«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟

جاسوس سه تابعیتی رژیم صهیونیستی پس از فراگیری آموزش‌های خود در سرزمین‌های اشغالی راهی کشور‌های عربی و ایران شد تا از شخصیت‌های برجسته مقاومت اطلاعات جمع‌آوری کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ خبر دستگیری جاسوس زن توجه رسانه‌ها را به ایران جلب کرد. «کایلی مور گیلبرت»، جاسوس سه تابعیتی رژیم صهیونیستی-استرالیا-انگلیس بود که رسانه‌های خارجی او را محقق، پژوهشگر، اسلام‌شناس و استاد دانشگاه معرفی کرده بودند.

کایلی ۳۱ ساله با عنوان استاد دانشگاه و شیعه‌شناس، به تمام کشور‌های مهم منطقه غرب آسیا سفر کرده بود؛ ایران، مصر، سوریه، عراق، بحرین و کویت. او در این سفر‌ها در مجامع علمی و مذهبی حاضر می‌شد و با شخصیت‌های فرهنگی و مذهبی این کشور‌ها در ارتباط بود.

کایلی مور گیلبرت کیست؟

کایلی مور گیلبرت جاسوس صهیونیستی است که سپتامبر ۲۰۱۸ وارد ایران شد و به‌گفته خودش در ترکیه و چند کشور عربی نیز فعالیت کرده است.


بیشتربخوانید


مطالعات اسلامی خاورمیانه دارد و با توجه به آشنایی‌اش به فضای مذهبی کشورمان برای جاسوسی از ایران وارد کشور شد. این جاسوس سه تابعیتی استرالیایی-انگلیسی-صهیونیستی را سرویس جاسوسی MI ۶ به سرویس‌های رژیم صهیونیستی معرفی کرد و در پوشش استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن و دانش‌آموخته دانشگاه کمبریج انگلیس در سپتامبر ۲۰۱۸ وارد کشور و تا تابستان ۱۳۹۷ روند دستگیری وی به‌دلیل جاسوسی از ایران پیگیری می‌شد.

«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟ / جنگ روانی دشمن برای تبدیل عامل موساد به پژوهشگری بی‌آزار

سربازان گمنام امام زمان (عج) جاسوس اسرائیلی را هنگامی که قصد داشت از فرودگاه امام خمینی (ره) از کشور خارج شود، دستگیر می‌کنند. به‌گفته خودش فعالیت‌های جاسوسی را در پوشش اسلامی در ترکیه انجام داده و علاوه بر سرزمین‌های اشغالی به چند کشور عربی نیز سفر کرده بود. با وجود این اظهارات، ماهیت فعالیت‌های وی در ترکیه و کشور‌های عربی باید در دست بررسی قرار گیرد. وی برای جمع‌آوری اطلاعات از جامعه روحانیت کشور به قم سفر کرده بود.

مانور رسانه‌ای برای تطهیر چهره کایلی

دستگیری جاسوس رژیم صهیونیستی برای غربی‌ها سنگین بود و در همان ابتدای انتشار خبر دستگیری وی، تلاش‌های رسانه‌ای خود را برای موج‌سواری بر این موضوع که کایلی چهره‌ای علمی بود متمرکز کردند.

بوقچی‌های غربی با تصویرسازی‌های هالیوودی تلاش کردند از یک دیو سه سر و جاسوس ارشد صهیونیستی چهره‌ای فرهنگی و علمی بسازند تا نزد افکار عمومی، این جاسوس را به معلم و شخصیت علمی تبدیل کنند و به این وسیله ایران در مظان اتهام قرار بگیرد.

کایلی در استرالیا متولد شد و پس از جذب به‌وسیله سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (امان) موفق شد در دانشگاه کمبریج انگلستان پذیرش بگیرد و تابعیت این کشور را نیز پذیرفت. باز شدن پای کایلی به انگلیس باعث شد با فردی صهیونیست‌تبار به‌نام «روی بینکوویت» دوست شود و در سال ۲۰۰۷ به سرزمین‌های اشغالی سفر کند. در اسرائیل دین خود را به یهودیت تغییر داد و تا سال ۲۰۱۱ چندین بار دیگر به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد.

دوستی که کایلی با وی مدت‌ها همراهی می‌کرد از افسران ارتش رژیم صهیونیستی بود؛ ولی رابطه آن‌ها دوامی نداشت و جاسوس اسرائیلی مدتی بعد با فرد صهیونیست‌تبار دیگری به نام «روسلان هودروف» ارتباط گرفت که با هدایت‌های سرویس جاسوسی اسرائیل، این ارتباط به ازدواجی تشکیلاتی منجر شد.

روسلان از یهودیان مهاجر دهه ۱۹۹۰ به سرزمین‌های اشغالی است. او نیز از افسران ارتش رژیم صهیونیستی بود که بعد‌ها در یک بنگاه جاسوسی ذیل عنوان یک شرکت استرالیایی متعلق به سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) مشغول به‌کار شده بود.

روسلان کایلی را به یکی از افسران موساد به نام «زوهار» معرفی کرد و به او ایمیل فرستاد و تذکر داد که درباره خاورمیانه با این افسر امنیتی دیدار می‌کند.

«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟ / جنگ روانی دشمن برای تبدیل عامل موساد به پژوهشگری بی‌آزار

در عکس فوق کایلی نفر چهارم از سمت راست است که در سال ۲۰۱۳ در یک مرکز آموزش نظامی در شهر حیفا گرفته شده است. کایلی در این مرکز تحت آموزش قرار گرفته و در همان سال در مرکز مطالعات موسوم به «ضدتروریسم» ICT که وابسته به هرتزلیاست حضور داشت. هرتزلیا مؤسسه‌ای در رژیم صهیونیستی است که در پوشش امور تحقیقاتی بسیاری از فعالیت‌های جاسوسی را عملیاتی می‌کند.

چندی بعد هرتزلیا، کایلی را در قالب فعالیت‌های پوششی، ولی با ماهیت جاسوس آموزش‌دیده به‌کار گرفت تا برای آن دستگاه عملیات شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات انجام دهد و امور مربوط به شبکه‌سازی به وی واگذار شد.

کایلی پس از سه ماه کارآموزی در ICT برای فعالیت در یکی از پروژه‌های تعریف‌شده در این مجموعه، به نام «پروژه ایران» جذب شد. او در سال ۱۳۹۲ در سفری سه ماهه به همراه همسرش به سرزمین‌های اشغالی، هفته‌ای چهار روز به صورت حضوری یا آنلاین با مرکز هرتزلیا در ارتباط بود. در همین برهه، او پروپوزال تحقیقی با موضوع «ایران و تلاش برای ایجاد یک بلوک شیعه در غرب آسیا با هدف اشاعه تروریزم و فرقه‌گرایی» با محوریت حضور ایران و متحدان آن در سوریه، به آی سی تی ارائه کرده بود.

جاسوس صهیونیستی، زبان‌های فارسی و عربی را در مدت یک سال و ۶ ماه زیر نظر افسری اطلاعاتی به نام «جاسم حسین» معروف به «عمار» در یکی از کشور‌های حاشیه جنوب خلیج‌فارس فراگرفت و حتی برای فراگرفتن چگونگی داشتن حجاب نیز به‌خوبی آموزش دید.

«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟ / جنگ روانی دشمن برای تبدیل عامل موساد به پژوهشگری بی‌آزار

جاسم حسین، چهره نزدیک به دستگاه استخبارات رژیم بحرین است. گیلبرت با هماهنگی و همکاری وی به بحرین سفر کرد تا به صورت میدانی با سوژه تحقیق آشنا شود. او به صورت مرتب با افسران سرویس اطلاعاتی حکومت آل خلیفه در رستورانی در منامه دیدار می‌کرد.

در ادامه کایلی برای ارتباطات با محور مقاومت شروع به جمع‌آوری اطلاعات می‌کند و در سال ۲۰۱۵ در پوشش ادامه تحصیلات تکمیلی و ارائه تز دکتری خود برای دانشگاه ملبورن، جمع‌آوری اطلاعات از ارتباطات درونی شیعیان بحرین را آغاز و در ادامه تلاش می‌کند با سفر‌های پی در پی بر زبان‌های محلی مسلط شود.

«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟ / جنگ روانی دشمن برای تبدیل عامل موساد به پژوهشگری بی‌آزار

جاسم حسین

او دو بار به بحرین سفر کرد و به‌دنبال شناسایی چهره‌های اثرگذار در گروه‌های مخالف رژیم آل خلیفه بود و دستور داشت تا ارتباطات میان شیعیان بحرین بر محور مقاومت را کشف کند.

مأموریت جاسوسی در ایران

کایلی پس از آنکه با فضای کشور‌های عربی آشنا شد، مأموریت خود را برای جاسوسی در ایران آغاز کرد و وارد فاز شبکه‌سازی شد. او از طرف سرویس اطلاعاتی غربی-عربی-عبری دستور داشت تلفن همراه و همه وسایل الکترونیکی خود را تعویض کند و با شگرد‌های اطلاعاتی که پیش‌تر در سرزمین‌های اشغالی آموزش دیده بود، علامت صحت و سلامت را تعیین کند تا در صورت اقدامات پیش‌بینی نشده، اقدامات بعدی از سوی همسرش روسلان انجام شود.

کایلی در سال ۲۰۱۸ وارد ایران شد تا شناسایی و برنامه‌ریزی اولیه را انجام دهد.

طبق آموزش‌های کایلی و برای اینکه کسی به رفتارهایش شک نکند، دستور داشت در همه مکان‌های گردشگری و تفریحی حضور یابد و در آن‌ها با تلفن همراه خود عکس بگیرد. این موضوع شامل مکان‌های مذهبی نیز می‌شد و همچنین دستور داشت برای عادی جلوه دادن ترددها، همه سفرهایش را با تاکسی‌های اینترنتی انجام دهد و از خطوط تلفن ایران هیچ تماسی با خارج از کشور نگیرد.

«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟ / جنگ روانی دشمن برای تبدیل عامل موساد به پژوهشگری بی‌آزار

به او گفته شده بود سفرهایش به سرزمین‌های اشغالی و هرگونه ارتباط با صهیونیست‌ها را پنهان کند. او برای نفوذ در جامعه هدف، خود را به امور مذهبی علاقه‌مند نشان داد به‌طوری که در بازه زمانی مشخص، حضور زیادی در مکان‌های مذهبی داشت.

«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟ / جنگ روانی دشمن برای تبدیل عامل موساد به پژوهشگری بی‌آزار

او قرار بود یکی از چهره‌های مهم بحرینی حاضر در ایران و مقیم در شهر مقدس قم را پیدا کند و با ارتباط با وی به شبکه‌ای از بحرینی‌های مقیم ایران دسترسی یابد. اما این چهره مهم، به سادگی قابل دسترس برای یک خارجی نبود و این مشکل قرار بود به‌وسیله رابطی که در پیوند با جاسم حسین بود، حل شود. یعنی گیلبرت باید به «الیاس» در ایران متصل می‌شد تا به واسطه او رد آن چهره معروف بحرینی در قم را پیدا کند.

الیاس البته از ماهیت واقعی کایلی و ماموریت او اطلاعی نداشت، بلکه گمان می‌برد قرار است به فردی پژوهشگر و علاقمند به انقلاب بحرین کمک کند. این مهره کارکشته سرویس جاسوسی اسرائیل توانست با شگرد قدیمی جاسوس‌های صهیونیست (در رأس آنان لیونی، وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی)، الیاس را به خود جذب و او را وادار به همکاری کند.

کایلی پس از بازداشت و تفهیم اتهام به جرم جاسوسی در ایران به وسیله دستگاه قضائی تنها برای یکی از عناوین ارتکابی خود به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد.

درنهایت پس از گذشت دو سال از حبس وی و با توجه به اهمیت مأمور کایلی برای غربی‌ها و پس از درخواست‌های مکرر مقام‌های ارشد سیاسی، دولتی و اطلاعاتی، این جاسوس سه‌تابعیتی پنجم آذر ماه جاری با سه فعال اقتصادی ایران که به اتهام نقض تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان در حبس بودند، به مقام‌های استرالیا تحویل داده شد.

جاسوس‌هایی در لباس پژوهشگر

در جنگ روانی که دست‌کم از زمستان ۱۳۹۶ و پرونده جاسوسان محیط زیستی علیه ایران و تشکیلات اطلاعاتی و قضائی جمهوری اسلامی به راه افتاد، با شبکه پیچیده رسانه‌ای دشمن، این‌گونه وانمود می‌شود که چیزی به نام «جاسوسی» علیه کشوری با وسعت، جمعیت، جایگاه و اهمیت راهبردی آن در منطقه و عرصه بین‌الملل یعنی جمهوری اسلامی ایران وجود خارجی ندارد و افرادی که به‌عنوان جاسوس به تور نیرو‌های اطلاعاتی ایران می‌افتند، صرفاً پژوهشگر، توریست، فعال محیط‌زیست یا علاقمند به فرهنگ و جاذبه‌های ایران هستند.

جای تعجب دارد که این پژوهشگران از فرط علاقه و دلسوزی برای ایران و ایرانی، داده‌ها و اطلاعات فوق حساس تأسیسات موشکی و هسته‌ای ایران را جمع‌آوری یا از سر علاقه شخصی و برای کلکسیون خانوادگی هویت و مشخصات فعالان محور مقاومت را گردآوری می‌کنند!

منبع: آنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۳۶
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۹:۴۱ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
مطمعنن ایران هم جاسوس داره این که شکی درش نیست ولی این ترسشون از ملت و دولت ما باعث این سوتیا و این عکس العمل های سریعشونه ...کشوری که یه دانشمند رهبرشه نه مثل با قی کشورای دیگه فردی قدرت طلب و خشن و عصبی ...
Iran (Islamic Republic of)
لاله
۱۸:۲۲ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
یکم عقل داشته باشید می‌فهمید طرف توی کل زمانی که توی ایران بوده از کی و کجا میتونسته جاسوسی کنه، چرا اسنادش رو منتشر نمیکنن،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
به تاریخ ها دقت کنید.پنجم آذر جاسوس اسرائیلی آزاد می شود.هفتم آذر دکتر فخری زاده شهید می شود.
می توان حدس زد ما دیگر از اسرائیل گروگان نداریم .خیالشان راحت شده بوده که دست به چنین غلطی زده اند!
Netherlands
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۴ آذر ۱۳۹۹
دربرابرقانون جنگل بایدبا همان زبان صحبت کردبه نظرم ایران بایدچندواحد زبده ومتبحرمتخصص که تمیزترین ترورهاروانجام بده درعمق خاک دشمن ازهمین امروزبنیانگذاری کنه ونفراول ترورهم باید "یوسی کوهن"صهیونیست کثیف ورئیس اطلایات یهودیها باشه،اون هم بی سروصدا
Iran (Islamic Republic of)
کرمعلی بخت برگشته
۱۹:۱۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
باید اعدام شود
Germany
فربد
۱۵:۳۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
آخر نگفتید از چه چیزی جاسوسی می‌کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
پاراگراف آخر رو با دقت بیشتری بخونید (فکر نکنید ایشون فقط از شیرین پزی ها و شرکت شکلات سازی اطلاعات جمع میکرده)
Germany
ناشناس
۱۴:۰۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
این وسط تکلیف الیاس چی شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
جالبه کل دانشمندان ما رو اسرائیل کشته ولی هیچ انتقامی ازش نگرفته آیم چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
ترس میدونی چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
بایدشنکجه اش میکردند زیاد بعد ازادش میکزدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
این مارمولک را باید زودتر اعدامش میکردید تا کسی دیگر جرات نکند جاسوسی کند
Netherlands
ناشناس
۰۲:۳۰ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
اعدام که نشد!کاش کتک زده باشن حسابی لااقل باخیال راحت نیان برای جاسوسی توایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
بدتر از این عناصر کثیف عناصر خود فروخته داخلی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ح س
۱۱:۴۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
سلام خدایا مارا ازدست این جماعت جاسوس حفظ کن،وشرشان را به خودشان برگردان،امین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
اونوقت این چیزا رو شما از کجا فهمیده بودید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
اردشیر حسین پور کی بود که، معین و آخرین خبر آون رو دوباره زنده کرده اند، لطفا نفوذی ها رو پیگیری کنید،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
كلا خارجيا رو بايد به چشم جاسوس نيگاه كرد
Romania
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
صهیونیست شیطان پرست جاسوس کثافت اینو باید به جای آزاد کردن تو ملع عام اعدام میکردین اونم به فجیحترین شکل ممکن باید اعدامش میکردین تا همه بفهمن عاقبت جاسوسی از ایران چیه بیشعور جاسوس خجالت نمیکشه. همین کثافت ها هستند که از مملکت ما جاسوسی میکنند.
Netherlands
ناشناس
۰۲:۴۲ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
تعریف"مهمان نوازی"ما ایرانیهاهم بایدحدوحدود داشته باشه وبااین دیدویا نگاه بایدبهشون بکنیم که هرخارجی یه"جاسوسه" مگراینکه خلافش ثابت و معلوم بشه باخبردادن ویا اطلاع رسانی به پلیس و اطلاعات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
خوب چرا ولش کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
هنوز برای من مبهم است چرا این جاسوس قبل از شهادت شهید فخری زاده آزاد شد ؟
Netherlands
ناشناس
۰۲:۴۵ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
یه اصطلاح هست که به زبان بدن معروفه!دیدیم که این جاسوس خانم چه اداواطواری درمیاورد وبه نقطه ای نامعلوم تو آسمون باجلوعقب کردن پوشش سرنگاه می کرد که عین روباه مکاربود!
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۰:۰۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
جالب بعد از ازادی این جاسوس ترور انجام شد
در ضمن مشخص نشددولت در ازای ازادی این جاسوس چقدر پول گرفت و افراردی که ازاد شدن برای کشور چقدر مفید بودند و اینکه ارزش داشت ازاد کنندو فخری زاده ترور شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
ما که آزادش کردیم نمیدونم چرا زحمت کشف و دستگیری رو میکشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
من فکر میکنم خارج کردن این جاسوس بی ارتباط با شهادت محسن فخری زاده نبوده است . خداوند به خون پاک این شهید نفوذی های داخلی را رسوا کند.
Canada
ناشناس
۰۵:۴۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
همیشه به اسم شیعه شناس .اسلام شناس .نخبه .دانشمند
فعال سیاسی .فعال محیط زیست .
فعال حمایت از جنگل .دریا .حیوانات نایاب .
حیوانات در حال انقراض
جاسوس بخوردمان میدهند
خیلی باید هوشیار باشیم
Canada
ناشناس
۰۵:۳۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
یک زمانی فکر میکردیم که حتما باید باهوش باشی که
فلان دانشگاه معروف بهت پذیرش بده .الان متوجه شدیم .
تمام دینا زد و بند است .الان هنرپیشه هالیوود بخاطر رشوه به دانشگاه .فرزندانش پذیرش گرفته
واقعا باید ساده لوح باشی که فکر کنی .هر کس بجایی رسیده
لیاقت اش را داشته
همه چیز زد و بند است و بس
Netherlands
ناشناس
۰۵:۰۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
بایداعدام میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
چرا فردای روزی که ابن جاسوسه صهیونیست با لبخند زبان دنیا بلدان بدرقه شد، پروفسور فخری زاده رو ترور کردن؟؟
اوج حماقته اگه این دو اتفاق رو بی ربط از هم بدونیم!!
باالله والله تالله
Turkey
ناشناس
۰۱:۴۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
قشنگ میشه یه سریال ۲۰ قسمتی ساخت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
باید بیشتر توی زندان نگش میداشتند تا در عبرت واسه بقیه بشه
Netherlands
ناشناس
۰۱:۰۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
همه اون های که در مورد کایلی نوشتی درست
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۰۰:۵۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
خدا سربازان گمنام امام زمان (عج الله) رو حفظ کنه