اخبار ویژه روزنامه‌های دوشنبه

از دعوت91 نماینده و فعال سیاسی از یک نامزد احتمالی تا سفر يک عضو کابينه با هواپيماي اختصاصي به دبي!

اسرائيل: پيروزي بزرگ در انتظار ايران است،پاسخ هاشمي به درخواست نامزدي،بازداشت يكي ديگر از عناصر شبكه بی‌بی‌سی فارسی،پیشنهاد آلبانی براي اعطای پناهندگی به منافقین،دستگاه قضايي طلسم معلم شدن معلولان را شکست،تجمع کامیون‌داران مقابل مجلس،حذف عبارت «ما به خدا ایمان داریم» از دلار،اعتراض مشایی و احمدی‌نژاد به احکام مداحان،وضعیت شنیدنی یک تیم لیگی،انتقاد عارف از خاتمي ،اعتراض به سوءاستفاده انتخاباتي از نام سعيد جليلي،از مهمترین اخبار روزنامه های امروز هستند.

 به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید.   

 *کیهان:

لطفاً درباره نوه و پسر ديكتاتور جوك نگوييد!

معركه گيري هاي طنز آلود برخي نوچه هاي رضا ربع پهلوي در خارج كشور، صداي طيفي از اپوزيسيون را درآورد.
گويانيوز در واكنش به يكي از حمايت هاي نچسب درباره شاهزاده ناكام پهلوي نوشت: آقاي نوري علا چگونه و با اتكا به كدام آمار و اسناد، آن هم از قول ملت ايران اعلام مي دارد كه رضا پهلوي معرف آرزوهاي ملت ستم كشيده و بلاكشيده ايران هستند؟ آيا معيار «شاهزاده» بودن و معروفيت آن هم به خاطر نام و پول و پله خانداني مستبد كافيست؟

نويسنده خاطرنشان كرد: پس از گذشت 34 سال از سرنگوني حكومت و رژيم استبدادي پهلوي و عليرغم تجربه ها، بحث ها، سمينارها، مقالات متعدد و برنامه هاي رسانه هاي وسيع ايراني در خارج از كشور عده اي نمي توانند و يا نمي خواهند باور كنند كه علل واژگوني سلسله پهلوي چه بوده و چگونه محمدرضا شاه پهلوي علي رغم اينكه «صداي انقلاب مردم را شنيده» بود براي بار دوم مجبور به فرار از كشور شد.

وي مي افزايد: آيا به راستي علت انقلاب ايران توطئه ابرقدرتها و كمپاني هاي نفتي بود يا حاكميت استبداد و نتيجه 58 سال حكومت پدر و پسري ديكتاتور و بي هويت كردن مردم سرزمينمان؟ آيا سانسور و شكنجه هاي ساواك كه بطور عمده زيرنظر و تحت فرماندهي محمدرضا شاه پهلوي انجام مي شد از علل انقلاب بود، يا آزادي و دمكراسي زيادي شاهانه براي محققين و نويسندگان و روشنفكران كشورمان؟

گويانيوز مي پرسد: آيا كساني كه باعث اين فلاكت و سقوط انساني و فاجعه در جامعه ما شده اند، به جاي تخطئه مردم و گفتن اينكه «ملت ايران نمك نشناس هستند» چرا نقش خودشان در رابطه با جنايات و كشتار گذشته، فساد مالي شخص محمدرضاشاه پهلوي و بستگان و فاميل و اطرافيان ايشان و نقش حكومت پهلوي در بروز انقلاب اسلامي را نمي بينند؟

 آيا سلطنت طلبان باقي مانده و منجمله آقاي رضا پهلوي كه مي گويد درباره «كوتاهي هايي كه در رژيم گذشته شده است»، و نيز بي هويت كردن مردم و بي عدالتي ها و كشتار حكومتي دوران پهلوي نقد و سخني گفته است؟ اين چگونه درك دموكراتيكي است كه از يك ديكتاتور نه فقط يك دموكرات حتي از نوه اش هم يك سرمايه ملي مي سازد؟!

مهدي ذوالفقاري نويسنده اين تحليل همچنين يادآور شده است: بفرماييد آقاي رضا پهلوي با پول ملت ايران كه انگار ارث پدرشان است، چكار كرده اند؟ آيا جناب رضا پهلوي در اين 34 سال «سنگي را روي سنگي»گذاشته اند؟ كه به حساب آن «سرمايه ملي» به حساب بيايند؟ او داراي كدام «امتياز اجتماعي» مي باشد و به غير از فرزند پدر و پسري «مستبد» بودن چه دسته گلي به سر مردم زده است؟
 
ناوهاي آمريكايي بازي دو سر باخت مقابل ايران

يك انديشكده آمريكايي حضور ناوهاي پنتاگون در خليج فارس را به زيان آمريكا و به سود ايران دانست.موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن، در تحليلي به قلم مايكل آيزنشتات (تحليلگر نظامي) نوشت: لغو اعزام دومين ناو هواپيمابر آمريكا به خليج فارس يك توفيق اجباري است و خارج كردن ناو ديگر آمريكا از خليج فارس به نفع سياست واشنگتن در قبال تهران است.

در اين تحليل آمده است: يكي از مزاياي احتمالي و ناخواسته كاهش بودجه نظامي آمريكا تصميم به لغو اعزام ناو هواپيمابر «هري اس.ترومن» به خليج عربي(فارس) است. نيروي دريايي آمريكا به مدت بيش از 20 سال به طور گاه و بيگاه يك ناو هواپيمابر در خليج(فارس) داشته و از سال 2010 تاكنون نيز تقريبا به طور دائم در آن منطقه حضور داشته است و اين در حالي است كه يك ناو هواپيمابر ديگر در خليج عمان(درياي عمان) از عمليات در افغانستان پشتيباني مي كند. منطق مرسوم حاكي از اين است كه حضور يك ناو هواپيمابر آمريكا در خليج(فارس) خاصيت بازدارندگي در برابر ماجراجويي يا تجاوز ايران دارد.

آيزنشتات تصريح مي كند: در حالي كه تهران بدون شك ترجيح مي دهد كه نيروهاي آمريكا منطقه را ترك كنند، اما حضور ناو هواپيمابر آمريكا در خليج(فارس) مزيتي نيز براي ايران دارد؛ اين امر جمهوري اسلامي را قادر مي سازد كه يكي از دارايي هاي راهبردي آمريكا را در معرض خطر قرار دهد. مقامات نظامي ارشد ايران در چند مناسبت چنين حرفي زده اند.

تحليلگر آمريكايي اضافه كرد: هر زمان كه ناو هواپيمابر آمريكا در خليج(فارس) فعاليت مي كند، در واقع در تيررس شمار زيادي از سامانه هاي ضد كشتي بسيار كارآمد ايران از جمله موشك هاي مدرن ضد كشتي كروز، اژدرها و مين هاي دريايي قرار دارد. در يك مناقشه با ايران، احتمال زيادي وجود دارد كه ناو هواپيمابر آمريكا متحمل خساراتي شود و اين امر ايران را قادر مي سازد كه به يك پيروزي تبليغاتي دست يابد چرا كه اولين كشوري است كه از زمان جنگ جهاني دوم تاكنون توانسته به ناو هواپيمابر آمريكا در صحنه نبرد ضربه بزند.

 با توجه به اين مسائل، حركت دادن ناوهاي هواپيمابر در امتداد سواحل ايران حاصل زيادي نداشته است جز اينكه خدمه و پرسنل نظامي و دارايي هاي حياتي آمريكا را در خطر قرار داده است. ناوهاي آمريكا هدفي وسوسه كننده براي ايران در صورت درگيري با اسرائيل است و ايران از اين طريق مي تواند ضربه اي دردناك به آمريكا بزند.

آيزنشتات در اين تحليل نوشت: آمريكا در حالي كه مكرراً و به مدت چندين دهه از كاربرد زور عليه ايران اجتناب كرده است، به يك كسري اعتبار در برابر ايران دچار است. بر اين اساس، اظهارنظرهاي مكرر مقامات آمريكا مبني بر اين كه «تمام گزينه ها روي ميز است» خيلي در پايتخت ايران جدي گرفته نمي شود.

وي اضافه كرد: آنچه مورد نياز است، يك تلاش بلندمدت براي تغيير محاسبه خطر ايران و درك اين كشور از ميزان اعتبار و عزم آمريكا است. در مورد ايران، ظرافت و زيركي و بيان غيرمستقيم بهتر از رجزخواني و تهديد مستقيم كار مي كند. ديپلماسي موفق همچنين نيازمند پيشنهادي معتبر به تهران براي داشتن يك برنامه هسته اي صلح آميز است كه نتواند به عنوان مسيري به سوي بمب عمل كند.

اسرائيل: پيروزي بزرگ در انتظار ايران است

يك مركز مطالعات امنيتي رژيم صهيونيستي اعلام كرد در چالش هسته اي با غرب، موفقيتي بزرگ در انتظار ايران است.
به گزارش القدس العربي، پروفسور افرايم اسكولاي از پژوهشگران ارشد مركز مطالعات امنيت ملي اسرائيل (وابسته به دانشگاه تل آويو) در گزارشي نوشت: در هفته پاياني فوريه گذشته چند اتفاق افتاد كه به طور جدي و غير قابل ترديدي ثابت كرد، كشورهاي بزرگ مواضع خود را در برابر برنامه هسته اي ايران تغيير داده اند و اكنون بيش از هر زماني آمادگي دارند تا ايران هسته اي را در جمع كشورهاي هسته اي جهان بپذيرند.

 اتفاق اول، گزارش هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره برنامه هسته اي ايران است كه به روشني اين نظر را تأييد مي كند. اتفاق دومي كه او به آن اشاره مي كند، انجام مذاكرات در آلماتي قزاقستان است كه در آن حداقل مطالبات بر سر برنامه هسته اي ايران ارائه شد.

 اتفاق سوم انتشار مقاله اي توسط جك استراو، وزير امور خارجه اسبق بريتانيا در روزنامه تلگراف است كه در آن توصيه مي كند جامعه جهاني وضعيت فعلي پرونده هسته اي ايران را بپذيرد و اين كشور را جزء خانواده كشورهاي برخوردار تكنولوژي انرژي هسته اي بداند و اذعان كند كه برنامه هسته اي ايران به هيچ وجه راه حل نظامي ندارد و نمي توان مانع هسته اي شدن ايران شد.

به گزارش «ديپلماسي ايراني» اسكولاي مي گويد: براساس گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي به اين نتيجه حتمي مي رسيم كه ايران مرحله توسعه برنامه هسته اي اش را سپري كرده است. ايران در حال حاضر 9000 سانتريفيوژ نسل قديم دارد كه در تأسيسات نطنز كار گذاشته شده اند و علاوه بر آن در تأسيسات فردو نيز حداقل 2700 سانتريفيوژ پيشرفته نصب شده است.

ايران همچنين توانسته 280 كيلوگرم اورانيوم غني شده توليد كند. همچنين ايران توانسته است كه 111 كيلوگرم اورانيوم غني شده را به تأسيسات هسته اي اصفهان براي توليد سوخت مورد نياز رآكتور تهران منتقل كند. اين نشان مي دهد كه ايران تا چه اندازه در توليد اورانيوم غني شده موفق بوده و چه توانايي هاي بالايي در تكنولوژي برخورداري از انرژي هسته اي به دست آورده است.

 رسيدن به اين مرحله اين نكته را به ما يادآور مي شود كه ايران به نقطه غير قابل بازگشت در برنامه هسته اي اش رسيده است. در اين صورت براساس عرف هاي جامعه جهاني به هيچ وجه نمي توان به كشوري كه به اين مرحله از فعاليت هسته اي نزديك شده باشد، حمله كرد.

وي تأكيد مي كند: علي رغم اين كه از مفاد مذاكرات آلماتي چيزي به بيرون درز پيدا نكرده، اما آن چه از مطالبات مذاكره كنندگان به ايران مطرح شده، اين است كه براي نخستين بار از ايران نخواسته اند كه غني سازي اورانيوم را متوقف كند. همچنين به نظر نمي رسد كه از ايران خواسته شده باشد كه غني سازي پلوتونيوم را متوقف كند يا در آينده نيز خواسته شود كه متوقف كند. اين بدان معنا است كه ايراني ها به پيروزي بزرگي دست يافته اند كه براساس آن چه تاكنون منتشر شده مي توان نتيجه گرفت آنها با غني سازي 5/3 درصدي ايران موافقت كرده اند.

اسكولاي مي نويسد: از اظهارات مقام هاي مذاكره كننده با ايران نيز مي توان چنين چيزي را دريافت. اين در ذات خود پيروزي بزرگي براي ايران محسوب مي شود. بدين ترتيب ايران ثابت كرد كه مي تواند تحريم هاي بين المللي را تحمل كند و هم زمان به پيشرفت هسته اي اش بپردازد. در عين حال وقتي كه جك استراو، وزير امور خارجه اسبق بريتانيا مي گويد راه حل، قبول ايران هسته اي است و بازتاب آن را در مواضع آمريكا، چين و روسيه به روشني مي بينيم، مي توان نتيجه گرفت كه استفاده از گزينه نظامي عليه برنامه هسته اي ايران به هيچ وجه مطرح نيست و ايران مي تواند پروسه هسته اي شدنش را تا آن جا كه برايش مقدور باشد تا آخر تكميل كند.

پاسخ هاشمي به درخواست نامزدي

هاشمي رفسنجاني در ديدار شماري از نمايندگان سابق مجلس گفت توان جسمي براي نامزدي انتخابات ندارد.
به گزارش مشرق هاشمي رفسنجاني در ديدار شماري از نمايندگان ادوار مجلس كه از وي خواستند در انتخابات رياست جمهوري كانديدا شود گفته است: «ديگر توان جسمي لازم را ندارم. امروز داشتم خاطرات دوران جنگ را مي خواندم كه در يك روز به كرمانشاه و ايلام و خرمشهر رفتم و شب به تهران برگشتم اما الان راه رفتن برايم مشكل شده است.»

همچنين 10 تن از اعضاي مجمع روحانيون مشهد اخيرا با محمد خاتمي و هاشمي رفسنجاني ديدار كرده اند. خاتمي در پاسخ به دعوت آنان براي نامزدي رياست جمهوري گفته است: «شرايط براي نامزدي من مهيا نيست و سراغ هاشمي رفسنجاني برويد.» هاشمي هم در پاسخ گفته «بايد به جوانها ميدان داد. من از نظر جسمي آمادگي لازم را ندارم.»
 
بازي چند سر باخت تركيه در بحران سوريه

تركيه به دلايل مختلف در بحران سوريه شكست خورده است.
روزنامه لبناني السفير با ارائه تحليلي نوشت: با وجود اينكه احمد داود اوغلو بعد از انجام ده ها سفر و توصيه كه آخرين آن در ماه اوت بود؛ همچنان تكرار مي كند كه تركيه موضع خودش را در قبال مخالفان نظام سوريه قطعي و يكسره نكرده است اما آنكارا بعد از دست كم يك ماه از آغاز بحران در راستاي تشكيل «آغوشي گرم» براي مخالفان سياسي سوريه حركت كرد و اندكي بعد نيز «آغوشي گرم» براي مخالفان مسلح سوري موسوم به ارتش آزاد سوريه ايجاد كرد.

 تركيه اين گزينه را انتخاب كرد كه نوك پيكان براي سرنگوني نظام سوريه باشد زيرا مقر فرماندهي ارتش آزاد سوريه بود و اولين شوراي مخالفان موسوم به «شوراي ملي سوري» در استانبول تاسيس شد، السفير در عين حال افزود: دل بستن به گروه هاي مسلح بدون محاسبه احتمال شكست آن باعث ورود سياست تركيه به تنگنا و بن بستي شد كه نه تنها آنكارا آن را با بازنگري در محاسبات اصلاح نكرد بلكه در مسير سياست فرار به جلوي بيشتر حركت كرد.

 روشن شد كه يكي از بزرگترين اشتباهات در سياست آنكارا در قبال دمشق و شكست آن همان كوته نظري در سياست خارجه تركيه در ارزيابي واقعيت داخلي سوريه و موازنه هاي داخلي در آن بود و تركيه همچنين به درستي جايگاه منطقه اي سوريه و نقش آن، رويكردهاي سياسي خارجي روسيه و چين، درگيري براي ترسيم موازنه هاي نظم نوين جهاني و اهميت سوريه در اين درگيري را درست ارزيابي و بازخواني نكرد و قدرت نظام سوريه در داخل و خارج از نظر سران تركيه دور ماند.

 السفير افزود: نتيجه اين امر بروز خطراتي براي تركيه بود كه پيش بيني آن را نمي كرد كه نخستين خطر همان افزايش التهاب مذهبي بين اهل سنت و علوي ها در داخل تركيه و افزايش شدت برخوردهاي نظامي با حزب كارگران كردستان تركيه و حضور كردها در شمال سوريه بود.

اين تحليل با بيان اينكه تركيه به دنبال احياي امپراتوري عثماني بود خاطرنشان مي كند: تركيه روابط گذشته خود با كشورهاي همجوار را قرباني كرد و اعتماد موجود را از بين برد و به عنوان كشوري مداخله گر در امور داخلي ساير كشورها نمايان گشت زيرا به طور عملي در تلاش ها براي سرنگوني نظام در سوريه مشاركت كرده و در نتيجه سياست صفر كردن مشكلات به سياست سرنگون كردن نظام هايي كه تركيه از آنها راضي نيست تبديل شد.

 اين امر نيز تحول خطرناكي در نقش تركيه به شمار مي رود كه در گذشته به هم پيماني با غرب و اسرائيل اكتفا مي كرد اما اكنون به طرفي در درگيري هاي داخلي در هر كشوري مبدل شده است. باقي ماندن نظام در سوريه شكست براي سياست ها در تركيه به شمار خواهد رفت. امروز حتي عربستان و قطر و امارات نيز از سياست هاي اخواني تركيه ناراضي اند.
 
*وطن امروز:

بازداشت يكي ديگر از عناصر شبكه بی‌بی‌سی فارسی

يكي ديگر از عناصر داخلي شبكه رسانه‌اي متصل به اردوگاه استكبار و بنگاه بي‌بي‌سي فارسي روز شنبه بازداشت شد. به گزارش بولتن نيوز، با بازداشت فرد مزبور، تعداد افرادي كه در جريان پرونده مربوط به اين شبكه در ظرف 2 ‌ماه اخير بازداشت شده‌اند، به عدد 21 رسيد.

این فرد از عناصر حلقه واسط تعدادي از رسانه‌هاي داخلي با ضدانقلاب خارج از كشور و نفرات به‌اصطلاح ديپلمات انگليس در ايران و همچنين مرتبط با تيم حلقه بي‌بي‌سي فارسي است. وي زماني كه سفارت انگليس هنوز در تهران فعال بود (تا قبل از آبان‌ماه سال 89) با اين سفارتخانه نيز ارتباط داشته است. فرد بازداشت شده همچنين از مرتبطان عليرضا نوري‌زاده (ضد انقلاب فراري و جاسوس چندجانبه سرويس‌هاي آمريكا و انگليس و برخي كشورهاي مرتجع منطقه) بوده است.

 اين فرد با يك رسانه بزرگ و رسمي كشور نيز همكاري داشته است. شناسايي و ضربه زدن به شبكه رسانه‌اي متصل به اردوگاه استكبار با محوريت بي‌بي‌سي فارسي يكي از مهم‌ترين عمليات‌هاي دستگاه امنيتي كشور در ماه‌هاي اخير است. وزارت اطلاعات تاكنون با انتشار 3 بيانيه جزئياتي از ماهيت شبكه ضربه ديده و ابعاد آن و همچنين دلايل بازداشت تعدادي از عوامل داخلي اين شبكه را منتشر كرده است.

 در اين اطلاعيه‌ها خاطرنشان شده بود احتمال بازداشت تعداد ديگري از عوامل شبكه در آينده وجود دارد و به نظر مي‌رسد با تداوم اين بازداشت‌ها در 2 هفته اخير و همچنين بازداشت يكي ديگر از عناصر شبكه در روز شنبه، پرونده شبكه مزبور هنوز بسته نشده و احتمال ادامه دستگيري‌ها همچنان وجود دارد.

جيمز بيكر: به صدام کمک اطلاعاتی مي‌كرديم

وزیر خارجه پیشین آمریکا اعتراف کرد کشورش در جریان جنگ ایران و عراق به صدام اطلاعات سری ارائه می‌کرد. به گزارش فارس، جیمز بیکر، وزیر ‌خارجه پیشین آمریکا گفت: ایالات متحده آمریکا سالیان متمادی برای متقاعد کردن صدام برای پیوستن مجدد به جوامع بین‌المللی تلاش کرد ولی وي بارها برای اداره خود از ایالات متحده آمریکا مطالباتی داشت. بیکر طی سخنانی تلویزیونی گفت: ایالات متحده آمریکا در جریان جنگ ایران و عراق، اطلاعات نظامی به عراق ارائه و برخی اوقات نیز با دولت وقت عراق، همکاری کرده است.

با این حال صدام، بدون هیچگونه توجیهی، حمله وحشیانه‌ای را علیه کویت که کشوری کوچک همجوار با عراق بود به‌عمل آورد. چنین چیزی نمونه‌ای بارز از تجاوزی وحشیانه بود که منجر شد آمریکا و جوامع بین‌الملل خواهان پایان دادن به این تجاوز شوند. وی افزود: قبل از حمله به کویت، در زمان جنگ فرسایشی عراق با ایران، ایالات متحده تا حدی متحد عراق بود. جیمز بیکر تصریح کرد: سیاست آمریکا در آن برهه زمانی اینچنین بود.

پیشنهاد آلبانی براي اعطای پناهندگی به منافقین

دولت آلبانی در بیانیه‌ای برای پناه دادن به ۲۱۰ تن از اعضای گروهک تروریستی منافقین که هم‌اکنون در پایگاه «لیبرتی» مستقر هستند، اعلام آمادگی کرد. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت آلبانی روز شنبه اعلام کرد این کشور جزیره بالکان آمادگی پذیرفتن 210 نفر از اعضای گروهک مخالفان ایران (گروهک تروریستی منافقین) را که هم‌اکنون در پایگاه لیبرتی در عراق به سر می‌برند، دارد.

 «سالی بریشا» نخست‌وزیر آلبانی در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت آماده است به دلایل انساندوستانه، 210 نفر از اعضای مجاهدین خلق را در آلبانی منزل دهد. این اقدام آلبانی پس از درخواست‌های متعدد دولت آمریکا و سازمان ملل برای پناه دادن به گروهک تروریستی منافقین که در پایگاه لیبرتی مستقر هستند، صورت گرفته است.

«مارتین کوبلر» نماینده سازمان ملل در عراق و «باربارا لیف» معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا روز شنبه گفت‌وگوهایی را با مقامات آلبانی درباره اقدامات امنیتی و شرایط سکونت منافقین انجام دادند. گروهک تروریستی منافقین سا‌ل‌هاست سلاح به دست گرفته و در جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات تروریستی بسیار زیادی انجام داده ‌است. از سوي ديگر اعضای جداشده از گروهک تروریستی منافقین از تلاش جدی سران این گروهک برای ابقای عناصر خود در خاک عراق خبر دادند.

 به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «مجلس اعلای اسلامی عراق»، تنی چند از اعضای جداشده از گروهک تروریستی منافقین، در نامه‌ای سرگشاده به کمیساریای امور پناهندگان سازمان ملل خبر دادند سران این گروه تروریستی برای مانع‌تراشی در خروج این اعضا از عراق در حال بحران‌سازی در این کشور هستند.

در این نامه سرگشاده تاکید شده است: سران منافقین توطئه‌های تازه‌ای برای تعویق خروج اعضای سازمان چیده‌اند که از جمله آنها فراخوان به وابستگانشان در سراسر دنیا برای نوشتن نامه به کمیساریای امور پناهندگان برای بازگرداندن این افراد به اردوگاه اشرف است. نویسندگان نامه افزوده‌اند: رهبران منافقین از اعضای این گروهک در اردوگاه لیبرتی عراق خواسته‌اند با نمایندگان کمیساریای عالی امور پناهندگان و دیگر نهادهای بین‌المللی دیدار و همکاری نکنند.

*خراسان:

سفر يک عضو کابينه با هواپيماي اختصاصي به دبي

بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، مسئولان اجرايي چندي پيش مجوز مسافرت يک روزه يکي از اعضاي کابينه دهم به کشور امارات متحده عربي را صادر کرده اند و او در اين سفر توانسته از هواپيماي اختصاصي براي رفت و آمد خود استفاده کند. اين دستگاه نظارتي در گزارش خود تاکيد کرده است که اگرچه اين مجوز بر اساس مقررات صادر شده اما ضرورت استفاده از اين هواپيما براي مسافرت به منطقه اي نزديک همچون دبي که روزانه از تهران به اين شهر پرواز انجام مي شود، با شعارهاي عدالت طلب دولت منافات دارد.

دستگاه قضايي طلسم معلم شدن معلولان را شکست

در حالي که بر اساس بخشنامه هاي وزارت آموزش و پرورش، معلولان با استناد به بند "ز" ماده 41 قانون مديريت خدمات کشوري، در مصاحبه هاي مربوط به گزينش معلمان رد مي شدند، تعدادي از اين افراد با شکايت به دستگاه قضايي، خواستار ابطال اين بخشنامه ها شدند که پس از ماهها پيگيري، اين ابلاغيه ها طي روزهاي اخير لغو شده و معلولاني که داراي مشکل حاد جسماني براي انجام امور معلمي نباشند، مي توانند اين شغل را انتخاب کنند.

*آرمان:

تجمع کامیون‌داران مقابل مجلس

شنیده شد که عده‌ای از کامیون‌داران خواستار رفع توقیف خودروهایشان شدند. تعدادی از کامیون‌داران به دلیل توقیف کامیون‌هایشان مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رفع توقیف خودروهایشان شدند. حدود 30 نفر از کامیون‌داران با تجمع مقابل مجلس و با در دست گرفتن پلاکاردهایی خواستار اجرای منصفانه قانون شدند. روی یکی از پلاکاردها نوشته شده بود: «با وجودی که کلیه مدارک مربوط به خودرو از جمله برگ سبز، بنچاق، بیمه‌نامه، کارت ماشین، کارت خودرو و... در اختیارمان است به چه دلیل خودورهایمان توقیف شده و به نام‌مان نمی‌شود؟»

دعوت 91 نماینده و فعال سیاسی از یک نامزد احتمالی

شنیده شد که عده‌ای از فعالان برای رئیس‌جمهور اصلاحات دعوتنامه حضور در انتخابات فرستادند. 91 نفر از وزیران، نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی و فرهنگی دوره اصلاحات به رئیس دولت اصلاحات در ضرورت کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده نامه نوشتند.

 در بخشی از این نامه آمده است: «انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو، فرصتی برای همه علاقه‌مندان به آرمان‌های امام و انقلاب اسلامی است تا تمام توان خود را به‌كار گیرند تا دولتی مستقر شود كه نماد كارآمدی، مقبولیت، شایسته‌سالاری، اخلاق‌مداری و مردم‌محوری باشد كه در سایه آن آرامش، رفاه، پیشرفت و اعتبار جهانی برای كشور به ارمغان آورده شود. دولت قانون، دولت اعتدال، دولت اخلاق و دولت تعامل همه‌جانبه با همه اركان و قوای حاكم، نیاز مبرم كشور در زمان حاضر است.»

حذف عبارت «ما به خدا ایمان داریم» از دلار

شنیده شد که قرار است یکی از عبارات قدیمی از روی دلار حذف شود. عصر ایران نوشت؛ دادگاهی در آمریکا درخواست حذف عبارت «ما به خدا ایمان داریم» از اسکناس‌ها و سکه‌های دلار را بررسی می‌کند. بزرگ‌ترین سازمان ملحدان (افرادی که وجود خدا را باور ندارند) در آمریکا با ارائه شکایتنامه‌ای به دادگاه علیه وزارت خزانه‌داری این کشور خواستار حذف این عبارت از اسکناس‌های پول ملی آمریکا (دلار) شدند. عبارت In God We Trust (ما به خدا ایمان داریم) روی همه سکه‌ها و اسکناس‌های دلار آمریکا درج می‌شود. قرار است دادگاه نیویورک روز سه‌شنبه آینده این شکایتنامه را بررسی کند.

«سعيد تاجيک» آزاد شد

شنیده شد که فرد اهانت‌کننده به دختر آیت‌ا... ‌هاشمی‌رفسنجانی از زندان آزاد شد. آریا نوشت؛ سعيد تاجيک که به جرم اهانت به فائزه‌هاشمي روانه زندان شده بود، صبح دیروز پس از سپري شدن دوران محکوميت خود از زندان آزاد شد. تاجيک پس از آن با پرونده قضايي مواجه شد که فيلمي از او در فضاي مجازي به صورت گسترده منتشر شد که در آن به فائزه‌ هاشمي فرزند رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اهانت کرده بود. اين فيلم در آن زمان با واکنش‌هاي گسترده‌اي مواجه شد. خبر آزادي تاجيک درحالي منتشر شده که گفته مي‌شود فائزه‌هاشمي نيز تا چند روز ديگر آزاد خواهد شد.

اعتراض مشایی و احمدی‌نژاد به احکام مداحان

شنیده شد که رئیس‌جمهور از احکام صادرشده برای مداحان معترض به دولت ناراضی است. فارس نوشت؛ یک منبع آگاه از اعتراض مشایی و احمدی‌نژاد به احکام صادره برای مداحان تهرانی خبر داد. این منبع با اعلام این خبر افزود: پس از رسیدگی به پرونده شکایت مشایی و احمدی‌نژاد از مداحان تهرانی،‌ دادگاه حاج منصور ارضی را تبرئه و سعید حدادیان را به پرداخت 405 هزار تومان جزای نقدی محکوم کرد.

 این منبع آگاه در ادامه تصریح کرد: احمدی‌نژاد و مشایی در فرجه قانونی به احکام صادره اعتراض کرده‌اند و درحال حاضر پرونده برای بررسی مجدد به دادگاه تجدیدنظر انقلاب ارجاع شده است. گفتنی است، شکایت معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به طرفیت مشایی به دلیل سخنان حاج منصور ارضی و سعید حدادیان در شب‌های ماه رمضان صورت گرفت.

برکناری مدیرکل میراث فرهنگی تهران

شنیده شد که معاون محمود احمدی‌نژاد یکی از معاونانش را برکنار کرد. افکار نوشت؛ محمدشریف ملک‌زاده، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دیروز مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران را برکنار کرد. ملک‌زاده به‌جای «محمدحسین فراهانی» مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، «مسعود نصرتی» را منصوب کرده است. مسعود نصرتی پیش از این مدیر کل امور موزه‌ها بوده است.

علت رای پائین به وزیر بهداشت

شنیده شد که یک نماینده مجلس برکناری وزیر بهداشت را عامل رای پائین رای اعتماد به وزیر بهداشت فعلی می‌داند. صراط نوشت؛ حسینعلی شهریاری درباره ارزیابی‌اش از رأی اعتماد مجلس به وزیر بهداشت گفت: سوال سختی است که بخواهیم میزان رأی مجلس به وزیر بهداشت را ارزیابی کنیم و علت رأی پایین را بگوییم شاید علت رأی پایین مجلس به وزیر بهداشت این بود که انتظار داشتند فردی وزیر شود که سوابق اجرایی بیشتری داشته باشد و نگران وضعیت سلامت مردم هستند.

 وی افزود: مساله دیگر هم این است که کلاً مجلس با برکناری خانم دستجردی از وزارت بهداشت مخالف بود. با این حال کمیسیون بهداشت با وزیرشدن دکتر طریقت موافق بود به‌خصوص اینکه وی قول داد پایبند به قانون باشد و قانون را اجرا کند.

نامه دیوان عدالت اداری درباره انتصابات یک سازمان

شنیده شد که رئیس دیوان عدالت اداری در نامه‌ای به سرپرست وزارت رفاه،‌ کار و تامین اجتماعی خواستار برخورد با اقدامات غیرقانونی در سازمان تامین اجتماعی شد. فارس نوشت؛ یک منبع آگاه با اعلام این خبر افزود: حجت‌الاسلام منتظری در نامه‌ای به سرپرست وزارت رفاه،‌ کار و تامین اجتماعی اقدامات آن را غیرقانونی دانست.

 وی افزود: در متن این نامه ذکر شده که با توجه به ابلاغ دستور برکناری مرتضوی،‌ وی هیچ‌گونه مسئولیتی ندارد اما طی چند وقت اخیر اقدام به جابه‌جایی و انتصاب مدیران‌کل برای سازمان‌های تامین اجتماعی در شهرهایی از جمله اردبیل و کرمانشاه کرده است. این منبع آگاه در ادامه تصریح کرد: رئیس دیوان عدالت اداری با تاکید بر غیرقانونی بودن این اقدامات خواستار پیگیری این موضوع از سوی سرپرست وزارت رفاه شده و اعلام کرده در صورت عدم توجه، افراد خاطی تحت تعقیب قرار می‌گیرند.

وضعیت شنیدنی یک تیم لیگی

شنیده شد که وضعیت باشگاه نساجی قائمشهر به‌حدی ناگوار است که بازیکن تعویضی نساجی برای ورود به بازی ساق‌بند نداشت و منتظر شد تا بعد از خروج هم‌تیمی‌اش ساق‌بند را بگیرد و به بازی برود و بد‌تر از آن اینکه این تیم به علت اعتصاب بازیکنانش فقط با 13 بازیکن به بوشهر رفت و بعد از تعویض اول وقتی یک بازیکن نساجی مصدوم شد مجبور شدند محمد سواری دروازه‌بان سابق سپاهان و تیم ملی را به عنوان مهاجم به زمین بفرستند و برای این کار با چسب شماره 2 را به 21 تبدیل کردند!

*تهران امروز:

انتقاد عارف از خاتمي

خبرآنلاين نوشت: محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات در جمعي از دانشجويان حامي اين جريان با بيان اينكه اصلاحات مرام‌نامه مصوبي ندارد، گفت: سيد محمد خاتمي رهبر اصلاحات است. اگر در سال 84 رهبري اصلاحات فعال عمل مي‌كرد، اصلاح‌طلبان در آن انتخابات شكست نمي‌خوردند.

كنايه كيهان به نامزدهايي كه احساس تكليف مي‌كنند

در بخشي از سرمقاله كيهان به قلم حسين شريعتمداري مي‌خوانيم: غفلت غيرقابل توجيه برخي از اصولگرايان يا مدعيان اصولگرايي اين است كه خواسته يا ناخواسته در ميدان فريب ياد شده به بازي گرفته شده‌اند! يكي مي‌گويد؛ به لحاظ اخلاقي نمي‌توانم درخواست كساني را كه از من خواسته‌اند كانديدا شوم، رد كنم. ديگري اعلام مي‌كند؛ از آنجا كه تعداد دعوت كنندگان از بنده به حد نصاب رسيده است تصميم به كانديداتوري گرفته ام!

آن ديگري مي‌گويد؛ وقتي جوان‌هايي مثل من هستند، چرا دنبال پيرمردها مي‌رويد! و آن نامزد احتمالي ديگر ادعا مي‌كند كه اگر نامزد نشوم به مردم خيانت كرده ام! و... كه با حفظ احترام اين عزيزان بايد برادرانه خطاب به آنان گفت؛ احتمال چنداني براي پيروزي شما نيست. نه اينكه خداي نخواسته صلاحيت نداشته باشيد، بلكه از رويكرد مردمي در مقياس راي آوري براي رياست‌جمهوري برخوردار نيستيد. بنابراين چرا بي‌آنكه متوجه باشيد، در ميدان حريف بازي مي‌كنيد؟! هر احساسي كه تكليف شرعي نيست! هست؟!

اعتراض به سوءاستفاده انتخاباتي از نام سعيد جليلي

تعدادي از شاگردان سعيد جليلي در دانشگاه امام صادق(ع) با توجه به مسائل پيش آمده اخير در صحنه انتخابات،‌نامه‌اي خطاب به وي نوشته‌اند و از او خواسته‌اند نسبت به حضور در انتخابات صراحتا اعلام موضع كند. دانشجويان دانشگاه امام صادق(ع) در بخشي از نامه خود تصريح كردند: برداشت ما حاكي از آن است جناب‌عالي حداقل در اين دوره عزمي براي حضور و به دست گرفتن سكان اجرايي كشور نداريد.

ما معتقديم اين اقدامات روند مثبت فعاليت جهادگونه شما در مذاكرات هسته‌اي كه همواره با حفظ عزت ملي روبه‌رو بوده را دچار حاشيه خواهد نمود.از شما تقاضا داريم تا با اعلام موضع صريح پاسخ اين سوءاستفاده‌ها را داده و موجب نشويد تا عده‌اي با ابزار فريب بيش‌از اين فضاي كشور را آلوده نمايند.

نماد انتخاباتي بنده رنگ سبز است

حجت‌السلام و المسلمين سيدمحمدباقر خرازي دبيركل جبهه حزب‌الله با بيان اينكه نماد ما رنگ سبز خواهد بود چرا كه اين نشانه، نمودي از دلدادگي به ولايت و اهل بيت(ع) است، افزود: بنده تنها كانديدايي هستم كه از طايفه سادات بوده و با تمام توان تا روز آخر در مرام و عقيده خود باقي مي‌مانم. كانديداي احتمالي يازدهمين دوره رياست‌جمهوري بيان داشت: بنا نيست رنگ سبز نماد مخالفت با نظام باشد، بنابراين آمده‌ايم به نام حزب‌الله و با رنگ سبز در انتخابات حاضر شويم.

بازداشت چند نفر در ارتباط با پرونده مالي بنياد شهيد

امير خجسته، نماينده مجلس شوراي اسلامي از بازداشت چند نفر در رابطه با پرونده مالي بنياد شهيد و دو نهاد وابسته به اين بنياد، بانك دي و سازمان اقتصادي كوثر خبر داد.

خجسته در گفت‌وگويي با خانه ملت، با بيان اينكه دامنه تحقيق و تفحص مجلس از بنياد شهيد، تا بانك دي و سازمان اقتصادي كوثر گسترده شده گفت: «گزارش‌هاي كاملي به مجلس مي‌رسد؛ حكم جلب تعدادي صادر شده است. تعدادي نيز به خارج از كشور سفر كرده‌اند و تعدادي هم دستگير شده‌اند.» به‌گفته او، آنچه باعث «حساسيت مجلس» نسبت به فعاليت‌هاي بانك دي و سازمان اقتصادي كوثر شده، «شكايت» ايثارگران از آنهاست و گزارش‌هاي رسيده نيز حكايت از «مشكلات عديده» اين دو نهاد اقتصادي دارد.

خجسته با اشاره به پرونده مالي بانك دي گفت: «به چه دليل حقوق ايثارگران در حساب‌هاي بانك دي ريخته و سپس برداشته مي‌شود؟ ما حكم صادر نمي‌كنيم، اما با شروع تحقيق و تفحص سراغ اين افراد مي‌رويم. بنا بر نامه‌هاي رسيده از ايثارگران، حقوق به حساب‌ها ريخته، برداشته و سپس برگردانده شده است.»

 روزنامه خراسان تابستان سال‌جاري نوشت كه ماموران سازمان بازرسي كل كشور هنگام تجسس خود در امور مالي بنياد شهيد متوجه اين اختلاس ميلياردي شدند كه گفته مي‌شود «يكي از مديران باسابقه بنياد» عامل آن است. ماجراي ديگري نيز كه در اين روزهاي اخير باعث شد بار ديگر رسانه‌ها به بنياد شهيد توجه كنند، «تهديد» نمايندگاني بود كه خواهان تحقيق و تفحص مجلس از اين بنياد شده‌اند.

 اين نمايندگان ادعا كرده‌اند كه «مسئولان بنياد شهيد» آنها را تحت فشار قرار داده‌اند تا از تحقيق درباره اين بنياد صرف‌نظر كنند. اكنون نيز خجسته، عضو هيات رئيسه فراكسيون ايثارگران مجلس، اين ماجرا را تاييد مي‌كند.

به گفته خجسته، محورهاي تحقيق و تفحص مجلس از بنياد شهيد، «اقدامات و تصميمات خلاف قانون و خارج از اختيار از سوي رياست بنياد، مانند انسداد پرونده ايثارگران، برداشت خلاف قانون از حساب‌هاي ايثارگران و سپس عودت آن پس از چند ماه به حساب‌ها، افزايش ميزان شكايات در مراجع قضايي از بنياد شهيد و بي‌عدالتي در نظام پرداخت ايثارگران» است.

سرنوشت انحرافي‎ها مثل مشاركتي‎هاست

مرتضي نبوي فعال سياسي و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفت‌وگو با پنجره درباره ميزان راي آوري جريان انحرافي گفت: من به واسطه جايگاهم در شوراي حل اختلاف چندباري با دوستان حامي دولت صحبت كرده‎ام. اين جريان سرنوشتي متفاوت با حاميان سال‎‎هاي آخر هاشمي و خاتمي ندارند. يعني زمان هاشمي هم تحت عنوان سازندگي، حزب كارگزاران را راه انداختند و فكر مي‎كردند كه خيلي هم در جامعه راي دارند كه ديديم اينگونه نشد.

 وي ادامه داد: حاميان آقاي خاتمي هم بر مبناي همين توهم حزب مشاركت را تاسيس كردند كه ديديم در انتخابات شورا‎هاي دوم و مجالس هفتم و هشتم چه نتيجه‎اي گرفتند. در اين دولت هم جدا از خود آقاي احمدي‎نژاد كه محبوب است و راي مردم را دارد، منتسبان به دولت در شورا‎هاي سوم و انتخابات نهم مجلس نتوانستند نتيجه‎اي كسب كنند.

 نبوي درباره كانديداتوري هاشمي معتقد است: من در سال 84 هم گفتم كه با كانديداتوري آقاي هاشمي مخالفم؛ هم به‎دليل اينكه ايشان هشت سال رئيس‎جمهوري بود و سابقه ندارد كسي كه دو دوره رئيس‎جمهوري بوده است، دوباره بتواند راي مردم را جذب كند و هم اينكه شرايط سني و جسمي وي اقتضاي مسئوليت‎‎هاي سنگين رياست‎جمهوري را ندارد. الان هم همان نظرات سال 84 را دارم و ديدگاهم در اين‎باره عوض نشده است هرچند كه صلاح مملكت خويش خسروان دانند.

*جمهوری:

پاپ جدید کلی حرف و حدیث آورد

 هنوز چند روز از انتصاب پاپ فرانسيس يا همان پدر برگوگليو نگذشته است كه مطالب بسياري از نقش وي در حمايت از خونتاي نظامي حاكم بر آرژانتين و اخراج دو كشيش مخالف نظاميان از كليسا بدستور وي در نشريات جهان منتشر شده است.

اين دو كشيش به نام‌هاي اورلاندو يوريو و فرانسيسكو جاليكس بعد از پنج ماه زنداني و شكنجه به صورت بي‌هوش پيدا شدند. گفته مي‌شود حضور پاپ در ميان فقرا به عنوان ابزار حمايتي كليسا از حكومت دست راستي نظامي در مقابل جريانات چپ بوده است.

وقتی احمدی نژاد و مشایی عرفانی می شوند!

روزنامه دولتي ايران، با انتشار ويژه‌نامه‌اي كه آن را "عرفاني - فلسفي" معرفي كرده، تلاش كرده است محمود احمدي‌نژاد و اسفنديار رحيم مشائي را در كنار افرادي همچون ابن عربي، از عرفا معرفي كند! در اين ويژه‌نامه كه "روشنائي" نام دارد، يك سخنراني از احمدي نژاد و يك سخنراني از مشائي به چاپ رسيده تا به طور غيرمستقيم به خوانندگان القاء شود كه اين دو نفر نيز اهل عرفان هستند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار