با تولید كیت‌های تشخیص زودهنگام؛

امكان تشخیص "سرطان" قبل از بروز علائم بالینی در كشور فراهم شد

محققان ژنتیك كشور موفق به تولید كیت‌های تشخیصی با قابلیت شناسایی زودهنگام سرطان براساس مولكول‌های منتقل كننده پیام‌های سلولی شدند.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی انجمن ژنتیک ایران، دكتر محمود تولایی، عضو هیات مدیره انجمن ژنتیك ایران و از محققان این طرح با اعلام این مطلب خاطرنشان كرد: مهمترین رمز موفقیت در مواجهه با سرطان تشخیص زودهنگام بیماری است. متاسفانه در اغلب موارد سرطان هنگامی شناسایی می‌شود که بخشی از بدن آسیب دیده و علائم بالینی بیماری بروز كرده حال آن كه فرایند ابتلا به سرطان معمولا سه، چهار سال قبل از آن شروع می شود كه اگر در همان مراحل اولیه با روش های سلولی ملكولی از بروز سرطان مطلع شویم می توان به نحو موثری این بیماری را مهار كرد. 

وی خاطرنشان كرد: محققان یك شركت دانش بنیان كه با هدف توسعه تحقیقات، بومی سازی فن آوری، کارآفرینی و نیز کاربردی سازی کلینیکی RNAهای غیر کد کننده (ncRNA) از جمله میکرو آر ان ای ها تاسیس شده در قالب طرحی مشترک با دانشگاه‌های علوم پزشكی بقیه‌الله (عج)، تربیت مدرس، علوم پزشكی شهید بهشتی و تعدادی مراکز دیگر در حال بررسی ملکول‌های میکرو آر ان ای هستند که با انتقال پیام یک فرآیند غلط در فرآیندهای سلولی در فرایند سرطان ایفای نقش می‌كنند؛ لذا اگر بتوان زود به وجود این ملكول‌ها كه سه، چهار سال قبل از بروز علائم سرطان در جریان خون ظاهر می‌شوند، پی برد می توان از گسترش سرطان پیشگیری كرد. 

تولایی تصریح كرد: حاصل تحقیقات ما به صورت دو کیت تشخیصی تجاری سازی شده که در غربالگری سرطان قابل استفاده است. در این مرحله در حال بررسی این مساله هستیم كه در هر سرطان میزان چه مولكول‌هایی افزایش می یابد كه به معنای نقش آنها در انتقال پیام‌های سلولی سرطان است. 

وی خاطرنشان كرد: کیت های تشخیصی تولیدی كه عمدتا استفاده تحقیقاتی دارند در دانشگاه‌های مختلف كشور از جمله دانشگاه علوم پزشكی تهران، یزد، گلستان و ... مورد استفاده قرار گرفته اند. 

عضو هیات مدیره انجمن بیوتكنولوژی ایران تصریح كرد: زمینه تحقیقاتی RNAهای غیر کد کننده به ویژه microRNA در سطح جهانی رشد بالایی داشته و شرکت های تحقیقاتی، دارویی و درمانی بسیاری در این زمینه ورود کرده اند. نتایج اولیه کاربری این مولکول‌ها به عنوان بیومارکرهای تشخیصی و تارگت های درمانی کاملا امیدوار کننده بوده و بیانگر بازار گسترده این مولکول ها در حیطه سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، چاقی، عفونی و غیره است. 

عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله (عج) خاطرنشان كرد: در کشور ما نیروی انسانی مستعد و اساتید برجسته در تمام زمینه‌ها وجود دارد و کشور دارای ذخایر غنی ژنتیکی است كه ضرورت دارد مدیران و سیاستگزاران با مدیریت هوشمندانه امكان استفاده زا این ظرفیت‌ها را فراهم كنند. 

دكتر تولایی در پایان با اشاره به برگزاری سیزدهمین كنگره ملی و اولین كنگره بین‌المللی ژنتیك ایران در خردادماه، این كنگره را فرصتی مناسب برای هم اندیشی و هم افزایی علمی محققان داخلی و خارجی در راستای توسعه دانش ژنتیك و فناوری زیستی ارزیابی كرد. 

اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران به همراه جشنواره فرهنگی هنری ژنتیك، سوم تا پنجم خردادماه در مركز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. 


انتهای پیام/
برچسب ها: کیت ، سرطان ، ژنتیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار