مدیر شبكه بهداشت و درمان نیر گفت : این شهرستان در كشور رتبه نخست را در زمینه میزان مبتلایان بیماری تب مالت دارد .

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛دكتر رضا زاده در همایش یك روزه دهیاران بخش مركزی شهرستان نیر با اشاره به شیوع بیماری تب مالت گفت: این بیماری بویژه در بین روستاییان این شهرستان از شیوع بیشتری برخوردار می باشد .

به گفته وی ، در نیمه اول سال جاری 23 مورد بیماری تب مالت در مناطق روستایی شهرستان نیر شناسایی شد كه این امر از نظر بهداشتی یك وضعیت بسیار نگران كننده محسوب می شود .

او آگاه نبودن روستاییان به رعایت بهداشت را اصلی ترین عامل بروز و شیوع این بیماری ذكر كرده و خواستار آگاه سازی مردم با عواقب این بیماری و همكاری با ماموران بهداشت و دامپزشكی در خصوص تزریق واكسن دام ها شد .

وي تاكید كرد كه د هیاران در این زمینه وظیفه حساسی داشته و باید با در ك مسوولیت بیشتر وارد كار شده و در ریشه كنی و كنترل این بیماری شبكه بهداشت شهرستان نیر را كمك كنند .

دكتر رضازاده به فرارسیدن فصل زمستان اشاره كرد و گفت: فصل زمستان به دلیل این كه دام ها در طویله ها نگهداری شده و به مرتع برده نمی شوند بهترین زمان برای واكسیناسیون دام ها است و باید در این زمینه اقدام اساسی انجام گیرد .

آمیان بخشدار مركزی نیر هم در این جلسه با اشاره به نقش مهم دهیاران در برقراری ارتباط بین روستائیان و مسئولان گفت: با توجه به شیوع بیماری تب مالت در منطقه دهیاران باید با آگاه سازی روستائیان و تشكیل كلاس های مختلف با همكاری شبكه بهداشت و درمان و دامپزشكی دامداران منطقه را از عواقب این بیماری و چگونگی پیشگیری از آن آگاه سازند.

بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان مهم ترین بیماری كه بین انسان و د ام مشترك است شناخته می شود ، عامل ایجاد این بیماری باكتری بروسلا می باشد .

تب مالت معمولا از دام و فراوده های دامی دبه انسان انتقال می‌یابد ولی این بیماری ازفرد ی به فرد دیگر قابل انتقال و مسری نیست .

تب مالت روی اعضای خون‌ساز بدن از جمله مغز استخوان، گره‌های لنفاوی، كبد و طحال تاثیر می‌گذارد.

تب مالت به صورت حاد و مزمن دیده می‌شود، دوره نهفتگی این بیماری بین پنج تا 60 روز و حتی در مواقعی بیشتر نیز می باشد.

مصرف شیر، محصولات لبنی (كره، پنیر) و یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده موجب سرایت این بیماری به انسان می‌شود.

این بیماری در بین افرادی كه با حیوانات زیاد در تماس هستند از جمله كشاورزان، دامداران، قصابان و دامپزشكان و افرادی كه به مناطق آلوده سفر می‌كنند شایع‌تر است.

لرز، تب و لرز، تعریق ، خستگی زیاد ف ، درد هنگام لمس ستون فقرات ، سردرد ، بزرگ شدن گره‌های لنفاوی از جمله علایم این بیماری در وضعیت حاد است و در صورتی كه درمان و مراقبت از بیمار صورت نگیرد این بیماری مزمن شده و علایمی چون خستگی ،درد عضلانی ، كمردرد ، یبوست ، كاهش وزن ،افسردگی ،ناتوانی جنسی مشاهده می شود و حتی ممكن است موجب بروز آبسه در تخمدان‌ها، كلیه‌ها، و مغزو حتی معلولیت، عفونت قلب، استخوان، مغز یا كبد نیز شود .

خودداری از مصرف شیر و فراورده های لبنی غیر پاستورزیه و گوشت‌ آلوده و ااستفاده از وسال محافظتی همانند دستكش، محافظ چشم، پیش‌بند و … هنگام تماس با حیوانات یا گوشت و سایر محصولات تولیدی از آنها می تواند به دوری از ابتلا به این بیماری كمك كند .

تشخیص و درمان تشخیص قطعی تب مالت با آزمایش خون انجام می‌گیرد و با درمان كامل معمولاً در 3 تا 4 هفته بهبودی حاصل می شود ، درمان شامل یك دوره استراحت در رختخواب و مصرف آنتی‌بیوتیك است و جدا كردن بیمار از دیگران اغلب لازم نیست./س

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.