
به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدي نژاد در گفتگوي زنده تلويزيوني با شبكه سراسري مصر (النيل) در پاسخ به سوالي در خصوص چگونگي حمايتهاي جمهوري اسلامي ايران از مردم مصر و انقلاب اين كشور، گفت: ما همواره از مردم مصر حمايت كرديم و بارها در جريان انقلاب مردم اين كشور، اعلام كرديم كه هر آن چيزي كه ملت مصر خواستار آن باشد ما از آن حمايت ميكنيم، چنانكه جمهوري اسلامي ايران كشتار مردم در بوسني و هرزگوين و دخالت غربيها را در آفريقا محكوم ميكند.
رييس جمهور با اشاره به اينكه همه اين اعلام مواضع به نوعي حمايت محسوب ميشود، گفت: البته جمهوري اسلامي ايران تنها به اعلام موضع اكتفا نكرده و در صحنه عمل و ديپلماسي بينالمللي نيز با شخصيتها و سران كشورهاي مختلف و تأثيرگذار در اين جريانات دائم در حال رايزني و گفتگو است.
احمدينژاد در پاسخ به سوال مجري شبكه سراسري مصر مبني بر اينكه آيا ايراد خطبه نماز جمعه در ايران به زبان عربي، دخالت در امور كشورهاي عربي نيست، گفت: سخن گفتن به زبان يك ملت در واقع نوعي اعلام صميميت و همبستگي با آن ملت است.
رييس جمهور افزود: جمهوري اسلامي ايران هرگز به جاي مصر و ديگر كشورها تصميمي نگرفته و نخواسته موضوعي را به آنان تحميل كند؛ ملت مصر، ملتي رشيد، مستقل و بزرگ است كه هيچكس نميتواند موضوعي را به اين ملت تحميل كند.
وي با بيان اينكه مصر همواره نقش و جايگاه برجستهاي در منطقه و جهان داشته و امروز با تغيير شرايط سياسي فرصت بيشتري در اختيار ملت مصر در راستاي تاثير گذاري آنان قرار خواهد گرفت، گفت: ايران و مصر ميتوانند به نفع عدالت، پاكي و آزادي در كنار يكديگر بوده و مناسبات خود را بيش از پيش گسترش دهند.
احمدينژاد در پاسخ به سوال ديگري درباره چگونگي گسترش روابط ميان ايران و مصر و دلايل تاخير در گسترش اين روابط گفت: امروز شرايط مصر در حال تحول است و بايد با گذر زمان در روند عمومي اين كشور يك ثبات ايجاد شود، اما بنده آينده اين روابط را بسيار روشن و خوب ارزيابي ميكنم.
رييس جمهور با بيان اينكه روابط ايران و مصر ميتواند در زمينههاي گوناگون از جمله گردشگري گسترش پيدا كند، گفت: سالانه 10 ميليون ايراني براي سياحت و گردشگري به خارج از كشور سفر ميكنند كه بخش عمده اين سفرها ميتواند به كشور مصر باشد و در اين راستا ميتوانيم، اقداماتي نظير لغو ويزا براي تجار و گردشگران ميان دو كشور را در دستور كار داشته باشيم.
احمدينژاد در پاسخ به اين سوال كه دولتهاي پيش از دولت نهم و دهم ايران نيز خواستار گسترش روابط با مصر بودهاند و اين در دولت نهم و دهم به طور جديتر دنبال ميشود و آيا به همين شكل در دولتهاي بعدي نيز ادامه خواهد يافت، اظهار داشت: قطعاً همينطور است؛ تصميم به گسترش روابط كامل با مصر، پيش از دولت نهم و دهم در دستور كار بوده و اين دولت آن را دنبال كرده است؛ چرا كه اين تصميمي ملي در ايران است كه مطمئناً در دولت بعد هم به طور جدي دنبال خواهد شد؛ زيرا شرايط منطقه به گونهاي است كه ما را وادار ميكند تا با يكديگر ارتباط داشته باشيم.
رييس جمهور در پاسخ به سوال ديگر مجري شبكه سراسري مصر مبني بر پيش بيني آيندهاي كه ممكن است براي حسني مبارك اتفاق بيفتد، تاكيد كرد: اين تصميمي است كه بايد توسط مردم و حكومت فعلي مصر دنبال شود و اجازه دهيد بنده در مسايل داخلي اين كشور دخالت نكنم.
احمدينژاد در واكنش به اين سوال كه چرا روابط ايران با دولت كنوني عراق مناسب است در شرايطي كه ايران از ناحيه اين كشور متحمل جنگ شده است؟ گفت: ما آن جنگ را از ناحيه برادران خود و مردم عراق ندانسته، بلكه آن را از ناحيه مستكبران و قدرتهاي سلطهگر ميدانيم؛ در جريان جنگ تحميلي ايران بسياري از كشورها به رژيم بعثي كمك كردند؛ اما پس از اتمام جنگ جمهوري اسلامي ايران از اقدامات آنان چشمپوشي كرد و همواره سعي در برقراري روابط با همگان داشته است، چرا كه ما ميدانستيم اين جنگ، به نوعي از سوي آمريكا به منطقه تحميل شد.
احمدينژاد در خصوص فضاسازي رسانههاي غربي عليه جمهوري اسلامي ايران گفت: رسانههاي استكباري امروز همه عليه ما هستند و سعي در فضاسازي عليه جمهوري اسلامي ايران دارند، اما اين اقدامات چندان داراي اهميت نيست.
رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه نظر شما درباره اينكه عنوان ميشود انقلابهاي عربي، عكسالعملي از انقلاب ايران و به دنبال آن است، چيست؟ خاطر نشان كرد: اين يك اظهارنظر است و از بسترهاي مختلف ميتواند، درست يا غلط باشد؛ از اين منظر كه به هر حال حوادث انساني به نوعي بر يكديگر تاثير دارند، درست است و از منظري ديگر و با در نظر گرفتن شرايط خاص كشورها درست نيست.
احمدينژاد ادامه داد: انقلاب اسلامي ايران براي استقلال، آزادي، عدالت و ارزشهاي الهي و انساني بود كه اين ارزشها در انقلاب مردم مصر نيز دنبال ميشود، اما خاستگاه و شيوه رسيدن به اين دو با يكديگر متفاوت است و مسلماً نميتوانيم بگوييم انقلاب مصر شبيه به انقلاب ايران خواهد شد و همان نتايج را در برخواهد داشت؛ بايد افكار گوناگوني مطرح شود و اين افكار نميتواند واقعيتها را تغيير دهد.
رييس جمهور با بيان اينكه حقوقي كه از سوي جمهوري اسلامي ايران نسبت به شرايط ملتها مطرح ميشود، به همه ملتها تعلق دارد و تنها براي كشورهاي اسلامي يا عربي نيست؟ خاطرنشان كرد: معتقدم آزادي، عدالت، احترام و پيشرفت حق همه ملتهاست، اما اين ارزشها هرگز از طريق جنگ به دست نخواهد آمد.
احمدينژاد تصريح كرد: دولتي كه با جنگ بخواهد به حكومت برسد، نميتواند دوام داشته باشد و اين اقدام جنگ را براي سايرين نيز به دنبال خواهد داشت تا هركس بخواهد به قدرت برسد تنها آن را از مسير جنگ بيابد، بخصوص در كشورهايي كه ساختار طايفهاي دارند، ايجاد جنگ طايفهاي، كشور را تا مدتهاي مديدي درگير خواهد كرد.
رييس جمهور با اشاره به اينكه دستيابي به ارزشهاي انساني در جامعه بشري بايد با روشهاي ديگري حاصل شود، گفت: بايد سعي كنيم كشورها با تفاهم ملي اداره شوند و هر كس كه به اين روش علاقمند است، بايد در اين جهت تلاش و كمك نمايد.
احمدينژاد با اشاره به تحولات سوريه تصريح كرد: جنگ، روش خوبي براي پيشرفتهاي انساني نيست و ما تلاش ميكنيم تا در اين كشور، دو گروه را به يكديگر نزديك كنيم تا با ايجاد تفاهم ملي و برگزاري انتخاباتي آزاد، هر آن چيزي كه مردم خواستار آن هستند در اين كشور اعمال شود.
رييس جمهور با بيان اينكه ما از شرايط ايجاد شده در سوريه ناراحت هستيم، چرا كه همه كساني را كه در اين جريانات آسيب ديده و يا كشته ميشوند، مسلمان و از برادران خود ميدانيم، اظهار داشت: تنها راه حل مشكلات سوريه اين است كه همگي با يكديگر تفاهم كنند و در نهايت، آنچه كه ملت سوريه انتخاب كرد مورد حمايت همگان باشد.
احمدينژاد در پاسخ به سوال مجري شبكه سراسري مصر در خصوص اينكه نظر جمهوري اسلامي درباره تحولات بحرين چيست؟ گفت: ما همان چيزي را كه براي مردم سوريه و ساير ملتها ميخواهيم، براي مردم بحرين نيز خواستاريم، البته رسانهها نظرات خود را اعلام ميكنند، اما دولت جمهوي اسلامي ايران، خواستار تفاهم بر حقوق مردم، آزادي، عدالت و احترام براي همگان است؛ ما تعصبي بر هيچ كس نداريم، بلكه تأكيد ما بر نوع روش رسيدن به اين ارزشهاست.
رييس جمهور با بيان اينكه معتقديم در جريان تحولات نبايد به دنبال حل اشتباهات و اختلافات تاريخي بود، خاطرنشان کرد: بايد در مسير تحولات به دنبال آيندهاي روشن براي ملتها از جمله ملت سوريه باشيم و تلاش كنيم هر چه سريعتر كشتار و خشونت در اين كشور متوقف شود.
احمدينژاد در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران، از تهديدات رژيم صهيونيستي هراس دارد؟ گفت: امروز صحنه كاملاً روشن بوده و مشخص است كه ترس براي چه كساني است، جمهوري اسلامي ايران از هيچ كس حتي اربابان صهيونيستها كه قدرتهاي استكباري جهان هستند نيز ترسي ندارد.
رييس جمهور تصريح كرد: امروز همان كساني كه رژيم صهيونيستي را ايجاد كردند، متوجه شدند كه اين رژيم ديگر براي آنها كارايي ندارد.
احمدينژاد با بيان اينكه غربيها رژيم صهيونيستي را ايجاد كردند تا دائماً ملتها را به واسطه آن تهديد كرده و تفرقه ايجاد كنند و بتوانند اسلحه به كشورهاي منطقه بفروشند، گفت: حرف ما اين است كه بايد نظمي كه به واسطه آن رژيمي بتواند به راحتي ديگران را تهديد كند، عوض شود و نگراني ما صرفا از اين است كه آنها در تلاش براي ايجاد تفرقه ميان ملتها هستند.
رييس جمهور در واكنش به اين اظهارنظر مجري شبكه سراسري مصر كه اين سخنان صريح و محكم با ديپلماسي مغاير است، گفت: اين نظرات در حقيقت عين ديپلماسي است، چرا كه آنها ادبياتي را به نفع خود در جهان درست كردند و ميخواهند تا ديگران از آن تبعيت كنند.
وي ادامه داد: مسلماً اگر امروز كسي بخواهد ملت مصر را تهديد كند، مردم مصر با او به زبان خوش سخن نخواهند گفت، بلكه پاسخي محكم به تهديدكنندگان خواهند داد.
احمدينژاد تاكيد كرد: هركس بخواهد با ملت ايران با زبان تهديد صحبت كند، مطمئناً پاسخي قاطع و محكم دريافت ميكند و اين رمز حفظ استقلال است.
رييس جمهور افزود: اگر دولتمردان آمريكا و غربيها ادبيات خود را تغيير داده و حقوق ملت ايران را به رسميت شناختند و به ملت ايران احترام گذاشتند و به عدالت گردن نهادند، ما از روابط استقبال ميكنيم، چرا كه اين شروط را لازمه صيانت از حقوق ملت مان ميدانيم.
احمدينژاد با تاكيد بر اينكه مسايل منطقه بايد توسط ملتها و دولتهاي منطقه حل و فصل شود، اظهار داشت: مستكبرين هيچگاه به نفع ما گام برنميدارند، بلكه به دنبال تسلط بر ثروت، نفت و معادن منطقه هستند.
رييس جمهور افزود: هركس به دنبال سلطهگري و قدرتطلبي باشد، بايد با او محكم برخورد كنيم، البته دولت امروز آمريكا بسيار ضعيفتر از 20 سال گذشته است و اين در شرايطي است كه انديشه سرمايهداري نيز در نظريه و عمل به بنبست رسيده است.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: دولت آمريكا امروز با تزريق پول بدون پشتوانه به بازارهاي جهاني در صدد رفع مشكلات خود است، اما مشكلات آنها به قدري قوي است كه هيچ راهي براي خروج از آن ندارند.
رييس جمهور در پاسخ اين گفته مجري مصري مبني بر اينكه رسانههاي مصري خواستار شنيدن نظر رييس جمهور ايران در خصوص توهين به مقدسات اهل تسنن، در نشست شما در دانشگاه الازهر بودند ولي پاسخي از سوي شما دريافت نكردند و از اين مسئله برداشتهاي متفاوتي شده است، گفت: تعجب ميكنم كه برخي رسانههاي مصري همواره علاقه دارند به گونهاي ديگر عمل كنند.
وي افزود: برنامه ديدار با اساتيد دانشگاه الازهر، كنفرانس خبري نبود، البته بنده در برنامهاي جدا در نشست با خبرنگاران به همه سوالات آنان پاسخ خواهم گفت.
احمدينژاد در خصوص توهين به مقدسات به اهل تسنن نيز گفت: مگر در جامعه امروز كسي ميتواند به كسي توهين كند؛ هيچكس حق ندارد به مخالف خود توهين كند، چه برسد به اينكه بخواهيم به افراد و شخصيتهاي محترمي كه در تاريخ بودهاند، توهين كنيم.
رييس جمهور تصريح كرد: حتي اگر به موضوعي اعتقادي نداريم، باعث نميشود كه بخواهيم به اعتقادات ديگران بياحترامي كنيم.
احمدينژاد افزود: كساني كه به دنبال وحدت، پيشرفت و حل مسايل اساسي هستند، بايد در حد توان خود در راستاي تفاهم تلاش كنند، چرا كه همه خواستار بهتر شدن شرايط و انجام اقدامات خوب هستيم.
رييس جمهور در پاسخ به تقاضاي مجري شبكه مصري براي گفتگو با ملت مصر از طريق اين برنامه زنده تلويزيوني خطاب به آنان گفت: ما از صميم دل ملت مصر را دوست داريم و خواستار عزت و پيشرفت روزافزون براي آنان هستيم و همواره در كنار ايشان خواهيم بود، چرا كه معتقديم ايران و مصر ميتوانند به نفع عدالت، پاكي و آزادي همواره در كنار هم باشند.
احمدينژاد در واكنش به اين گفته مجري مصري مبني بر اينكه اگر اين پيام بخواهد براي مردم سرزمينهاي اشغالي باشد، چگونه خواهد بود؟ گفت: در سرزمينهاي اشغالي دو گروه وجود دارند، عدهاي صهيونيستهاي اشغالگر هستند كه اگر بخواهيم براي آنها پيام داشته باشيم بايد بگوييم دوران اشغالگري و شهركسازي تمام شده و بايد آنجا را ترك كنند.
رييس جمهور ادامه داد: عده اي ديگر از ساكنان سرزمين هاي اشغالي مردماني هستند كه اغلب در زمره فقرا بوده و از ديگر كشورها با وعده شغل، مسكن و امنيت به اين منطقه آمدهاند و در حقيقت از وطن خود آواره شدهاند و در خصوص آنها بايد ملت فلسطين تصميمگيري كند، چه بسا آنان از باطن سياستهاي صهيونيست ها خبر ندارند.
احمدينژاد با بيان اينكه همه ملتها ميتوانند با يكديگر در صلح و امنيت باشند، در خصوص احتمال ايجاد روابط با آمريكا از سوي جمهوري اسلامي ايران، گفت: ما بارها اعلام كردهايم كه اين روابط شرايطي دارد و بايد آنها براي همكاري، برپايه عدالت و خودداري از زورگويي و سلطهطلبي تلاش كنند چرا كه همه آرزوهاي خوب در سايه عدالت محقق ميشود.
رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه از نظر شما به چه ميزان رييس جمهور آمريكا توانسته شعار تغيير خود را عملياتي كند؟ گفت: ما عدالت را براي همه ملتها از جمله مردم آمريكا و اروپا ميخواهيم و از شعار تغيير اوباما استقبال كرديم اما شرايط به گونهاي پيش رفت كه تغييراتي در سياستهاي اصلي آمريكا مبني بر سلطه بر جهان اعمال نشد و نمونه آن در افغانستان كاملاً مشهود است.
احمدينژاد افزود: دولت آمريكا بايد تصميم بگيرد تا به ملت و حاكميت ملي افغانستان احترام بگذارد و اگر اين تصميم را داشته باشد، جمهوري اسلامي ايران نيز به آنان كمك خواهد كرد؛ مسلم اين است كه سياستهاي كلي آمريكا تغييرات آنچناني نداشته است، در حالي كه معتقديم بسيار بهتر از اين ميتوانند عمل كنند.
رييس جمهور در پاسخ به سوالي درباره حضور در الازهر و ديدار با علما و اساتيد آن اظهار داشت: براي اظهار برادري و گفتگو و هماهنگي براي ماموريتهاي بزرگي كه در قبال ملتهاي خود و ملتهاي جهان داريم به الازهر رفتم و خوشبختانه فضاي جلسه سرشار از همدلي و برادري بود و اين يك پيروزي براي همه ملتها و پيروزي عدالت و برادري است.
احمدينژاد خاطر نشان كرد: مصر و ايران كشورهابي بزرگ، با فرهنگ و تمدن ديرينه اند و چنانچه دو كشور در كنار هم قرار بگيرند، قدرتي بزرگ، صالح و انساني خواهند بود و در اين صورت بسياري از كشورها در كنار ما قرار خواهند گرفت.
رييس جمهور تصريح كرد: اگر مصر و ايران با هم هماهنگ عمل كنند، براي كوتاه كردن دست صهيونيستها نيازي به جنگ و درگيري نيست و چنانچه دو كشور در كنار هم باشند، آنها خود به خود صحنه را ترك خواهند كرد.
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره تحريمهاي كشورهاي غربي گفت: ملت ايران بيش از سه دهه است كه در تحريم قرار دارد و به خوبي ياد گرفته كه چگونه بر اين شرايط غلبه كند، بنابراين تحريمها هيچ انگيزهاي براي ملت ايران جهت تغيير سياستها و برنامههاي خود بوجود نميآورد.
رييس جمهور در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا ايران به دنبال گرفتن جايگاه آمريكا براي مصر است، تصريح كرد: مگر آمريكا در مصر از جايگاهي برخوردار است؟ ايران ميخواهد با برادران خود در مصر در شرايط احترامآميز و عادلانه همكاري كند و برادران وقتي با هم همكاري ميكنند، ديگر انتظار سياسي نداشته و به دنبال تحميل سياسي نيستند. ملت ايران پيشرفت و اقتدار و عزت ملت مصر را پيشرفت و اقتدار خود ميداند.
احمدينژاد افزود: غربيها فاقد ريشه فرهنگي انساني هستند، اما ايران و مصر 10 هزار سال سابقه فرهنگي داشته و به دنبال برقراري روابط انساني هستند.
رييس جمهور خاطرنشان كرد: تقويت روابط ايران و مصر دشمناني دارد كه تلاش دارند با طرح مباحث فرعي و انحرافي اهداف خود را در اين زمينه پيگيري كنند و خنثي كردن اينگونه اقدامات نيازمند حفظ هوشياري و تقويت همدلي است.
احمدينژاد تصريح كرد: بايد توجه داشت كه مستكبران هيچگاه به نفع ملتهاي ما وارد عمل نميشوند و صرفاً به دنبال تسلط بر منابع منطقه هستند.