وی تنها راه مبارزه با اغلب سرطان ها را پیشگیری از ریزفاکتورهای خطرزا دانست و گفت: از آنجا که سرطان هزینه های متفاوتی نظیر بار مالی بر جا می گذارد، در دنیا با محاسبات جدی چکاپ را نسبت به درمان پیشی داده اند؛ اما در کشور ما بار مالی به اندازه بار عاطفی سنگین نیست. ضمن اینکه متاسفانه برعکس بسیاری ازکشورهای دنیا ،بیمه ها در کشور ما از چکاپ حمایت نمی کنند اما برای درمان سالانه چندین میلیارد تومان هزینه می کنند.
او گفت: از نظر تیم درمانی همه از سرطان ضرر می بینند؛ حال فرقی نمی کند که یک خواننده یا فرد عادی بر اثر آن جانش را از دست بدهد. بنابراین به دلیل تأثیر منفی شدید که مرگ افراد به خصوص چهره های سرشناس بر مردم گذاشته ومی گذارد روانشناسان و روانپزشکان باید روی این موضوع کار کنند وبرای روان های آسیب دیده مردم مرحمی فراهم کنند.
به عقیده رئیس مرکز چکاپ نسخه، لزومی به این همه ترس از سرطان وجود ندارد: با شناخت ریزفاکتورها می توان از وقوع آن جلوگیری کرد. برای نمونه سرطان معده که مرگ زودهنگام را به همراه دارد با ترک اولین و مهم ترین فاکتور خطر یعنی سیگار جای نگرانی را می زداید. با دورشدن از فاکتورهای خطر، دیگر سرطانی در کار نخواهد بود. حال آنکه خوشبختانه کشور ما در میان سایر کشورهای دنیا از لحاظ جغرافیایی در منطقه بسیارخطرناک در زمینه سرطان قرار ندارد.
او گفت: کشور ما از لحاظ شیوع سرطان وضعیت مناسبی دارد و صحبت از سونامی سرطان منطقی نیست.
قلم قاش با اشاره به این که مردم باید هشدارها را جدی بگیرند در عین حال تأکید کرد: سیگار، قلیان و مخدرهای صنعتی به عنوان ریزفاکتورهای خیلی جدی محسوب می شوند که در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان بسیار کلیدی به شمار می روند. همچنین مردم به صورت اشتباه بر این باورند که ضریب استرس بالایی دارند؛ در حالی که این گونه نیست و خیلی هم در خطر نیستند؛ حال آن که دادن نمره کلی سلامت افراد با مراجعه به مراکز پیشگیری و ارتقاء سلامت که به عنوان مرکز چکاپ در دولت یازدهم به تصویب رسیده نیز امکان پذیر است.
رئیس انجمن توانبخشی قلبی ایران توصیه کرد: انجام چکاپ کار سختی نیست حتی پزشکان عمومی هم می توانند آن را انجام دهند. بنابراین فقط مردم باید قبل ازگرفتارشدن به بیماری ها به فکربررسی وچکاب سالانه باشند.
او گفت: متأسفانه خیلی از افراد به علت سرطان نمی میرند بلکه به دنبال ترس ناشی از آن جان خود را از دست می دهند، حال آن که ترس را باید کنار گذاشت، در کشور ما علم پیشرفت زیادی داشته که سرطان به راحتی قابل پیشگیری؛ مهار و درمان است.