال محدودیت‌ها در شرایط اپیدمی کرونا را برای حفظ سلامت مردم در اولویت دانست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: اگر چه اعمال محدودیت‌های ویژه کرونایی و تعطیلی برخی مشاغل، سلامت روحی و روانی افراد به علت مشکلات و مسائل معیشتی و مالی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، اما با وقوع بحران کرونا و تهدید جدی سلامت افراد در بعد جسمی، اولویت با اعمال محدودیت‌ها است.

او افزود: هم اکنون ۱۲۰ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و شهری در استان فعال و مراکز درمانی از یک هزار و ۵۰۰ تخت بستری برخوردار هستند و این در حالی است که بستری حدود ۳۰۰ بیمار مبتلا به کرونا با توجه به طولانی بودن پروسه درمان و حساسیت و زمان بر بودن ارائه خدمات تشخیصی عملا نیمی از ظرفیت مراکز درمانی را اشغال می‌کنند.


بیشتر بخوانید


شیرانی، زمان درمان بیمار کرونایی را حدود دو برابر مبتلایان به سایر امراض عنوان و اضافه کرد: روزانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ بیمار با علائم مشکوک به کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه دارند که حدود نیمی از آن‌ها تستشان مثبت اعلام می‌شود.

او ادامه داد: این درحالی است، که سایر خدمات بهداشتی و درمانی از جمله واکسیناسیون کودکان، مراقبت از مادران باردار و بیماران زمینه‌ای طبق روال سابق همچنان در حال ارائه است.

شیرانی گفت: ادامه چنین روندی قطعا نحوه و کیفیت ارائه خدمات را تحت تاثیر قرار داده و خدمات رسانی به سایر بیماران را مختل خواهد کرد.

او، اعمال هرگونه محدودیت را به علت ملاحظاتی دانست که برای حفظ سلامت مردم درنظر گرفته شده است.

شیرانی افزود: بر اساس مستندات و شواهد، ویروس وارد چرخش خانوادگی شده و برگزاری هرگونه محفل کوچک خانوادگی و فامیلی خطر ابتلا به بیماری کرونا را بالا می‌برد.

او با بیان اینکه با ابتلای یک فرد از خانواده شاهد گسترش بیماری در خانواده و فامیل‌های بیمار هستیم اضافه کرد: عدم توجه به اصول قرنطینگی با بروز اولین نشانه‌ها از سرماخوردگی موجب انتشار ویروس و روند افزایشی شیوع بیماری است.

شیرانی با بیان اینکه برخی با این تصور اشتباه که ابتلای بخش عمده‌ای از جمعیت ایمنی جمعی ایجاد می‌کند و یا با ابتلای به کرونا تنها با بروز علایم خفیف بیماری را پشت سر خواهند گذاشت نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بی توجهی یا سهل انگاری می‌کنند خاطر نشان کرد: رفتار ویروس تهاجمی و ناشناخته بوده و شدت بروز و عوارض آن در افراد غیرقابل پیش بینی است.

او توصیه کرد: افراد با بروز هر علائمی از سرماخوردگی، بنا را بر ابتلای به کرونا گذاشته و با رعایت اصول جداسازی و قرنطینگی از انتقال بیماری به دیگران بویژه افراد آسیب پذیر همچون بیماران زمینه‌ای و سالمندان پیشگیری نمایند.

شیرانی همچنین ضمن توصیه به خودداری از مراجعه مکرر به مراکز درمانی در صورت بروز علائم بیماری کرونا اظهار داشت: سامانه ۴۰۳۰ و مراکز بهداشتی و درمانی آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای به افراد مشکوک به بیماری کرونا هستند.

او اضافه کرد: این درحالی است که افراد در صورت داشتن علائم حاد تنفسی و تنگی نفس باید به پزشک مراجعه کنند و با مراجعه دیرهنگام نباید سلامتشان را به خطر بیندازند.

شیرانی با اشاره به راه اندازی اپلیکیشن ماسک از پیگیری و نظارت بیشتر بر رعایت اصول قرنطینگی از سوی بیماران مبتلا به کرونا خبر داد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.