به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ این مشکل میتواند به بینایی چشم مبتلا بصورت ماندگار آسیب برساند و درصورت عدم درمان حتی منجر به کوری شود. بزبانی ساده علت آن افزایش شدید فشار زلالیه یا همان مایع درون چشم است.[۲] بهطور کلی اشکال در خروج این مایع از منافذ بسیار کوچکی در پیرامون عنبیه (دایره رنگی چشم) است. در برخی موارد بطور مادرزادی منافذ تنگ هستند. در موارد دیگر جلو آمدن عنبیه یا مسدود شدن این منافذ با رنگدانههای عنبیه یا یاختههای خون پس از خونریزی داخل چشم مسیر تخلیه مایع داخل چشم تقریباً مسدود میشود.
گلوکوم را دزد بینایی نیز نامیدهاند و دلیلش اینست که تمامی اثرات و سمپتومهای آن بسیار آرام و در طول سالیان بروز کرده بطوریکه درک و تشخیص آن توسط فرد مشکل است و گلوکوم جنرال پس از آبمروارید دومین دلیل کاهش بینایی در جهان است.
وقتی علایم زیر در فردی وجود داشته باشند احتمال وجود بیماری آب سیاه
مزمن چشم وجود خواهد داشت. علائمی چون تغییر مداوم نمره عدسی عینک، سردرد
خفیف یا اختلالات مبهم بینایی یا عدم توانایی در تطبیق بینایی از روشنایی
به تاریکی.
مراحل اولیه:
از دست رفتن دید محیطی در نواحی کوچک از میدان دید
مراحل پیشرفته:
بزرگتر شدن نواحی از دست رفتن دید، معمولاً در هر دو چش
سفت شدن کره چشم
وجود نقاط کور در میدان دید
نامناسب بودن دید در شب
در اکثر اوقات میتوان فشار چشم را با دارو تا حدی پایین آورد که از آسیب به عصب چشمی و از دست دادن احتمالی بینایی در آینده جلوگیری شود. مهارکنندههای آنزیم کربنیک آنهیدراز مانند دورزولامید به تنهایی یا بههمراه داروهای مسدد گیرنده بتاآدرنرژیک برای کاهش فشار داخل چشم به کار میروند.
داروهای ادرارآور (دیورتیک) برای کاهش تولید و در نتیجه کاهش تجمع مایع در چشم استفاده میشوند. در صورتی که با قطرههای چشمی نتوان بیماری را کنترل نمود، میتواند از جراحی با لیزر کمک گرفت.