
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان استاندار گیلان در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی این استان با اشاره به اینکه کشاورزان مهمترین منبع تولید غذاست گفت: گیلان با حدود 9 دهم درصد مساحت کل ایران، 92.1 درصد چای، 37.6 درصد برنج، 76.2 درصد فندق،85.1 درصد ابریشم، 60 درصد بادام زمینی، 21.4 درصد زیتون،2.7 درصد مرکبات، 13.4 درصد گوشت ماهی خاویاری، 4 درصد گوشت مرغ، 5.1 درصد گوشت قرمز، 22.4 درصد آبزیان پرورشی و 15 درصد خاویار کشور را تولید میکند.
مهدی سعادتی، با بیان اینکه به طور کلی2 میلیون و 300 هزار تن از محصولات کشاورزی کشور در گیلان تولید میشود، تصریح کرد: گیلان یکی از قطبهای صنعتی کشور به ویژه در صنایع تبدیلی کشاورزی، دریایی و صنایع دارویی و سلولزی نساجی است.وی، برخورداری از موقعیت ممتاز جغرافیایی، همجواری با کشورهای آسیای میانه از طریق مرز آبی و خاکی، برخورداری از منابع طبیعی و جنگلهای انبوه و اقلیم مستعد و خاک حاصلخیز و تالاب های منحصر بهفرد ، جاری بودن رودخانههای دائمی و پرآب را از جمله مزیتهای جغرافیای اقتصادی گیلان برشمرد.
استاندار ،بر ضرورت افزایش تولیدات گلخانهای و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در بخشهای زراعی، شیلاتی، دامی و توسعه تعاونیهای روستایی تاکید کرد ویادآور شد:پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و دراز مدت به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و ایجاد تشکلهای کشاورزی در این راستا نیز اهمیت بسزایی دارد. /س