سيارک چليابينسک بر روي زمين + تصاویر

اخترشناسان معتقدند این شهاب سنگ قبل از برخورد به جو زمین در ۲۹۰ میلیون سال قبل با سیارکی ناشناخته برخورد کرده بود و موجب شد حجم و سرعت این شهاب سنگ دچار تغییر شود.

به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران، دانشمندان پس از بررسی‌های فراوان در مورد شهاب سنگ روسیه اظهار داشتند، که این شهاب سنگ قبل از برخورد به زمین حدود ۲۹۰ میلیون سال پیش با یک سیارک برخورد کرده بود، این برخورد احتمالا سیارک چلیابینسک را از بدنه والد خود جدا و آن را روانه زمین کرده است. 
 
به گفته‌ي اخترشناسان و براساس آخرین بررسی‌های انجام شده توسط دانشگاه توهوکو واقع در ژاپن شهاب سنگ ۱۰ تنی چلیابینسک که در سال ۲۰۱۳ با برخورد به زمین باعث انفجار در روسیه شد و بیش از هزار مجروح بر جای گذاشت قبل از برخورد به زمین، با سیارک دیگری در فضا برخورد کرده بود. 
 

اخترشناسان معتقدند این شهاب سنگ قبل از برخورد به جو زمین در ۲۹۰ میلیون سال قبل با سیارکی ناشناخته برخورد کرده بود و موجب شد حجم و سرعت این شهاب سنگ دچار تغییر شود. دانشمندان از روی تجزیه و تحلیل یک ماده معدنی به نام "یشم سبز"( jadeite)  که در تکه های ناشی از این انفجار کشف شد، نشان می‌دهد که بدنه والد این شهاب سنگ با سیارک بزرگتر دیگری که با سرعتی حدود چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر در ساعت در حرکت بود، برخورد کرده است. 
 
سیارکی که با شهاب سنگ چلیابینسک برخورد کرده بود، ۱۵۰ متر طول داشت و طبق نظر کارشناسان نجومی اگر این برخورد فضایی صورت نمی‌گرفت، سقوط شـهاب‌سنگ به زمین باعث فاجعه بشدت مرگبارتری می‌شد. انتظار می‌رود که این کشف به دانشمندان در مورد علت برخورد یک سیارک به زمین بینش بیشتری بدهد.

 

انرژی ۵۰۰ کیلوتنی ناشی از انفجار این شهاب سنگ ۴۰ برابر قدرتمند‌‌تر از بمب اتم حاصل از انفجار هیروشیمای ژاپن برآورد شده است. موج حاصل از این انفجار به حدی شدید بوده که تا مسافتی دور شیشه‌های خانه‌ها را فرو ریخته و باعث ویرانی چند ساختمان شده است.

انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.