وی با بیان اینکه در مورد آب و خشکسالی با دو مشکل عمده رو به رو هستیم، اظهار کرد: مشکل اول کمبود منابع آب است، چون ما در کمربند خشک و نیمه خشک کره زمین قرار گرفتهایم و مشکل دوم عدم استفاده بهینه از منابع موجود است در این ستاد تمام برنامهریزیها و اقدامات مربوط به حوزه آب و خشکسالی حول رفع این دو مشکل شکل گرفته است.
به گفته بهرامی، بررسیهای صورت گرفته حاکی از آن است که عمدهترین مشکل موجود در بخش فرسایش و محیط زیست، آلودگی هوا و ریزگردها است، لذا این ستاد فعالیت خود را روی این موضوع متمرکز کرده است؛ در این ارتباط حمایت از شناسایی کانونهای مولد ریزگرد داخلی و خارجی، تولید سه نوع خاکپوش (مالچ) بیولوژیک و پلیمری توسط سه مجموعه تحقیقاتی و تست میدانی در عرصه گسترده این مالچها در کانونهای ریزگرد از اقدامات مهم ستاد است.
دبیر ستاد آب، فرسایش، خشکسالی و محیط زیست در ادامه از فعالیتهای سال جاری خبر داد و گفت: در سال 1393 بخشی از فعالیتهایی که به نتایج مشخص رسیدهاند، رونمایی میشوند و در این راستا، سند توسعه فناوری آب و خشکسالی که 85 درصد پیشرفت داشته است، نهایی میشود. دو گام بعدی برای آمادهسازی سند، تلفیق این اسناد و ارائه به مراجع ذیربط برای تصویب نهایی است. پیشنویس نهایی سند فرسایش نیز نهایی شده است. سند محیط زیست نیز در دست بازنگری است. دستیابی به منابع جدید با استفاده از تکنولوژی غیر مخرب از دیگر محورهای فعالیت در سال 93 است که بعضاً با ابداع روشهای جدید و با انتقال فناوری صورت میگیرد.
بهرامی با اشاره به بخش عملکرد بهینه آب، مدیریت منابع آب را یک موضوع گسترده و چند بخشی دانست و اظهار کرد: مدیریت بهینه آب در بخش کشاورزی به جز مباحث کلان تامین و انتقال، محورهایی چون مدیریت گیاه، مدیریت زراعی و مدیریت توزیع آب در مزرعه را در بر میگیرد. در بخش مدیریت گیاه، انتخاب گونههای پرمحصول و گونههای مقاوم به شوری و خشکی تا حد بسیار زیادی مصرف آب را بهینه میکند و در بخش مدیریت زراعی گاهی یک تغییر جزئی در مدیریت مثلا تغییر زمان کاشت، تغییر عمق شخم، کشت در خزانه و سپس انتقال به زمین اصلی و مواردی از این قبیل به میزان قابل توجهی در میزان مصرف آب صرفهجویی خواهد کرد.
وی با اشاره به انواع روشهای آبیاری عنوان کرد: در بخش مدیریت توزیع آب در مزرعه انواع تکنیک آبیاری مهم هستند، انواع روشهای سطحی، زیر سطحی تحت فشار، ثقلی هر کدام تاثیر قابل توجهی در افزایش یا کاهش راندمان آبیاری دارند. ستاد توسعه فناوری آب، نگاه ویژهای به تحقیق و توسعه تکنولوژی آبیاری زیرسطحی دارد که حمایتهایی در برخی نقاط کشور از جمله استانهای کرمان، کردستان، گلستان و. . . برخی نقاط دیگر کشور از این تکنیک کرده است.
دبیر ستاد آب، فرسایش، خشکسالی و محیط زیست در پایان تصریح کرد: در بخش مدیریت گیاهان پر محصول و مقاوم به شوری و خشکی که خوشبختانه تحقیقات خوبی نیز در کشور صورت گرفته است، ستاد با حمایت از برخی شرکتهای دانش بنیان در صدد توسعه این فناوری است.