سفر معنادار "ژنرال" "پاکستان" به چین همزمان با سفر "اوباما" به هند

همزمان شدن سفر فرمانده ارتش پاکستان به چین با سفر رییس جمهوری آمریکا به هند، اگرچه در نگاه نخست امری تصادفی به نظر می رسد، اما حاوی پیام های مهمی از سوی پکن و اسلام آباد برای واشنگتن و دهلی نو تلقی می شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،سفر جاری"باراک اوباما" رییس جمهوری آمریکا به هند به عنوان کشور همسایه و درعین حال رقیب دیرینه پاکستان، به دقت زیر ذره بین اسلام آباد قرار دارد و مقامات و رسانه های پاکستان، لحظه به لحظه این سفر و واژه به واژه اظهارات اوباما و مقامات هندی را در این روزها رصد و تجزیه و تحلیل می کنند ضمن اینکه همزمان، در اندیشه اقدامات جایگزین برای عقب نماندن از اصلی ترین رقیب منطقه ای خود است.
 
ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان از جایگاه و اقتدار بسیار بالایی دراین کشور برخوردار است و هریک از سفرها و دیدار های خارجی او، تحول مهمی برای پاکستان و منطقه به حساب می آید.
 
چین و پاکستان درخصوص زمان سفر ژنرال شریف به پکن، طوری برنامه ریزی کرده بودند که این سفر همزمان با دیدار باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا از دهلی نو انجام شود.
 
ژنرال راحیل شریف شنبه شب گذشته و چند ساعت قبل از ورود اوباما به دهلی نو، برای انجام سفری دو روزه عازم پکن شد و با مقامات عالی نظامی – سیاسی چین دیدار و گفت و گو کرد.
 
منابع رسمی پاکستان و روابط عمومی ارتش این کشور هدف از سفر راحیل شریف به پکن را گفت و گو درباره روابط و همکاری های دوجانبه و تقویت همکاری های دفاعی-امنیتی توصیف کردند هرچند که ابعاد منطقه ای و بین المللی این سفر، به مراتب گسترده تر از ابعاد دوجانبه آن است.
 
ژنرال "فن چانگلونگ" معاون فرمانده کل ارتش چین در دیدار روز گذشته با ژنرال راحیل شریف، از روابط چین و پاکستان به عنوان روابطی راهبردی و همراه با همکاری های همه جانبه نام برد و و دو کشور را همسایگانی مهم با پیمان اخوت و برادری آهنین توصیف کرد.
 
گرایش دولت باراک اوباما به سمت هند و افغانستان به ویژه بعد از تشکیل دولت جدید در این دو کشور همسایه پاکستان، کاملا مشهود است. گرایش واشنگتن به سمت تقویت روابط با دهلی نو و توجه بیشتر به کابل، همزمان با کم توجهی های کاخ سفید به پاکستان همراه بوده است تا حدی که رسما پاکستان را به صراحت عامل ناآرامی و کمک به حملات تروریستی علیه هند و افغانستان معرفی کرده است.
 
ناظران سیاسی بر این باورند که سفر فرمانده ارتش پاکستان به چین، پیام روشنی برای آمریکا و هند است تا بدانند که اسلام آباد در برابر بی توجهی های آمریکا، دست روی دست نمی گذارد و تلاش خواهد کرد تا جای خالی و کم لطفی های بزرگترین هم پیمان غربی خود را با تکیه بر قدرت بلامنازع همسایه ابرقدرتش، چین، پر کند.
 
این رویکرد پاکستان، نه تنها به نفع اسلام آباد، بلکه به نفع پکن نیز هست و یک معادله برد-برد برای هر دو طرف محسوب می شود و تنها بازنده آن، واشنگتن به عنوان یکی از اصلی ترین مدعیان هم پیمانی با پاکستان است.
 
پیام دیگر سفر ژنرال شریف به چین همزمان با سفر اوباما به هند، به دهلی نو است. همکاری های امنیتی – دفاعی پاکستان و چین می تواند برگ برنده ای برای پاکستان در برابر اصلی ترین رقیب منطقه ای این کشور باشد ضمن اینکه چین نیز با تعمیق و ریشه دار کردن مناسبات سیاسی، اقتصادی، دفاعی و امنیتی با پاکستان، دیگر جایی برای عرض اندام هند به عنوان یک قدرت منطقه ای باقی نمی گذارد.
 
اخیرا چین قراردادهای زیادی با پاکستان به ارزش بیش از 40 میلیارد دلار امضا کرد و دو کشور قراردادهای زیاد دیگری نیز در ماه ها و سالهای گذشته امضا کرده اند. شرکت های تجاری و صنعتی چین در پاکستان حضوری چشمگیر دارند و حجم گسترده مناسبات همه جانبه اسلام آباد با پکن و نیز روند رو به گسترش مناسبات اسلام آباد-مسکو، حکایت از آن دارد که پاکستان قصد ندارد تمام تخم مرغ هایش را تنها در یک سبد قرار دهد.
انتهای پیام /زض
منبع:ایرنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.