9 روش پیشگیری از الزایمر را بکار ببندید

افراد مبتلا به آلزایمر قضاوت صحیحی راجع به پول ندارند و ممکن است مقدار زیادی پول به فروشنده بدهند و یا چیزهایی بخرند که اصلا به آن نیازی ندارند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، بیماری آلزایمر یک بیماری تحلیل برنده و پیش رونده سیستم عصبی مرکزی انسان است که باعث زوال قوای عقلانی می‌شود.منشاء این بیماری دقیقا معلوم نیست و علاجی هم برای آن فعلاً در دسترس نیست.

تغییرات متعددی در مغز بیمار رخ می دهد که باعث کوچک شدن مغز و نیز از بین رفتن سلول‌های مغزی می‌شود و به جای آنها اشکال خاصی به نام "پلاکهای پیری" در مغز به وجود می‌‌آید.

علامت دیگر بیماری وجود کلافه‌های ظریف مارپیچی‌شکل در سلول‌های مغزی است، که در نهایت سلول‌های سالم را از بین می‌برد.

نقش وراثت در آلزایمر

سن بالا ، سابقه خانوادگی ، جنس مونث بودن و سندرم داون ، مهمترین عوامل خطر ساز برای آلزایمر هستند. در جمعیتهای غربی ، خطر تجربی آلزایمر در سرتاسر عمر ، 5 درصد است. اگر بیماران ، خویشاوند درجه اولی داشته باشند که آلزایمر در او پس از 65 سالگی بروز کرده باشد، خطر نسبی ابتلای آنها 3 - 6 برابر ، افزایش می‌یابد. اگر بیماران خواهر یا برادری مبتلا به آلزایمر پیش از 60 سالگی و نیز یک والد مبتلا باشند، خطر نسبی آنها 7 - 9 برابر می‌شود.

آزمایش آپولیپوپروتئین A نوعی آزمایش تشخیصی کمکی است و نباید برای پیش بینی آلزایمر در بیماران بی‌علامت استفاده شود. مبتلایان به سندرم داون ، افزایش خطر ابتلا به آلزایمر را نشان می‌دهند. پس از 40 سالگی ، مبتلایان به سندرم داون ، همواره یافته‌های آسیب شناختی عصبی آلزایمر را دارند و تقریبا 50 درصد آنها ، دچار افت شناختی می‌شوند.


علائم آلزایمر

علائم اولیه آلزایمر در افراد مختلف و حتی روزهای پی در پی متفاوت خواهد بود. بعضی از نشانه های آن به قدری ظریف است که هیچ کس به آن توجه نخواهد کرد.

علائم بعدی به صورت بارزتری جلوه می کند و آن زمانی است که بیماری پیشرفت زیادی کرده است.

از جمله علائم اولیه ابتلا به این بیماری عبارت هستند از:

1- از دست دادن حافظه

یکی از شایع ترین علائم آلزایمر فراموش کردن چیزهایی است که در فاصله ی زمانی نه چندان دور فرا گرفته اید. در حالی که فراموش کردن قرار ملاقات، نام یا شماره تلفن دوستان طبیعی است، اما در افراد مبتلا به آلزایمر فراموشی بیشتر اتفاق می افتد و بعد ها نیز با گذر زمان موارد فراموش شده را به خاطر نخواهند آورد.

2- مشکل در انجام امور زندگی و کارهای روزانه

افراد مبتلا به آلزایمر به سختی می توانند وظایف خود را بدون فکر کردن به خاطر بیاورند. فراموش کردن شیوه ی طبخ غذا، تعمیر لوازم منزل و یا بازی های ساده از جمله مشکلات این افراد است.

3- مشکلات زبانی

هر فردی ممکن است بعضی اوقات به سختی بتواند کلمات صحیح را پیدا کند. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب مواقع کلمات ساده را فراموش می کنند و یا واژه های غیر معمولی را جایگزین می کنند.

4- سردرگمی زمانی و مکانی

فراموش کردن تاریخ روز و یا این که به سمت کجا در حال رفتن هستید، تا حدودی نرمال است. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب خیابان خودشان را گم می کنند و فراموش می کنند کجا هستند و یا چگونه به این نقطه رسیده اند و یا این که چگونه به خانه باز گردند.

5- کاهش قوه قضاوت

هیچ کس در همه ی زمان ها قضاوت درستی ندارد. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب بدون در نظر گرفتن آب و هوا لباس می پوشند. مثلا ممکن است در روزهای گرم چندین بلوز روی هم بپوشند و یا برعکس.

افراد مبتلا به آلزایمر قضاوت صحیحی راجع به پول ندارند و ممکن است مقدار زیادی پول به فروشنده بدهند و یا چیزهایی بخرند که اصلا به آن نیازی ندارند.

افرادی که مرتب مطالعه می کنند و یا بازی های فکری انجام می دهند، جدول حل می کنند و ... کمتر در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود.

6- مشکل در تفکر انتزاعی

افراد مبتلا به آلزایمر اغلب به طور کلی شماره ها را فراموش می کنند و یا نمی دانند که چه کاری باید با آن انجام داد.

7- قرار دادن اشیاء در جای غلط

هر کسی ممکن است به طور اتفاقی کلید یا کیف پول خود را در جای غلط بگذارد. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب چیزها را در جای غلط می گذارند. مثلا ممکن است اتو را در یخچال قرار دهند.

8- تغییر در رفتار و خلق و خو

افراد مبتلا به آلزایمر به سرعت تغییر خلق و خو می دهند. مثلا ممکن است بدون هیچ دلیل مشخص از حالت آرام به گریه و یا عصبانیت تغییر خلق دهند.

9- تغییر شخصیتی

شخصیت افراد در طول زندگی معمولا تا حدودی عوض می شود، اما افراد مبتلا به آلزایمر به طور بارزی تغییر شخصیت می دهند. مثلا ممکن است بدگمان، ترسو و یا وابسته به سایر افراد خانواده شوند.

10- از دست دادن قوه ی ابتکار و نوآوری

بعضی اوقات خستگی بابت کارهای خانه، فعالیت های تجاری و یا مسئولیت های اجتماعی طبیعی است. اما افراد مبتلا به آلزایمر اغلب بسیار غیر فعال هستند. ساعت های طولانی به تماشای تلویزیون می نشینند. بیش از حد طبیعی می خوابند و هیچ تمایلی برای فعالیت ندارند.

9 روش پیشگیری از الزایمر

تاکنون هیچ راه تضمین شده ای برای پیشگیری از آلزایمر وجود نداشته است، اما تحقیقات اخیر روش های زیر را در پیشگیری از آلزایمر موثر می داند.

 تمرینات فکری

افرادی که مرتب مطالعه می کنند و یا بازی های فکری انجام می دهند، جدول حل می کنند و ... کمتر در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود.

* تمرینات بدنی

30 دقیقه ورزش روزانه تاثیر به سزایی در سلامت قلب، ماهیچه ها و مغز دارد. پیاده روی، باغبانی، تمیز کردن منزل و....می تواند نوعی ورزش باشد.

* نوشیدن مایعات به اندازه ی کافی

کم آبی، مهم ترین فاکتور متغیر برای از دست دادن حافظه است. به مقدار کافی مایعات بنوشید و از مصرف نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید.

* مراقب داروهای مصرفی باشید

پزشک شما باید از کلیه داروهای تجویزی و غیر تجویزی که مصرف می کنید آگاه باشد. زیرا ترکیب بعضی از داروها باعث گیجی، فراموشی و یا آسیب بلند مدت به حافظه شود.

* از رژیم غذایی سالمی پیروی کنید

روزانه حداقل 5 نوع میوه و سبزی تازه بخورید. سبزیجات پهن برگ مثل بروکلی، اسفناج و کاهو بسیار مفید است.

* از مکمل فسفاتیدیل سرین Phosphatidylserine استفاده کنید

مطالعات مختلف نشان می دهد که استفاده از این مکمل در مراحل اولیه ی ابتلا به آلزایمر، سرعت پیشرفت بیماری را کاهش می دهد. بنابراین اگر این بیماری در خانواده در حال گسترش است بهتراست با مشورت پزشک مصرف آن را شروع کنید.

*کار کردن بر روی دستگاه‌های موسیقی

ساخت آهنگ، باعث افزایش عمر مغز شما می شود. طبق تحقیقی که انجام شد، نشان داده شد افرادی که بر روی یکی از دستگاه‌های موسیقی کار می‌کردند، در انجام فعالیت‌های ذهنی، در مقایسه با دیگران بهتر بودند.

*تماس گرفتن با دوستان

داشتن ارتباط اجتماعی مستمر، باعث می‌شود مغز شما جوان بماند. بنابراین انجام سرگرمی‌ها که ترکیبی از فعالیت اجتماعی، فیزیکی و روانی است، ممکن است، بهترین محافظ در برابر بیماری جنون باشد.

*خوردن ماهی

طبق تحقیقی که در سال 2011 در مرکز رادیولوژیک آمریکای جنوبی انجام شد، ماهی در واقع، غذای مغز است. اسکن از مغزها، نشان داد افرادی که ماهی کباب شده بر روی آتش و پخته شده- نه ماهی که در روغن سرخ می‌شود- حداقل یک مرتبه در هفته، مصرف می‌کنند، از ماده خاکستری در نواحی کلیدی مغزشان، بهتر محافظت می‌شود.





اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۸:۵۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
من هر لحظه ی سری افکار تو ذهنم تکرار میشن کاش حداقل الزایمر بگیرم این وسواس ها از ذهنم بره
Iran (Islamic Republic of)
محمد مهرجردی
۱۷:۲۲ ۲۴ بهمن ۱۳۹۸
با سلام مطالب بسیار ارزشمندبودب سپاسکزارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۸
منم ۳۴ سالمه ای اینقدر فکرم خرابه همیشه وسیله هاموگم میکنم حتی مدارک هاخونم ویادم نیست کجاگذاشتم آیزایمره بدی درپیشه
Germany
ناشناس
۱۳:۱۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
سلام من ۳۴ سالمه هر کاری میکنم که مطلبی که کسی بهم میگه یا کتابی که می خونم یادم بمونه حمون لحظه فراموش میکنم در عین تحصیل هم همین تور بودم به همین دلیل هم نتونستم ادامه تحصیل بدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
سلام مادرشوهرم مادرجان مادربزرگ شوهرم بشدتتتتتتتتت تمرکزدارن خیلی زرنگ وهشیارن وخداحفظشون کنه خیلی حواسشون جمعه مثلا اگه بامادربزرگ شوهرم درجمع فامیلی احوالپرسی نکنی ازمون دلخورمیشه تک تک احوال نوه و نتیجه هاشومیپرسه
۹۴سال سنشه
من طی۸سال وصلتی که بااین خانواده داشتم فهمیدم علت عدم فراموشی شون این بوده که قبل اذان صبح نمازشبشونوکه میخونن بعدنمازصبحشونم یه جز قرآن روبارادیوگوش میدن وتاطلوع آفتاب که خوابیدن بشدت نهی شده ومکروهه اینابیدارن بعدطلوع آفتاب میخابن نمازاول وقتشون ترک نمیشه حتی اگه خونشون باشیم ومهمان داشته باشن باشنیدن صدای اذان وضوشونومیگیرن میرن مسجد بسیارمهربونم هستن غذاشونم خیلی معمولی است نه که بگین غذاهتی خاص ومقوی میخورن
Iran (Islamic Republic of)
Imi
۱۸:۵۶ ۲۳ شهريور ۱۳۹۸
والا نمدونم چمون شده تو این چند ساله همه تریپ ماهی وارداشتیم.تو کارای روزمره.آلزایمر پیش کش.
شاید سلاح بیولوژیکی .چیزی زدن ما نمدونیم.

طرف داره توضیح میده.حرفش تموم میشه هیچی یادت نمی مونه چی گفته‌.
Iran (Islamic Republic of)
زهره
۲۱:۴۱ ۲۰ شهريور ۱۳۹۸
من23سالمه تازگیاخیلی زود حرفامویادم میره مثلامیخام تواینترنت چیزیو سرچ کنم میام گوشیموبرمیدارم ولی موضوعوکلافراموش میکنم.خیلی میترسم که الزایمربگیرم.توخانواده نداریم کسی که الزایمرداشته باشه.
Iran (Islamic Republic of)
محمودی تهران
۱۴:۵۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
من ۴۹ ساله ام احساس کردم حافطه ام کاهش پیدا کرده ، متخصص غدد فرمودند از کمبود کلسیم و ویتامین دی میباشد .
United States of America
رها
۰۸:۵۲ ۱۵ تير ۱۳۹۸
سلام من بیست سالمه تازگیا هر وسیلمو جایی میزارم دیگه یادم نمیاد کجا گذاشتم درصورتی که بین دوستان وخانواده از نظر حافظه خیلی خوب بودم برا همین الان خیییییلی میترسم آلزایمر باشه جدیدا حرف که میزنم یه ساعت باید بشینی بخندی
Iran (Islamic Republic of)
mahin
۱۹:۴۹ ۱۵ خرداد ۱۳۹۸
مطالب بیشتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
منم اکثر چیزا رو یادم میره ۲۸ سالمه ومیترسم و کالزایمر بگیرم پدر بزرگم الزایمر داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
ممنون از راهنمائی خوبتون ولی من یه مادر 79 ساله دارم هر پزپزشکی که بگید بردیم داروهای زیادی بنده خداخورده ولی فایده نداشته .
Iran (Islamic Republic of)
رویا
۲۳:۰۷ ۳۰ فروردين ۱۳۹۸
متشکرم از مطالب مفید و ارزشمندی که گذاشتید.
سلامت و موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ماری
۲۱:۰۰ ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۱۳ دی ۱۳۹۷
ای امان امان امان از دست فراموشی
Germany
تنها
۰۱:۳۴ ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
ممنون.بسیارعالی.
Iran (Islamic Republic of)
مالک
۱۴:۴۷ ۲۹ تير ۱۳۹۷
سلام پدری دارم 85ساله ازیمر دارد 2سال شبها نمی خوابه چه کنم برای درمان پزشک نمیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۱۸ خرداد ۱۳۹۷
من ۳۵ سالمه تو زندگی خیلی فشار رو من بود الان یه پسر و دختر ۵ ساله دارم باز هم به اعصابم خیلی فشار میاد همش دوست دارم تو سکوت باشم خیلی چیزا رو زود فراموش میکنم حافظه طولانی مدتم بهتر از حافظه کوتاه مدتم کار میکنم دنبال یه دکتر خوب تو شهرم میگردم ولی نیست
Iran (Islamic Republic of)
اسما
۰۸:۳۲ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
بهشون بگید قران بخونه شبها بعد راحت بخوابه اگر خودشون نمیتونن قران بخونند باهاشون ضمضمه کنید و به نیابتشون بخونید شما اما در کنارشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۷ ۰۵ خرداد ۱۳۹۷
خوب بود مرسی
Netherlands
ناشناس
۱۸:۰۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
من ۴۳سالمه جوری فراموش میکنم که خودم هم از دست خودم کلافه شدم..مادر بزرگم آلزایمر داشت..
خیلی میترسم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
سلام من 32سالمه بعضی چیزارو زود فراموش میکنم خیلی میترسم ک الزایمر بگیرم نمیدونم چیکار باید بکنم
Iran (Islamic Republic of)
....ً...ً
۱۶:۲۷ ۲۳ دی ۱۳۹۶
مرسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
سلام اگر فردمبتلا به الزایمر به شی بی جان خیلی علاقمند بشود ووابسته ایا ایرادی دارد واگر بلی چه باید کرد
Iran (Islamic Republic of)
نوروپاتی
۱۲:۳۴ ۲۳ مرداد ۱۳۹۶
من هم یک نوع تست دیدم که تو مراحل اولیه و سن کم آلزایمر ارزیابی میکنه هم مطمعنه هم تو ایران استاندارد هستش
Iran (Islamic Republic of)
الهه
۱۷:۰۲ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام.ممنون ازاطلاعاتتون.من یکبار اگه اشتباه نکنم ازاخبارشنیدم داروی گیاهی ضدالزایمر به بازاراومده...ایاواقعادارویی وجودداره لااقل برای پیشگیری ازالزایمر؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۲:۳۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
ممنون عالی بود
United States of America
ناشناس
۲۳:۱۳ ۲۴ آذر ۱۳۹۵
سلام مادرمن ۵۸سالشه خیلی فکری هس وقتی تنهاهس همش میگه چی نظرم میادخیلی هم وسایلاش اشتباه میزاره چکاربایدبکنیم دکترهم نمیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۶ آبان ۱۳۹۵
ممنون از مطالب مفیدتون ان شاالله هیچ بنده ای مریض نشه ولی من میترسم همه علائم رو دارم چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۵
خیلی آموزنده بود.ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۴ شهريور ۱۳۹۵
خیلی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۳ مرداد ۱۳۹۵
سلام. مادر من 40 سالشه. با این سنش بعضی چیزا رو یادش میره. خیلی نگرانم. میترسم آلزایمر بگیره یا حتی گرفته باشه. هرچقدر بهش میگم کتاب بخون یا رادیو گوش کن، حرف تو گوشش نمیره. خیلی میترسم. ب نظرتون باید چیکار کنم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۹ ۱۳ تير ۱۳۹۵
من خودم خیلی از این بیماری میترسم امیدوارم درمانی براش پیدا بشه یا هیچکس این بیماریو نگیره.ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
متشکرم از مطالب زیبا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
بسیارکامل وآموزنده بود متشکرم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۳ دی ۱۳۹۴
سپاسگزارم از مطلب مفىدتان ، لطفا مطالب بىشتری بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۳ دی ۱۳۹۴
سپاسگزارم از مطلب مفىدتان ، لطفا مطالب بىشتری بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۳ دی ۱۳۹۴
سپاسگزارم از مطالب مفید و آموزنده تان .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۳ دی ۱۳۹۴
سپاسگزارم از مطالب مفید و آموزنده تان .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۸ ۱۴ دی ۱۳۹۴
مطالب بیشتری درمورد آلزایمر بزارید
آخرین اخبار