تاکید بر ظرفیت ۴۰۰ میلیون دلاری پتانسیل‌های صادراتی چهارمحال و بختیاری

معاون امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی گفت: دستگاه‌های اجرایی افق دید، هدف و سهم صادراتی را خود را افزایش دهند.

معاون امور اقتصادی استاندار در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان با تاکید برنگاه تحول گرا در زمینه صادرات گفت: ۱۱۰ میلیون دلار صادرات سالانه بر استان چهارمحال و بختیاری رقم کمی است و باید ۵۰۰ میلیون دلار را هدف صادراتی سالانه و مبنای برنامه ریزی‌ها و عملکرد‌ها استان شود.

محمدکاظم منزوی با تاکید بر اینکه سیاست نخست کارگروه توسعه صادرات، جذب صادرکنندگان و شرکت‌های مدیریت صادرات و انجام فرآیند صادرات از گمرک استان است، افزود: برای تحقق هدف ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات باید هم کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی و هم اعضای کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان با همت دوچندان راهبرد‌های اجرایی را تغییر دهند.


بیشتر بخوانید


وی با بیان اینکه هم اکنون در زمینه تولید صنایع دستی استان وضعیت مطلوبی دارد اضافه کرد: هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی برای فروش و صادرات محصولات و آثار هنری خود دچار تنش هستند و یکی از مهمترین اولویت‌های صادراتی استان در این زمینه است.

منزوی گفت: بزودی برای نخستین بار در فرودگاه شهرکرد تولیدات صنایع دستی استان عرضه می‌شود و همچنین زیر ساخت‌های مذاکرات و مبادلات تجاری B۲B در فرودگاه شهرکرد مهیا و ایجاد خواهد شد.

وی بر تعیین تکلیف کارت‌های بازرگانی موجود استان تاکید کرد و گفت: در حال حاضر صادرکننده چندانی نداریم و باید در زمینه شناسایی راهکار‌های صادرات محصولات تولیدی استان به ویژه صنایع کوچک، صنایع دستی و کشاورزی استان تلاش کنیم.

منزوی در خصوص ایجاد کارگو صادراتی در فرودگاه شهرکرد گفت: هم اکنون هماهنگی‌ها و بررسی فنی برای فرود هواپیما‌های مسافری و باری در فرودگاه شهرکرد در حال انجام است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و دبیر کارگاروه توسعه صادرات غیر نفتی استان هم با فراخوان صادرکنندگان و شرکت‌های مدیریت صادرات کشور برای فعالیت‌های تجاری صادراتی گفت: هم اکنون از مجموع ۲۷۶ دارندگان کارت بازرگانی در چهارمحال و بختیاری ۳۵ تاجر در زمینه صادرات فعالند که از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۹ میلیون دلار کالا از گمرکات مختلف کشور صادرکرده اند.

فضل الله رحمتی افزود: هدف صادراتی استان ۱۱۰ میلیون دلار است در حالیکه هم اکنون ۲۰۹ میلیون دلار صادرات محصول صنعتی و ۲۳۲ میلیون دلار محصول غیر صنعتی با کارت‌های بازرگانی صادره چهارمحال و بختیاری از گمرکات مختلف در کشور به خارج از کشور صادر می‌شود وبا ایجاد گمرکات تخصصی در استان قطعا این میزان صادرات هم افزایش خواهد یافت.

وی تاکید کرد: در راستای فعالسازی سایر کارت‌های بازرگانی، کارگروه پایش صادرات بر مبنای گروه بندی‌های تخصصی در راستای افزایش ارزش دلاری تجارت‌ها وارد عملیات اجرایی شده اند و بزودی شرکت‌های اثر گذار صادراتی در استان عارضه یابی خواهند شد.

رحمتی با بیان اینکه رفع تعهد ارزی مهمترین دغدغه صادرکنندگان است، تصریح کرد: هم اکنون ۲۹ محصول صادراتی استان به ۵۴ محصول افزایش یافته و قابلیت رقابت بیشتر با بازار‌های جهانی را مهیا کرده است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان هم بر ارتقاء فناوری تولید محصولات استان در راستای افزایش صادرات محور کالا تاکید کرد و از ایجاد دهکده تجارت جهانی در شهرکرد خبر داد و گفت:طراحی و خاکبرداری این دهکده انجام شده است و تا یک ماه آینده مناقصه ساخت ساختمان در سه طبقه برگزاری خواهد شد.

شهرام زارع افزود: طبقه اول زیرساخت ویژه فعالیت‌های تجاری است و طبقه دوم برای ایجاد بانک‌ها و یک بخش هم صرافی، گمرک بین المللی، بیمه بین المللی و طبقه سوم ویژه اسکان و خدمات رفاهی هیات‌های تجاری و بازرگانان است.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش مهمترین ضعف حوزه صادرات استان را نداشتن علم تجارت اعلام کرد و گفت: اتاق بازرگانی در این زمینه دوره‌های آموزشی تخصصی برگزار کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار