تهیه اطلس های زبان،کتیبه ها و دانشنامه سکه های ایران

اطلس زبان ، اطلس کتیبه ها و دانشنامه سکه های ایران از مهمترین طرح های ملی پژوهشکده زبان شناسی، کتیبه ها و متون پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سال جاری است.

به گزارش حوزه میراث باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، مژگان اسماعیلی رئیس پژوهشکده زبان شناسی ، کتیبه ها و متون با اعلام این خبر خاطرنشان ساخت که این 3 طرح ملی با همکاری مراکز دانشگاهی اجرا می شود. و اجرای این طرح ها از سال گذشته آغاز شده و  تا سال 1396 ادامه خواهد داشت .

اسماعیلی با اشاره به فعالیت پژوهشکده زبان شناسی ، کتیبه ها و متون در3 گروه اظهار داشت: پژوهشگران درگروه های فرهنگ و زبان های باستانی ، متون و کتیبه های دوران اسلامی و زبان و گویش طرح های پژوهشی زیادی را در سال گذشته به انجام رسانده اند که برخی از آنها امسال نیز ادامه دارد.

وی هدف پژوهشگران در گروه فرهنگ و زبان های باستانی را شناخت خطوط و زبان های باستانی، مطالعات کتیبه ای و بررسی نسخ خطی باستانی اعلام کرد و افزود :سال گذشته طرح های پژوهشی زیادی در این حوزه انجام شد که برخی به اتمام رسید و تعدادی هم در سال 94دنبال می شود.

وی گفت :ادامه طرح پژوهشی اطلس کتیبه های ایران باستان ، تدوین کتاب گنجینه سکه های ساسانی موزه ارومیه ، تدوین مجموعه مقالات سخنرانی های تخصصی گروه ، بازنگری کتیبه های اوراتویی آذربایجان و تدوین دستور زبان آرامی از طرح های پژوهشی است که در گروه فرهنگ و زبان های باستانی در سال گذشته انجام شده است.

رییس پژوهشکده زبان شناسی ، کتیبه ها و متون تکمیل طرح های واژه نامه گویش شهمیرزادی، ادامه ویرایش طرح تدوین دستورالعمل ، تهیه مجموعه مقالات نشست های تخصصی گروه و ادامه طرح اطلس زبانی را از عمده فعالیت های گروه زبان و گویش در سال گذشته اعلام کرد و تصریح کرد :حفاظت از میراث زبانی شفاهی در اولویت گروه زبان و گویش است.

وی مطالعه متون و کتیبه های دوران اسلامی را اصلی ترین کار پژوهشگران گروه متون و کتیبه های دوران اسلامی دانست و افزود : تألیف کتاب های آشنایی با علم معانی در زبان فارسی وکتیبه های فارسی عادلشاهیان هند و مجموعه مقالات و سخنرانی تخصصی گروه ازفعالیت های این گروه در سال 93 بوده است.

اسماعیلی تدوین کتاب های پژوهشی در کتیبه های تاریخی شهر اصفهان با محتوای شعر را از اقدامات گروه متون و کتیبه های دوران اسلامی اعلام کرد و از تدوین و آماده چاپ شدن جلد چهارم کتاب تخت فولاد یادامن تاریخی اصفهان توسط این پژوهشکده خبرداد.

رییس پژوهشکده زبان شناسی ، کتیبه ها و متون با اشاره به دنبال شدن تعدادی از طرح های پژوهشی دنباله دار شروع شده  از سال 93 در سال جاری افزود: پژوهشی جامع در باره سکه های اشکانی، آیین های زورخانه درایران، نسخه برداری، ترجمه و تفسیر کتیبه های هیروگلیف اوراتویی از طرح هایی است که امسال اجرایی خواهند شد.

وی عنوان پژوهش های دیگر امسال را  اطلس کتیبه های ایران باستان –کتیبه های کازرون ، کتیبه های سلطنتی ، پایگاه داده جامع آثار کتیبه دار ایران باستان و کتیبه های لاخ مزار اعلام کرد.

اسماعیلی برگزاری کارگاه های مختلف اعم از خط و زبان فارسی باستان ، خط و زبان فارسی میانه، خط و کتیبه های اوراتویی ، تاریخ و فرهنگ اوراتویی و اساطیر ایرانی را از جمله برنامه های دیگر امسال پژوهشکده زبان شناسی اعلام کرد که در راستای برگزاری کارگاه های تخصصی سال گذشته برگزار می شود.
 
انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار