کرمانشاه/

افزایش 30 درصدی بیماری هزار چهره در کشور

مسئول پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه از افزایش 30 درصدی موارد تب مالت در کشور در سال جاری خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه؛ حسین بیگلری تب مالت را یکی از مهم ترین بیماریهای مشترک انسان و حیوان عنوان کرد و افزود: مخزن این بیماری در بز، گوسفند، شتر و سگ قرار دارد.

بیگلری عامل این بیماری را باکتری بروسلا عنوان کرد و افزود: میکروب این بیماری قابلیت انتقال خوراکی، پوستی و تنفسی را دارد.

وی اظهار کرد: در صورت مصرف شیر غیر پاستوريزه و نجوشیده و سایر فرآورده های دامی تهیه شده از شیر خام آلوده ماننند پنیر، خامه، سرشیر و بستنی سنتی و نیز مصرف مواد غذایی مانند جگر نیم پز احتمال انتقال گوارشی این بیماری وجود دارد.

این مقام مسئول یادآور شد: این بیماری همچنین می تواند از راه پوستی از طریق تماس محافظت نشده با دام و محصولات دامی آلوده و نیز از راه تنفسی از طریق تنفس ذرات آلوده ترشحات دام های آلوده در اصطبل، آغل و یا کشتارگاه در افراد ایجاد بیماری کند.

بیگلری با متنوع خواندن علائم این بیماری خاطر نشان کرد: بیماری تب مالت را به دلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم، بیماری هزار چهره نیز می گویند.

مسئول پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه تب و لرز و تعریق شبانه، درد مبهم عضلات و مفاصل، احساس ناخوشایند کمردرد و ضعف و بی حالی را از جمله علائم بالینی این بیماری عنوان کرد.

بیگلری خاطر نشان کرد: در موارد مزمن این بیماری که فرد دچار ناتوانی می شود، علائم افسردگی نیز در فرد ایجاد می شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بیماری تب مالت در مواردی نیز موجب سقط و نازایی می شود.

وی با اشاره به وجود درمان دارویی این بیماری اظهار کرد: افراد بهتر است در صورت مشاهده علائم بیماری هر چه سریعتر به پزشک مراجعه و مراحل درمان دارویی خودکه هشت هفته به طول می انجامد را آغاز کنند.

بیگلری در زمینه پیشگیری از ابتلا به تب مالت توصیه کرد: تمامی افرادی که به هر نحو با دام و محصولات دامی سرو کار داشته از جمله کشاورزان، دامداران، قصابان و افراد شاغل در کشتارگاه به هنگام تماس با دام از وسایل حفاظتی مانند روپوش، چکمه، ماسک، دستکش و عینک استفاده کنند.

وی در خصوص خرید گوشت های کشتارجاده ای و گوشتی که خارج از روند بهداشتی کشتار شده هشدار داد وتوصیه کرد: افراد گوشت را تنها از مراکز معتبر و دارای مجوز خریداری کرده و قبل از مصرف گوشت را به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا پنج درجه یخچال نگهداری کنند.

وی همچنین توصیه کرد: افراد قبل از مصرف شیر خام آن را جوشانده و زمانی که شیر به جوش آمد آن را به مدت پنج دقیقه در همان دما بجوشانند.

مسئول پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار داشت: سال گذشته 19 هزار نفر به تب مالت در کشور مبتلا شدند که از این تعداد بیشترین موارد مربوط به استانهای غربی کشور از جمله کردستان، همدان، لرستان و آذربایجان غربی است که قطب دامداری محسوب می شوند.

وی از افزایش 30 درصدی موارد ابتلا به تب مالت در کشور طی سال جاری خبر داد و اظهار کرد: بیشترین موارد ابتلا نیز همانند سالهای گذشته مربوط به استانهای غربی کشور است./ز

برچسب ها: کرمانشاه ، افزایش ، چهره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.