نام ایران در پروژه جهانی پروتئوم انسانی ثبت شد

محققان کشور به عنوان یکی از کشورهای پیشرو با مشارکت در پروژه پروتئوم انسانی موفق شدند نام ایران را در میان 22 کشور مشارکت کننده در این طرح جهانی ثبت کنند ضمن آنکه همگام با پژوهشگران سایر کشورها به توسعه فناوری‌های این حوزه کمک کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛دکتر قاسم حسینی سالکده- مجری طرح کروموزوم Y پروژه جهانی پروتئومیکس در گفتگو با مهر با اشاره به نحوه مشارکت ایران در پروژه جهانی پروتئومیکس، افزود: ایران از سال 89 به طور رسمی درخواست خود را به عنوان سومین کشور مشارکت کننده به سازمان جهانی پروتئومیکس ارائه داد.

وی با بیان اینکه کشورهای کره جنوبی و روسیه قبل از ایران درخواست مشارکت خود را ارائه دادند، اظهار داشت: پس از ایران به سرعت کشورهای دیگر وارد این پروژه شدند و در حال حاضر همه کروموزوم‌ها از سوی کشورهای مختلف در حال مطالعه است.

حسینی با تاکید بر اینکه ایران در این پروژه جز کشورهای پیشرو محسوب می‌شود، خاطر نشان کرد: در این پروژه ایران مطالعه روی کروموزومY را انتخاب کرده است.

نحوه تامین بودجه پروژه کروموزوم Y

مسئول طرح کروموزوم Y پروژه جهانی پروتئومیکس با اشاره به بودجه‌های اجرای این پروژه یادآور شد: بودجه‌های مربوط به اجرای این پروژه تحقیقاتی از سوی پژوهشگاه رویان تامین می‌شود و با توجه به اینکه همکارانی از ایرانیان مقیم خارج و یا محققان خارجی با این پروژه همکاری دارند از این رو بخشی از حمایت‌ها از طریق این محققان است.

جایگاه ایران در میان 22 کشور مشارکت کننده

سالکده همکاری میان گروه‌های تحقیقاتی در این زمینه را از مزایای این طرح نام برد و گفت: پروژه پروتئوم از جمله طرح‌های بسیار بزرگی است که صدها آزمایشگاه دنیا در آن وارد شدند و برای ایران بسیار خوب است که در ابتدای این طرح به آن وارد شده و در شکل گیری و پیشبرد اهداف آن نقش داشته است.

وی با اشاره به تاثیر مشارکت ایران در این پروژه جهانی خاطر نشان کرد: مشارکت ایران در پروژه پروتئوم انسانی باعث ارتقا ایران و قرار گرفتن ما در جایگاه مناسب علمی در سطح بین المللی شده است.

ثبت نام ایران به عنوان مجری طرح کروموزوم Y در میان 22 کشور مشارکت کننده در پروژه جهانی پروتئوم انسانی

مسئول طرح کروموزوم Y پروژه جهانی پروتئومیکس کمک به توسعه فناوری‌ها در این حوزه را از دیگر مزایای مشارکت ایران در این طرح ذکر کرد و یادآور شد: تمرکز دانشمندان روی ژنوم انسانی باعث توسعه فناوری‌های مربوط به آن شد و به همین ترتیب در پروژه پروتئوم انسانی نیز در حالی بسیاری از تجهیزات و ابزارهای آن در حال توسعه است که از آنها می‌توانند در سایر پروژه‌های پروتئوم کاربرد داشته باشد.

حسینی اضافه کرد: محققانی که در این پروژه دخیل هستند همزمان که به سوالات بیولوژیکی در این حوزه پاسخ می‌دهند، به توسعه فناوری که به کار گرفته شده در سایر عرصه‌ها کمک می‌کنند.


برچسب ها: پروتئوم ، انسانی ، مشارکت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۳۹ ۰۶ شهريور ۱۳۹۲
موفق باشید