ثبت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود ؛ راهنمای سال 99

در قانون تجارت ایران شاهد این هستیم که به طور کلی 7 نوع شرکت برای ثبت وجود دارد که هر یک از آن ها ویژگی ها و شرایط خاص خود را دارند.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها برای شروع هر کسب و کاری باید در ابتدا اطلاعاتی دقیق در رابطه با آن داشت. ثبت شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود هم از آن کسب و کارهایی است که اگر با آگاهی و تخصص بالا شروع شود، نتایج بسیار خوبی را برای شما به دنبال خواهد داشت. یکی از مواردی باید به آن توجه داشته باشید، نوع شرکتی است که برای ثبت انتخاب می کنید.

از آن جایی که نوع شرکت اهمیت بسیار بالایی در ادامه فعالیت های شما دارد، قصد داریم در ادامه نکات مهمی را در این رابطه شرح دهیم و به شما پیشنهاد می کنیم که اگر قصد ثبت شرکتی را دارید، ادامه مطالب را از دست نداده و با ما همراه باشید.

انواع شرکت

در قانون تجارت ایران شاهد این هستیم که به طور کلی 7 نوع شرکت برای ثبت وجود دارد که هر یک از آن ها ویژگی ها و شرایط خاص خود را دارند. نکته مهم این است که دو نوع شرکت سهامی خاص و شرکت مسئولیت محدود بیشترین تقاضا را برای ثبت دارند، از این رو در ادامه در رابطه با این دو نوع شرکت اطلاعاتی را بیان خواهیم کرد.

ثبت شرکت سهامی خاص

در ابتدا باید بگوییم که در یک شرکت سهامی خاص از سرمایه شرکت به عنوان سهام یاد می شود، این سهام به صورت تعدادی عرضه می شود و هر یک از اعضای شرکت که به نام سهامدار شناخته می شوند، می توانند تعداد مشخصی سهم برای خود داشته باشند. توجه داشته باشید که محدودیتی در این مورد وجود ندارد.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که در یک شرکت سهامی خاص شما می توانید سهام شرکت را در بازار بورس عرضه کنید، این کار به شما کمک می کند که سرمایه زیادی را به سمت شرکت خود جذب کنید. امکان استفاده از تسهیلات بانکی هم در این نوع شرکت برای شما مهیا شده است.

لازم به ذکر است که در یک شرکت سهامی خاص حداق به دو بازرس نیاز خواهید داشت. حضور بازرس ها برای بررسی حساب ها و همچنین حسابرسی دفاتر الزامی است. توجه داشته باشید که بازرس ها نمی توانند از اعضای درجه یک اعضای هیئت مدیره باشند، پس در انتخاب بازرس به این موضوع توجه داشته باشید.

ثبت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود ؛ راهنمای سال 99

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

  1. در اولین مرحله باید قراردادی برای ثبت شرکت سهامی خاص در سایت منعقد شود که این کار را می توان به صورت حضوری، تلفنی یا به صورت آنلاین انجام داد.
  2. شما باید مدارک لازم را در اختیار کارشناسان ما قرار دهید تا هر چه سریع تر اقدام کنند.
  3. در این مرحله شما باید چند نام پیشنهادی به اداره مربوطه ارائه دهید. نام های پیشنهادی شما برای این که تایید شود باید شرایط زیر را داشته باشد:
  4. فارسی باشد.
  5. معنا و مغهوم مشخصی داشته باشد.
  6. مطابق با فرهنگ اسلامی کشورمان باشد.
  7. تکراری نباشد یعنی قبلا ثبت نشده باشد.

طبق گفته کارشناسان موسسه ثبتینو، ثبت شرکت سهامی خاص نکته ای دارد که باید: نام های ارائه داده شده توسط شما، از طرف مسئول مربوطه بررسی می شود و نام انتخاب می گردد. نامی که انتخاب شده است روی برگ اظهارنامه نوشته می شود. سپس مسئولین اداره هم باید این نام را تایید کنند. در صورتی که همه مراحل قبلی به درستی انجام شود، نام انتخاب شده در واحد تعیین نام در دفتر مربوطه ثبت می شود.

شرایط ثبت شرکت سهامی خاص

یکی از سوال هایی که برای بسیاری از متقاضیان ثبت شرکت به وجود می آید این است که برای ثبت یک شرکت سهامی خاص باید چه شرایطی داشت؟ توجه داشته باشید که بخضی از این شرایط مربوط به منابع مالی شما است و بخش دیگری از آن مربوط به منابع انسانی مورد نیاز شما می شود که در ادامه آن ها را شرح می دهیم.

1) شرایط مالی

  • حداقل یک صد هزار تومان به عنوان سرمایه اولیه در اختیار داشته باشید، هر یک این سرمایه بیشتر باشد، اعتبار شرکت شما هم افزایش پیدا می کند.
  • حداقل 35% از سرمایه اولیه خود را در حساب بانکی به نام شرکت قرار دهید.

2) شرایط هیئت مدیره

  • حداقل سه نفر به عنوان اعضای اصلی هیئت مدیره و سهامداران مشخص شوند.
  • حداقل دو نفر را به عنوان بازرس معرفی کنید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

به این موضوع توجه داشته باشید که برای ثبت شرکت سهامی خاص باید متناسب با موضوع فعالیت خود مدارک خاصی را هم مهیا کنید. از آن جایی که موضوع فعالیت برای هر کسی با دیگری تفاوت هایی دارد، مجوزهایی هم که برای ان نیاز دارید، با دیگری متفاوت خواهد بود، از این رو به شما توصیه می کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر با یک کارشناس مجرب تماس بگیرید.

  • مدارک شناسایی و هویتی از اعضای اصلی شرکت، یعنی سهامداران و بازرسان
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • تکمیل اظهارنامه
  • تکمیل اساسنامه
  • ارائه مجوزهای لازم برای شروع کسب و کار
    ثبت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود ؛ راهنمای سال 99

ثبت شرکت مسئولیت محدود

شرکت مسئولیت محدود بعد از شرکت سهامی خاص بیشترین تعداد تقاضا برای ثبت در ایران را دارد. در این شرکت شاهد این هستیم که از سرمایه شرکت به عنوان سهم الشرکه یاد می شود و متناسب با این موضوع هم اعضای اصلی شرکت را شرکا می نامند. سهم الشرکه بین شرکا به صورت درصدی تقسیم می شود.

به عنوان مثال اگر شرکا دو نفر باشند، سهم الشرکه به صورت 50% بین این دو تقسیم خواهد شد. توجه داشته باشید که برای ثبت شرکت مسئولیت محدود دیگر به بازرس نیازی ندارید. لازم به ذکر است که در این حالت نمی توانید سهام شرکت خود را در بازار بورس به فروش برسانید. از این رو به شما توصیه می کنیم که با اطلاعات کافی این نوع شرکت را انتخاب کنید.

شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود

برای ثبت یک شرکت مسئولیت محدود هم باید شرایط مالی و البته انسانی خاصی داشته باشید، از این رو برای آگاهی بیشتر در ادامه این موارد را شرح خواهیم داد.

  • حداقل یک صد هزار تومان به عنوان سرمایه اولیه در اختیار داشته باشید، این مبلغ به عنوان اعتبار و سرمایه شرکت شما شناخته می شود.
  • حداقل دو نفر را به عنوان شرکا معرفی کنید.

به سادگی به این موضوع مهم پی می برید که ثبت شرکت مسئولیت محدود شرایط ساده تری دارد و به همین دلیل افراد بسیاری به دنبال انتخاب ان هستند.

شرایط جدید ثبت شرکت مسئولیت محدود در پنجره واحد شروع کسب و کار

طبق خبری که در وب سایت موسسه ثبتینو در خصوص شرایط جدید ثبت شرکت مسئولیت محدود درج شده است: از اوایل آبان ماه 1399 ثبت تاسیس شرکت های مسئولیت محدود از زیر نظر اداره ثبت خارج شده و در محل پنجره واحد شروع کسب و کار اتاق بازرگانی انجام می شود. این طرح به منظور تسهیل در صدور مجوز های کسب و کار اجرایی می گردد.

شرایط جدید تاسیس شرکت های مسئولیت محدود به شرح زیر می باشد:

  • ابتدا طبق روال قبل می بایست به صورت سیستمی اقدام به درخواست تاسیس نمایید.
  • سپس اوراق را کامل و امضا شده ارسال کنید.
  • بعد از تایید اداره و پذیرش اولیه شماره ثبت به شما تحویل می شود اما اوراق خیر.
  • در این مرحله باید در اداره اتاق بازرگانی کد کارگاهی بیمه خود را بگیرید.
  • پس از کد کارگاهی می بایست کد اقتصادی مالیاتی خود را بگیرید.
  • در آخر هم اوراق شما تحویل داده می شود.

مدارک لازم برای ثبت شرکت مسئولیت محدود

به این موضوع توجه داشته باشید که برای ثبت شرکت مسئولیت محدود یک سری مدارک کلی نیاز خواهید داشت و یک سری از مدارک هم متناسب با موضوع فعالیت هر کسی با دیگری تفاوت هایی دارد. به عنوان مثال مجوزهایی که برای شروع کار نیاز دارید، برای هر کسی با دیگری تفاوت هایی دارد، از این رو در ادامه مدارک مشترک را بیان خواهیم کرد.

  • مدارک هویتی و شناسایی شرکای شرکت
  • گواهی عدم سوء پیشنیه از شرکای شرکت
  • تکمیل اساسنامه شرکت
  • تکمیل اقرار نامه شرکت
  • تکمیل شرکت نامه
  • تکمیل اظهارنامه

انتهای پیام/ 

برچسب ها: نبض بازار ، سهامی خاص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار