خبرنگار شبکه سي ان ان گفت، دولت مسکو، به رغم درخواست‌هاي مکرر مقامات آمريکايي، ادوارد اسنودن، افشاگر اسرار آژانس امنيت ملي آمريکا، را به واشنگتن مسترد نخواهد کرد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني سي ان ان ؛ مجري اين شبکه ابتدا گفت، ادوارد اسنودن که اسرار محرمانه آمريکا را برملا ساخته، هم اکنون در بخش ترانزيت فرودگاه مسکو قرار دارد، اما هيچ نشانه‌اي از اين که وي بخواهد بزودي اين فرودگاه را به مقصد کشوري ديگر ترک کند، ديده نمي‌شود. 

ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه در اين خصوص گفت: آقاي اسنودن مردي «آزاد» است و هرچه زودتر مقصد نهايي‌اش را انتخاب کند، براي ما و همچنين براي خودش بهتر خواهد بود. پوتين در ادامه افزود، من ترجيح مي‌دهم در اين مسئله دخيل نشوم. پوتين سپس ضمن اشاره به ضرب المثلي روسي گفت، درگير شدن در اين مسئله، مانند تراشيدنِ پشم خوک است، زيرا خوک، سر و صداي زيادي مي‌کند، اما پشم ناچيزي نصيب انسان مي شود (کنايه از بي فايده بودنِ درگيريِ روسيه در مسئله اسنودن است). 

مجري سپس از فيل بلک، خبرنگار اين شبکه که از مسکو گزارش زنده مي داد پرسيد، آيا رئيس جمهوري روسيه صرفاً با کلمات بازي مي‌کند؟ زيرا اگر مسکو مي‌خواست، قادر بود اسنودن را به راحتي دستگير و تحويل مقامات آمريکايي دهد. 

بلک پاسخ داد، اين صحيح است، اما رئيس جمهور پوتين به هر دليلي که خودش مي‌داند، اشاره کرده که روسيه هيچ قصدي ندارد در اين موضوعِ بخصوص، به آمريکا کمک يا اسنودن را از روسيه اخراج کند. اين به رغم اظهارات داغ و قاطع مقامات آمريکايي، از جمله جان کري، وزير خارجه اين کشور و همچنين سخنگوي کاخ سفيد، و درخواست هاي مکرر آنان از روسيه مبني بر لزوم استرداد اسنودن به آمريکا بوده است. مجري اين شبکه پرسيد، هنگامي که آقاي پوتين مي‌گويد، مقامات امنيتيِ روسيه در حال همکاري با اسنودن نيستند، آيا به نظر شما چنين حرفي اصولاً باورپذير است؟ 

خبرنگار پاسخ داد، البته همواره سوءظن‌هايي به اينگونه اظهارات وجود دارد، اما سؤال من اين است که اگر آنان (مأموران امنيتي روسيه) با اسنودن در حال همکاري و سؤال و جواب از او نيستند، چرا اين کار را نمي‌کنند؟! اين مردي است که خودش اذعان کرده، اطلاعات بسيار وسيع و دقيقي درباره نحوه جمع‌آوري اطلاعات در سراسر جهان توسط سرويس‌هاي اطلاعاتي آمريکا در اختيار دارد. اسنودن همچنين گفته، من فقط درباره جاسوسي‌هاي الکترونيکي و سايبري آمريکا آگاهي ندارم، بلکه از انواع عمليات جاسوسيِ مخفيانه‌ي آمريکا در سراسر جهان با خبر هستم، که البته چنين اطلاعات وسيعي براي سرويس‌هاي اطلاعاتي روسيه بسيار جذاب خواهد بود، زيرا به عمليات گسترده‌ي ضداطلاعاتي روسيه کمکِ بسزايي خواهد کرد. 

بلک افزود، با اين حال پوتين مدعي شده که سرويس‌هاي ويژه اطلاعاتي روسيه با اسنودن به هيچ وجه تماس نداشته‌اند. در هر حال، براي ما، اثبات يا رد اين مدعاي پوتين، غيرممکن است. فيل بلک افزود، با اين وجود، هنگامي که من در روز گذشته وارد فرودگاه مسکو شدم، به چشم خود ديدم که تمامي افسران مهاجرتي روسيه در اين فرودگاه، عکسي از اسنودن روي ميزشان يا در دستانشان داشتند که به زبان روسي و با حروف بزرگ روي آن نوشته شده بود «توجه». اين نشان مي‌دهد، مأموران مهاجرتي روسيه در بخش ترانزيت اين فرودگاه، همگي به دنبال شناسايي اسنودن بودند، اما اين افسرانِ اداره مهاجرتِ روسيه، با مأموران اطلاعاتي اين کشور (که پوتين گفته بود با اسنودن تماس نگرفته‌اند) فرق مي‌کنند.

 مجري اين شبکه در خاتمه با حالتي تمسخر‌آميز افزود، شرايط ميان آمريکا و روسيه تا حدي شبيه به دوران سابقِ «جنگ سرد» شده که اينبار ولاديمير پوتين، مرد قديميِ «کا گ ب»، اکنون رهبري عمليات روسيه را در رابطه با ادوارد اسنودن، شخصاً عهده دار شده است.

برچسب ها: اسنودن ، آمریکا ، روسیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار