مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

مبتلایان به فشار خون مصرف منیزیم و پتاسیم را فراموش نکنند

منابع غنی از پتاسیم همچون زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت و منابع غنی از منیزیم مثل انواع سبزی با برگ سبز تیره ( اسفناج ، برگ چغندر ، كاهو ، جعفري و..) و مغزها ( بادام، پسته ، فندق ، گردو ازنوع بونداده وكم نمك) در کاهش و کنترل فشار خون نقش بسزایی دارند.

دکتر زهرا عبدالهی متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت  در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: فشار خون از جمله بیماری های مزمنیست که می توان با رعایت یک سری توصیه های تغذیه ای ان را کنترل کنیم  که در این راستا بایدمصرف غذاهای شور (گوشت نمک سود شده، کنسروی، همبرگری، سوسیس و کالباس، سبزی های کنسرو شده، کراکرها، چیپس، پفک، خیار شور، ماهی های شورو دودی، سوپ های آماده، ترشی؛ آجیل شور و نظایر آن)
راکاهش داد.

وی با بیان این که با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون بالا ، در برنامه غذایی روزانه از میوه ها، سبزی ها، حبوبات و غلات باید استفاده شود عنوان کرد: زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت منبع خوبی از پتاسیم هستند.  همچنین دریافت مقادیر مناسبی منیزیم (به عنوان گشاد کننده عروق) از طریق منابع غذایی مانند
انواع سبزی با برگ سبز تیره ( اسفناج ، برگ چغندر ، كاهو ، جعفري و..) و مغزها ( بادام ، پسته ، فندق ، گردو ازنوع بونداده وكم نمك) ، حبوبات، نان و غلات سبوس دار نیز  توصیه می شود.

 عبدالهی  اظهار کرد:به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون ، مصرف سبزی ها ( سبزي خوردن ) وسالاد ( شامل كاهو ، گوجه فرنگي ، كلم ،و فلفل دلمه ايي ) همراه با غذا  و  مصرف میو ه ها در میان وعده ها توصیه می شود.  تمام انواع ميوه ها داراي مقاديري ويتامين C هستند.  برخي از ميوه ها مانند مركبات ، توت فرنگي ,كيوي  ، طالبي وخربزه از منابع غذايي غني اين ويتامين بشمار مي روند.

عبدالهی افزود:با توجه به نقش کاهش مصرف چربی در کاهش وزن بدن یک رژیم غذایی با چــربی محدود برای پیشگیری و کنترل فشار خون  بالامناسب است. بنابراین روغن هایی با منبع حیوانی مانند پیه ، دمبه و کره باید کمتر مصرف شوند و به جای آنها روغن های گیاهی مايع مانند  روغن ذرت ، كلزا  و آفتابگردان استفاده شوند. مبتلایان به فشار خون باید توج داشته باشند که
محدود کردن سدیم همراه با کاهش وزن در کنترل فشارخون بسیار موثر است. بنابراین استفاده از نمک برای پخت غذا و همچنین برای سفره غذا باید محدود شود و از نمکدان هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نشود.

وی ادامه داد:به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند (نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و...) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده شود و در هنگام خرید مواد غذایی آماده مانند انواع کنسروها، بسیاری از سس ها، انواع شورها، ترشی ها و تنقلات بسته بندی یا بوداده به میزان سدیم آن توجه شود. /ح
برچسب ها: فشارخون ، تغذیه ، پتاسیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار