مسئول دبیرخانه ملی مقابله با گرد و غبار:

افزایش فضای سبز برای مهار ریزگرد‌ها

مسئول دبیرخانه ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید با افزایش سطح فضای سبز از گردوغبار روی زمین جلوگیری کرد..

 به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران داریوش گل علیزاده ،مسئول دبیرخانه ملی مقابله با گرد و غبار در خصوص مقابله با ریزگردها، اظهار داشت: همانطور که می‌دانید منشا ریزگردها عمده‌اش در خارج از کشور و بخصوص کشور عراق است .
 
وی با بیان اینکه علاوه بر مدیریت صحیح منابع آب در کل کشور باید در رابطه با اراضی، مدیریتی صحیح داشته باشیم تا جلوی تخریب اراضی گرفته شود، ادامه داد: خشکسالی در دهه اخیر ،شرایط سیاسی و اجتماعی کشور، عدم مدیریت منابع آب و همکاری سازمان های ذیربط ، احداث سد بر روی دجله و فرات توسط کشور ترکیه ،‌ رهاسازی اراضی کشاورزی در عراق و مشکلات زیست محیطی از شرایطی بوده که باعث شده ریزگردها افزایش یابند که تا سال 83 این رخدادهای گرد وغبار سه استان منتقل شد و به مرور زمان تشدید شده و در حال حاضر 23 استان با این بحران مواجه هستند.
 
حدود 7 و هشت دهم میلیون هکتار اراضی بحرانی داریم
 
مسئول دبیرخانه ملی مقابله با گرد و غبار بیان کرد : طرح مدیریت جامع بیابان زدایی و گرد وغبار باید صورت گرفته و با سازمان های بین المللی نشست های را در راستای اجرا شدن این طرح انجام دهیم تا صندوق مالی مشترکی بین آنها به وجود آمده و ما سهم کشور خود را پرداخته و بتوانیم این طرح را تدوین کنیم.
 
گل علیزاده با بیان اینکه در داخل کشور حدود 7 و هشت دهم میلیون هکتار اراضی بحرانی داریم که این ها به صورت کانون های داخلی گرد و غبار محلی و منطقه ای هستند، گفت: تمامی این ها شناسایی شده اند و برنامه برای جلوگیری از این موضوع پیش بینی شده است اما به دلیل تامین نشدن اعتبارات شتاب لازم وجود ندارد.
 
وی افزود: بحث درختکاری ، تثبیت خاک و مدیریت منابع آب در قالب طرح جامع از شرایطی است که باید مهیا شود و همچنین طی دو برنامه پنجساله باید ریزگردها را مهار و با گرد و غبار مبارزه کنیم. که در داخل کشور 7.8 گردو غبار انتشار محلی دارند که باید سازمان جنگل ها اعتبارات لازم را در این راستا فراهم کنند که در حال حاضر اعتبارت لازم تعیین نشده است .
 
مسئول دبیرخانه ملی مقابله با گرد و غبار با بیان اینکه 500 هزار عرصه بحرانی را می‌توانیم مهار کنیم چرا که کشورما در بیابان زدایی پیشرو است ، اظهار داشت: وجود ریزگردها باعث شده که سلامت، اقتصاد و فعالیت کشاورزی به خطر افتاده و خسارت بر آنها وارد کند همچنین برای سلامت مردم بسیار بحرانی است است که باید اطلاع رسانی به موقع و مراقبت های بهداشتی و در اختیار قرار دادن تجهیزات انفرادی صورت گیرد تا سلامت مردم حفظ شود.
 
بحث حمایت از کشاورزان در کمیسیون کشاورزی
 
وی بیان کرد: بحث حمایت از کشاورزان که خسارت می‌بینند در مرکز پژوهش مجلس به عنوان طرحی مطرح شد که پس از تصویب در کمیسیون کشاورزی در صحن علنی و بعد دولت بیان خواهد شد بنابراین در راستای مهار ریزگردها اقدامات موثری صورت گرفته است.
 
گل علیزاده گفت: طی دو برنامه و اعتبار در سال 89 و 91 و کار گروه مقابله با گرد و غبار اقدام کردیم که باید بگوییم سالانه هزار میلیارد تومان باید برای مهار این موضوع اختصاص داده شده و هر سازمان به تفکیک وظایف خود اقدام کند. به طور مثال وزارت بهداشت،‌سازمان هواشناسی و سازمان محیط زیست و حفاظت باید برای بهبود و کاهش و مهار ریزگردها اقداماتی انجام دهند.
 
مسئول دبیرخانه ملی مقابله با گرد و غبار ادامه داد: متاسفانه در سال 90 هزار میلیارد دلار مازاد درامد نفتی برای مهار آب، احیای تالاب و ریزگرد ها و گرد غبار درنظر گرفته شده که 100 میلیاردتومان برای مقابله با ریزگردها اختصاص داده شده که به دلیل تاخیر مقداری از آن برگشت خورد و 55 میلیارد تومان از مدیریت بحران اختصاص داده شد ولی با این پولهای اندک و با توجه به حجم گرد و غبار نمی‌توان کاری کرد در واقع طرح جامع برنامه 5 ساله نیاز به مدیریت و هزینه کرد دارد که همچنین باید در راستای مقابله با گرد و غبار نظارت صورت گیرد.
 
 
افزایش فضای سبز پیرامون مناطقی که تحت تاثیر گرد و غبار هستند
 

گل علیزاده اظهار داشت: شهرهای مثل تهران، بیش از ریزگردها موضوع عدم استاندارد سازی باعث آلودگی هوای آنها می‌شود بنابراین فعالیت های عمرانی داخل شهرها باعث تجدید این موضوتع شده و همچنین تخریب و نوسازی که اصولی نبوده و ساختن تونل و راه ها کانون ریزگردها هستند .که باید با افزایش سطح فضای سبز از گردوغبار روی زمین جلوگیری کرد در حقیقت با افزایش میزان فضای سبز جذب ذرات را کاهش می‌دهیم؛ افزایش فضای سبز پیرامون مناطقی که تحت تاثیر گرد و غبار هستند کمک می کند تا جلوی باز چرخانی مجدد این گرد و غبارها گرفته شده و طوفان های محلی دیگر ایجاد نشود.
 
مسئول دبیرخانه ملی مقابله با گرد و غبار با بیان اینکه در سال 91 بر خلاف سال 90 که صد میلیارد تومان اعتبار برای مهار ریزگردها و ساماندهی تالاب‌ها و دریاچه‌ها بودجه اختصاص داده شده بود ردیف بودجه خاصی برای این مباحث در نظر گرفته نشد، اظهار داشت: در شهر تهران گازها با توجه به تغییر سوخت ها و پیشرفت درآن و همچنین اینکه نیروگاه ها از سوخت فسیلی به جای گاز استفاده نکنند مولفه آلودگی تغییر کرده که باید در این راستا اقدام کرد. همچنین باید استاندارسازی خودروها وسوخت برای بهبود این وضعیت رخ دهد.
 
وی تصریح کرد: پروژه های مطرح شده 10 سال زمان می برد و باید هم زمان با این پروژه ها اقداماتی از قبیل تجهیز و ارتقای مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق آلوده، اطلاع رسانی صحیح و مناسب به مردم، هشدار به موقع، افزایش سطح مراقبت های بهداشتی، تجهیز فرودگاه ها برای عدم اختلال پرواز ناشی از طوفان گرد و غبار، کاهش اثرات گرد و غبار بر سلامت مردم را انجام دهیم./
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار