بهترين روغن براي افراد مبتلا به بيماري هاي قلب و عروق، روغن مايع ذرت و آفتابگردان براي پخت غذا و خصوصا روغن كانولاوروغن زيتون روي سالاد است.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛  يوسف نقيايي، کارشناس تغذيه ضمن بيان اين مطلب بيان داشت: ميزان بالاي کلسترول بد در خون، فشارخون بالا، اضافه وزن و چاقي، از عوامل خطر بيماريهاي قلبي مي باشند، که البته قابل شناسايي، کنترل و درمان هستند.

وي توصيه کرد: اگر داراي عوامل خطر بيماري قلبي مانند اضافه وزن، فشار خون بالا يا کلسترول بالا هستيد، لازم است در برنامه غذايي روزانه خود تغييراتي را ايجاد کنيد.

نقيايي با اشاره به اين که با داشتن رژيم غذايي مناسب شما مي توان کلسترول خود را کاهش داد، افزود: چربي هاي ترانس (مانند روغن جامد) کلسترول خون را افزايش مي دهند. اين روغن ها در هنگام طبخ در اکثر رستورانها و غذاهاي فوري (فست فودها) استفاده مي شوند. اين چربي ها همچنين در محصولات لبني، گوشت قرمز، چيپس، كيك ها هم يافت مي شوند. چربي هاي غير اشباع در روغن هاي نباتي مايع و نيز روغن ماهي و روغن زيتون يافت مي شوند.

اين کارشناس تغذيه يادآور شد: زمانيکه اين روغن ها به ميزان متوسط استفاده شوند و جايگزين چربي هاي اشباع و ترانس در رژيم غذايي شوند، سبب کاهش کلسترول خون مي شوند.

نقيايي در ادامه خاطرنشان ساخت: مواد غذايي غني از فيبر ( مانند سبزيجات، ميوه جات و حبوبات) مي توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک مي کنند.

وي يادآورشد: روغن زيتون، مغزها و دانه ها حاوي نوعي از اسيدهاي چرب هستند که اگر به ميزان متوسط استفاده شوند به کاهش سطح کلسترل بد خون کمک مي کنند.

اين کارشناس متذکر شد: ميوه ها و سبزي ها حاوي ويتامين هاي آنتي اکسيدان (ضد سرطان)، مواد معدني و مواد مغذي مفيدي هستند که سبب متوقف کردن آسيب به ديواره رگ ها و در نتيجه کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي مي شوند.

نقيايي تاکيد کرد: مصرف پروتئين سويا منجر به کاهش کلسترول بد خون و افزايش کلسترول خوب خون مي شود.

وي عنوان داشت: سبزيجات و ميوه ها داراي ويتامين زياد و فيبر بالا هستند و چربي خون را كاهش مي دهند.

اين کارشناس تغذيه گفت: نان هاي سبوس دار مثل نان بربري، نان سنگك و نان جوي سبوس دار حاوي ويتامينB زياد و هم كاهش دهنده چربي خون هستند.

وي توصيه کرد: بهترين روغن براي افراد مبتلا به بيماري هاي قلب و عروق، روغن مايع ذرت و آفتابگردان براي پخت غذا و خصوصا روغن كانولا و روغن زيتون روي سالاد است.

نقيايي بيان داشت: مصرف ماهي نقش مهمي در حفظ و ارتقاي سلامت قلب و عروق قلب دارد. فقط ماهي هايي که کباب مي شوند و يا با بخار پخته مي شوند مي توانند موجب سلامتي قلب و عروق شوند، در حالي که ماهي سرخ شده در روغن و در حرارت بالا از اين نظر بي خاصيت خواهد بود./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran, Islamic Republic of
وحید
۲۱:۲۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۳
منظورتون روغن افتب گردون که نصف بیشترش روغن پارافین خوراکیه دیگه؟یک کیلو روغن افتاب گردون از یک کیلو تخمه با پوست ارزون تره؟
آخرین اخبار