احیای غذاهای سنتی در پیشگیری از بیماری ها موثر است

امنیت تغذیه ای، دسترسی فیزیکی و اقتصادی تمام افراد در همه اوقات به غذای سالم و کافی است که به شیوه های قابل قبول اجتماعی و فرهنگی بدست آمده و تمامی سلول های بدن از مواد مغذی کافی بهره مند شوند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: در اجلاس جهانی غذا در سال 1996 میلادی اکثر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران متعهد به کاهش میزان گرسنگی به میزان 50% تا سال 2015 شدند. در کشور ما نیز از سال 1386 فعالیت هایی در جهت تعیین وضعیت امنیت غذایی در استان های مختلف صورت گرفته است که راه اندازی و به کارگیری سامانه ملی پایش امنیت غذا و تغذیه، همچنین تدوین اولین نقشه ناامنی غذایی از مهمترین گام های اجرایی در این زمینه است.

مهنوش صاحبدل در ادامه گفت: این نقشه با توجه به زیرساخت های کشاورزی، اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و تغذیه ای از آمارها و شاخص های گوناگون ارائه شده توسط مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت ، انستیتو تحقیقات تغذیه و دیگر سازمان ها طی سال های 78 تا 87 تهیه شده است.

وی ادامه داد: بر این اساس هر یک از استان های کشور در یکی از شش طبقه وضعیت امنیت غذایی و تغذیه ای شامل بسیار امن غذایی، امن غذایی، نسبتاً امن غذایی، نسبتاً نا امن غذایی، نا امن غذایی و بسیار نا امن غذایی قرار گرفتند.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان افزود: فرد با مصرف این نوع از مواد غذایی ناسالم به ظاهر سیر می شود ولی در واقع از نظر سلولی هیچ یک از مواد مغذی مورد نیاز را بدست نیاورده است و فقط هر روز چاق و چاق تر می شود و شرایط ابتلا به انواع بیماریها مثل سرطان، دیابت، چربی خون بالا و فشار خون بالا افزایش می یابد.

صاحبدل با بیان اینکه تخم مرغ از بهترین منابع پروتئین است، ادامه داد : تخم مرغ یکی از مناسب ترین مواد غذایی منبع پروتئین از نظر کیفیت و قیمت است و مصرف روزانه یک عدد از آن برای افراد سالم مجاز است. باید سعی شود کودکان به جای مصرف برخی مواد غذایی مضر مانند سمبوسه و پیتزا، غذاهای خانگی با ارزش غذایی بالاتر و قیمت مناسبتر مانند انواع کوکو ها را استفاده کنند.

وی ضمن بیان اهمیت احیاء غذاهای سنتی خاطر نشان کرد: حبوبات از بهترین منابع فیبر غذایی بوده و در پیشگیری و کنترل بیماری هایی مثل دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا و بیماری های گوارشی مؤثر هستند. همچنین حبوبات از منابع خوب مواد معدنی مثل روی و مس هستند. مصرف حبوبات به همراه غلات از نظر پروتئینی بسیار با ارزش بوده و جانشین خوبی برای غذاهای گوشتی می باشد و به همین علت احیاء غذاهای سنتی مثل عدسی، خوراک لوبیا و انواع پلوها مثل ماش پلو، لوبیا پلو بسیار حائز اهمیت است.

صاحبدل در پایان گفت: شیر و لبنیات نیز جزء منابع مهم پروتئین بوده و در رشد استخوان های بدن و سلامت آنها در سنین مختلف نقش بسیار مهمی دارند./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار