مدیرکل امور عشایر فارس گفت: عشایر این استان با پرورش و نگهداری 3 میلیون دام سبک، سالانه 16 هزار تن گوشت قرمز، معادل 25 درصد محصول دامی فارس را تولید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، حسن حبیبی اظهار داشت: این جامعه مولد با سه ایل قشقایی، خمسه و لر و هشت طایفه مستقل 3.5 درصد جمعیت استان فارس را به خود اختصاص داده‌اند.

این مسئول اضافه کرد: جامعه عشایری فارس، با تولید 57 هزار متر مربع انواع صنایع دست‌بافت، 42 هزار و 360 تن شیر، یک‌هزار و 483 تن پشم و 82 تن موی بز به عنوان قطب مولد در کشور معرفی شده است.

مدیرکل امور عشایر فارس تصریح کرد: واگذاری 23 هزار هکتار اراضی کشاورزی به عشایر و وجود 126 کانون توسعه در این بخش، پتانسیل بالایی برای اسکان خانوارهای عشایری است.

حبیبی بیان داشت: جمعیت عشایر فارس به تفکیک ایلات و بر اساس سرشماری سال 87 مرکز آمار ایران شامل ایل قشقایی 13 هزار و 620 خانوار، ایل خمسه با 7 هزار و 341، ایل لر ممسنی و بویراحمد، 3 هزار و 572 خانوار و طوایف مستقل با 2 هزار و 746 خانوار جمعیت 27 هزار و 279 خانواری کشور را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه نقش عشایر در تاریخ و فرهنگ کشور همواره مورد توجه تاریخ‌نویسان و محققان بوده، افزود: تاکنون زمینه ارائه خلاقیت‌های هنری، فرهنگی، آداب و رسوم و عرضه محصولات و تولیدهای عشایر در بخش‌های گوناگون به ویژه در عرصه‌های غذاهای سنتی فراهم نشده است.

این مسئول ابراز داشت: اتحادیه تعاونی‌های عشایر فارس به عنوان یکی از دستگاه‌های خدمت‌رسان به عشایر برای شناسایی ابعاد و زمینه‌های مختلف فرهنگی اقوام و ایلات اقدام به راه‌اندازی تفرج‌گاهی با عنوان مجتمع فرهنگی توریستی ییلاق در زمینی به مساحت 800 متر مربع کرده است.

حبیبی متذکر شد: برنامه‌های فرهنگی علاوه بر شناسایی و رشد و اعتلای فرهنگ اصیل و غنی عشایر در ایجاد شرایط مناسب برای عرضه محصولات دامی، صنایع دستی و ارائه غذاهای سنتی در شهر شیراز نقش مهمی داشته است./س

برچسب ها: تولید ، گوشت ، عشایر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.