۲۴ پروژه صنعت برق در سیستان و بلوچستان اجرا شده است

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: از اسفند پارسال تا آذرماه امسال ۲۴ پروژه به ارزش هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان از سوی این شرکت در استان انجام شده است.

علیرضا پرنده مطلق مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، با اشاره به مهمترین دستاوردهای برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان امسال  اظهارداشت: از میان ۲۴ پروژه اجرا شده توسط شرکت برق منطقه‌ای در این استان ۹ پروژه به ارزش ۴۲۲ میلیارد تومان مربوط به اسفندپارسال و ۱۵ پروژه به ارزش هزارو ۴۲۸ میلیارد تومان مربوط به آذرماه امسال بوده است.

او  بیان کرد: اتمام خط ۴۰۰ کیلو ولت، زاهدان - بم از سوی این شرکت به ارزش معادل ۶۷۰ میلیارد تومان یکی از شاخص‌ترین پروژه‌ها در صنعت برق کشور است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت اتمام خط زاهدان به بم افزود: برای تداوم خدمت‌‍رسانی به مردم از یک شبکه سراسری تغذیه می‌شویم که این شبکه سراسری هرچه پیوسته‌تر باشد احتمال حادثه و فروپاشی کمتر خواهد بود.

او افزود: خط ۴۰۰ کیلو ولت زاهدان - بم، رینگ ۴۰۰ کیلو ولت شرق کشور را تکمیل می‌کند که این تکمیل پایداری در شبکه خراسان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و هرمزگان را افزایش و تبادل انرژی بین این شرکت‌ها از حد بالاتری برخوردار خواهد بود.

پرنده مطلق با اشاره به اینکه خط زاهدان - بم به طول حدود ۲۷۰ کیلومتر ،۱۴ سال پیش کلنگ آن زده شده اما مشکل تامین منابع مالی برای تهیه سیم این خط وجود داشته اظهارداشت:با تدبیر همکاران مجموعه برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان به صورت فاینانس فروشنده، سیم اقساط خریداری شد.

او  بیان کرد: امروز آن سیمی که سال گذشته خریداری شد برای تکمیل خط زاهدان- بم به صورت اقساط، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شد که هم‌اینک با توجه به افزایش قیمت‌ها بخواهیم آن را بخریم هزینه‌ای معادل ۳۰۰ میلیارد تومان خواهد شد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه با این اقدام توانستیم زمان اجرای پروژه را کوتاه و هزینه را کاهش دهیم بیان کرد: پروژه دیگری که بسیار مهم بود و در کوتاه‌ترین زمان به اتمام رسید ارتباط مزرعه بادی میل نادر به شبکه سراسری بود.

او  با اشاره به اینکه در سیستان و بلوچستان و در صنعت برق بخشی را به عنوان مزرعه بادی در منطقه سیستان که ماکسیمم باد در آنجا بود درنظر گرفته شد بیان کرد: این منطقه حدود ۳۰ کیلومتر با شبکه برق فاصله داشت و حتی اگر سرمایه‌گذاری در منطقه میل نادر سرمایه‌گذاری می کرد امکان انتقال توان تولیدی را به شبکه سراسری نداشت.

پرنده مطلق با اشاره به اینکه این موضوع باعث شده بود تمام سرمایه‌گذاران که قبلا به سیستان و بلوچستان مراجعه کردند پروژهایشان را پیگیری نکنند گفت: به همین منظور یک خط ۴۰۰ کیلو ولت یعنی بالاترین سطح ولتاژ از مزرعه میل نادر تا شبکه سراسری ساخته شد که این خط به همراه یک پست موقت حدود ۹۰ میلیارد تومان ارزش دارد که این میزان ارزش امروز پروژه است.

او با اشاره به اینکه هم‌اینک هر سرمایه‌گذاری که در منطقه میل نادر توربین بادی نصب کند می‌تواند از این شبکه برای انتقال توان استفاده کند افزود: یکی از مهمترین خصوصیات این خط برگزاری مناقصه آن به صورت EPC برای نخستین بار در کشور است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان افزود: این مناقصه یعنی طراحی، تامین تجهیزات و اجرا را یک پیمانکار انجام ‌دهد این مهم باعث شد که بهترین طرح را برای این پروژه در نظر گرفته و هزینه‌ها تا ۳۰ درصد کاهش و در مدت زمان کمتری کار انجام شود.

او  با اشاره به اینکه یکی از پروژه‌های مهمی که در سالجاری انجام شد واحد دوم نیروگاه ۵۰ مگاواتی سراوان بود گفت: سراوان یک منطقه بسیار مهمی است و از طریق یک خط به شبکه سراسری وصل می‌شود هرگونه حادثه در این خط این شهرستان را بی برق می‌کرد.

پرنده مطلق افزود: پارسال یک واحد ۲۵ مگاواتی در این منطقه راه‌اندازی شد و در سالجاری با کمکی که وزارت نیرو کرد واحد دوم نیروگاه سراوان در مدار قرار گرفت که افزون‌بر ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه این پروژه شد.

او  بیان کرد: این نیروگاه ۵۰ مگاواتی حدود ۳۷ مگاوات توان تولیدی را در اختیار شبکه قرار می‌دهد و همچنین وضعیت ولتاژ و نوسانات را در منطقه سراوان بهبود داده است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار