چرا وقتی از "خواب" بیدار می شویم، خسته ایم؟!

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بعد از بیدار شدن از خواب به جای احساس آرامش، کسل و خسته باشید.

پریسا عدیمی، فلوشیپ خواب در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، در رابطه با خستگی بعد از خواب گفت: علت های متفاوتی در بروز خستگی بعد از خواب وجود دارد که یکی از آنها کم بودن میزان استراحت فرد است، یا اینکه در طول یک ماه یا یک هفته مدت خواب لازم را در شب نداشته باشد، به همین علت با خستگی مفرط از خواب بیدار می شود.

علت بعدی مسائل متابولیک داخلی یعنی فعل و انفعالات شیمیایی که داخل بدن اتفاق می افتد و سطح قند و سدیم و پتاسیم بدن را کنترل می کند، به میزان لازم نباشد.

به عنوان مثال، ممکن است فردی به علت فشار خون داروهایی را استفاده کند که سطح پتاسیم یا سدیم بدنش پائین می افتد و یا فردی که انسولین استفاده می کند.
در واقع این الکترولیت ها میزان مورد نظر معمولی را ندارند، بنابراین بعد از خواب احساس خستگی می کند.

وی اظهار داشت: خستگی یک علامت غیر اختصاصی است که در جریان خیلی از بیماری های داخلی همراه بیمار است، ولی به طور خاص در 40_30 سال اخیر یکی از علت های مهم خستگی را در فردی که سالم است و دارویی مصرف نمی کند، مسئله قطع نفس شبانه مطرح کردند؛ یعنی افرادی که به طور کافی می خوابند اگر به دلایل مختلف مغز یا قلب تحت فشار باشد، به قطع نفس شبانه دچار می شود و نمی تواند یک خواب راحت داشته باشد، بنابراین با خستگی از خواب بیدار می شود.

عدیمی گفت: وقتی فردی مراجعه می کند و شکایت از خستگی بعد از خواب دارد، باید از هر لحاظ شرح حال کامل از یک ماه اخیر از او بگیریم. از جمله مسائل داخلی، نرولوژیک، نوع خوابیدن، زمان خواب، زمان بیدار شدن یا خر و پف است.

وی گفت: باید از بیمار پرسید که آیا خستگی باعث اختلال در کارهای روزانه اش شده و یا اینکه فقط احساس گرفتگی در عضلات می کند که اختلال در کار روزانه بسیار مهم است و باید آزمایش های داخلی از قبیل تیروئید، قند، کلیه و ... بررسی شود از جمله اینکه اگر فرد در طول شب خرناس دارد، به صورتی که همسرش یا فردی که در اتاق مجاور او است بیدار می شود، بسیار مهم است.

عدیمی در پاسخ به سوال خبرنگار پزشکی باشگاه خبرنگاران، مبنی بر اینکه میزان خواب در افراد چقدر باید باشد، گفت: میزان خواب از 18 ساعت در نوزادان تا 8 ساعت در افراد بالغ متغیر است.

جالب است بدانید تحقیقات نشان داده است که افرادی وجود دارند که با توجه به نوع ژنشان اصلا نمی توانند صبح زود بیدار شوند. در ضمن اگر فرد بخواهد کمبود خواب شب را بعدازظهر جبران کند، از نظر بهداشت بدن وضع خوبی نیست، اما خواب بعدازظهر باید در حدود 15 دقیقه باشد.


انتهای پیام/

برچسب ها: خواب ، خستگی ، تیروئید ، نفس ، عضلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۱۷ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
خوردن روزی یک عدد مولتی ویتامین با گذشت کمتر از ۲۰ روز خواب کم میشه و خستگی رو به طور عجیبی کاهش میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۰۷ تير ۱۴۰۰
من وقتی از خواب بلند می شم تازه دلم میخواد بخوابم خیلی وحشتناک خوابم میاد کلا زندگیم داغون شده همش به خواب فکر میکنم در صرف پنج دقیقه فراموشی می گیرم همین الان هم نمی‌دونم دارم خواب میبینم یا واقعیته که دارم این متن رو می‌نویسم خواهش میکنم به من کمک کنید
Iran (Islamic Republic of)
هانیه
۱۲:۵۵ ۲۱ دی ۱۳۹۹
من شبا میخوابم صب ک بیدار میشم خیلی خوابم میاد تا شب ولی از ساعت12 شب به بعد دلم نمیخواد بخوابم ولی مجبور میشم میخوابم همیشه میگم کاش میشد شبا بیدار باشیم صبا بخوابیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
معلوم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۲ مرداد ۱۳۹۸
نمیدونم
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۹:۲۱ ۱۳ تير ۱۳۹۸
داره میمیره
؟
Iran (Islamic Republic of)
ماردین
۰۳:۵۸ ۲۲ آبان ۱۳۹۷
من وقتی از خواب بیدار میشم بسیار خسته ام به طوری که به زور راه میرم بعد خواب یا از درد بدن نمیتونم بعد از خواب بلند شم یه راهنمایی بکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۷
داری میمیری
آخرین اخبار