شهرکرد/

۷۷ درصد مسموميت هاي غذايي ناشي ازمصرف غذا در اماكن عمومي است

استاديار اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: براساس مطالعات انجام شده، ۷۷ درصد مسموميت هاي غذايي ناشي از مصرف غذا در اماكن عمومي است.

مسعود اميري، در همايش بيماري هاي قابل انتقال از آب و غذا آلوده در دانشگاه علوم پزشكي شهركرد افزود: سهم قابل توجهي از مسموميت هاي غذايي مربوط به رستوران هاي بين راهي بخصوص در مناطق جنوبي كشور است.
وي اظهار داشت: ۲۰ درصد از مسموميت هاي غذايي نيز ناشي از منابع غذايي آلوده خانگي و سه درصد به منابع تجاري مربوط مي شود.
اميري تصريح كرد: مواد غذايي نظير سبزي خام، شير و فرآورده هاي لبني، تخم مرغ و كباب كوبيده، سالاد بخصوص الويه و كليه اغذيه اي كه با سس مايونز مصرف مي شود، در صورت رعايت نشدن موارد بهداشتي منبع مهم آلودگي است.
مسعود اميري متخصص اپيدميولوژي گفت: حشرات، ظروف و ابزار پخت و پز، فاضلاب صنعتي و فضولات حيواني و انساني نيز از ديگر عوامل بيماري زا و ناقل برخي بيماري هاي ناشي از مسموميت هاي غذايي است.
وي، با بيان اينكه اسهال يكي از علائم شايع مسموميت هاي غذايي و بيماري هاي ناشي از آلودگي آب و غذاست تصريح كرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني سالانه دو ميليون و ۲۰۰ هزار كودك زير دو سال در جهان بر اثر اسهال جان خود را ازدست مي دهند.
اميري، با انتقاد از توسعه صنعتي روز افزون بدون ملاحظه مسائل زيست محيطي و تخليه فاضلاب صنعتي در رودخانه ها بخصوص در درياچه خزر افزود: خزر به يكي از آلوده ترين مناطق كشور تبديل شده است.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهرکرد تصريح كرد: سال گذشته آلودگي آب شرب روستاي سرخون در شهرستان اردل منجر به طغيان بيماري هاي غذايي و مسمويت ۴۴ نفر شد.
مسعود امیری، در پايان خواستار توجه بيشتر مسئولان به مسايل بهداشتي همراه با توسعه صنعتي و گردشگري شد.
گفتني است، همايش بيماري هاي قابل انتقال از آب و غذا آلوده با حضور جمعي از كارشناسان و كاركنان مراكز بهداشتي درماني استان چهارمحال و بختیاری در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد برگزار شد./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.