تركيه صدر نشين حذف محتوا از توئيتر شد

اقدام برای حذف محتوا از اینترنت معمولا راهی برای کنترل گردش اطلاعات در اینترنت است و بسیاری از دولت‌ها با ارایه تقاضای رسمی به کمپانی‌هایی نظیر گوگل٬ توییتر یا فیسبوک در این جهت تلاش می‌کنند.

به گزارش فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران،دولت ترکیه در شش ماهه دوم سال ۲۰۱۴ پنج برابر بیشتر از دیگر کشورها تقاضای حذف محتوا از توییتر را داشته است.

گزارش ها حاكي از آن است كه  ترکیه طي يك سال گذشته  ۴۷۷ بار تقاضای حذف محتوا از وبسایت توییتر داشته است که این رقم نسبت به گذشته بیش از ۱۵۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ میزان درخواست ترکیه برای حذف محتوا از توییتر، نشانه رشد سرکوب گسترده آزادی اطلاع‌رسانی در ترکیه است.

پیش از این نیز یکی از اعضای کابینه دولت ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار یک روزنامه محلی گفته بود که دولت در حال بررسی یک لایحه است که بر اساس آن در آینده نخست‌وزیر و همچنین وزیر ارتباطات این کشور حق خواهند داشت بدون مجوز دادگاه سایت‌های اینترنتی را محدود یا حتی مسدود کنند.

لطفی الوان، وزیر ارتباطات ترکیه در این باره گفته بود: «این وزرا در صورت به خطر افتادن نظم عمومی و امنیت ملی، اجازه خواهند داشت سایت‌های اینترنتی را پاک کرده یا در بعضی موارد این سایت‌ها را به کلی مسدود کنند.»

تركيه صدر نشين حذف محتوا از توئيتر شد

به گزارش توییتر درخواست‌های ترکیه برای حذف محتوا عموما با اتهاماتی مبنی بر نقض حقوق اشخاص و افترا به شهروندان یا مقامات ارائه شده‌اند.


گفتني است پس از ترکیه٬ روسیه و آلمان با تعداد ۹۱ و ۴۳ تقاضا برای حذف محتوا در رده‌های بعدی قرار دارند. تقاضاهای ارایه شده از سوی آلمان عمدتا مربوط به نفرت‌پراکنی در توییتر بوده است که به گفته توییتر با یک سوم این تقاضاها از سوی توییتر موافقت شده است.

وبسایت توییتر از مارس ۲۰۰۶ آغاز به کار کرده‌است و به کاربران خود امکان انتشار متن کوتاه تا ۱۴۰ حرف٬ عکس‌ و اشتراک‌گذاری اخبار و توییت‌های دیگران را می‌دهد. توییتر در چند سال اخیر نشان داده‌است که پتانسیل بالایی در به راه انداختن کمپین‌های اجتماعی، بسیج نیرو و خبررسانی دارد.

تركيه صدر نشين حذف محتوا از توئيتر شد

مقابله توییتر با محتوای زننده و آزاردهنده
گزارش ها حاكي از آن است كه کمپانی توییتر قصد دارد با توسعه محصولاتی جدید، کار انتشار محتوا را برای کاربران آزاردهنده‌ای که هنجارها را زیر پا می‌گذارند و آرامش دیگران را بر هم می‌زنند دشوار کند و هزینه‌های این اقدامات را افزایش دهد.   
انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.