شورای نگهبان استانی شدن انتخابات را خلاف شرع و قانون دانست

شورای نگهبان نظر خود را در مورد طرح استانی- شهرستانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام كرد.

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اداره كل روابط عمومی شورای نگهبان، طرح استانی- شهرستانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب جلسه مورخ سی و یكم خرداد ماه یكهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 1394/04/10 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه نظر این شورا به شرح زیر اعلام می‌گردد:

1- ماده 4 و تبصره‌های آن؛ با توجه به امتیازهایی كه برای احزاب در مواد بعدی مقرر شده است، نسبت به سایر تشكل‌های دینی و سیاسی رسمی، تبعیض ناروا محسوب و مغایر بند 9 اصل 3 قانون اساسی است.

2- در ماده 7 و تبصره آن، برگزاری انتخابات مطابق مفاد مصوبه چون موجب بروز و ازدیاد اختلافات محلی، قومی، قبیله‌ای و مذهبی می‌گردد و این اختلافات خلاف همبستگی و وحدت ملی است و عامل از بین رفتن توسعه و تحكیم برادری اسلامی و تعاون عمومی بین همه مردم می‌شود، بنابراین خلاف موازین شرع و مغایر بند 15 اصل سوم قانون اساسی شناخته شد. بعلاوه برگزاری انتخابات به نحو مذكور چون باعث كاهش مشاركت عامه مردم در تعیین سرنوشت خودشان می‌شود، از این جهت مغایر بند 8 اصل سوم قانون اساسی شناخته شد. مضافاً بر این در تبصره این ماده عبارت «یك یا چند كرسی» از جهت تأثیر در نتیجه انتخابات ابهام دارد، همچنین اطلاق آن از این جهت كه شامل مواردی می‌شود كه اتكا به آراء عمومی مصداق پیدا نمی‌كند، مغایر اصل 6 قانون اساسی شناخته شد.

3- اطلاق ماده 10 ، نسبت به مواردی كه انتخابات یك حوزه به كلی ابطال می‌گردد، اگر این ابطال به نحوی باشد كه به اساس انتخابات كل استان خلل وارد كند، صحیح دانستن انتخابات آن استان اشكال دارد.

4- ماده 11 ، علاوه بر اینكه نسبت به حق رأی مردم در مرحله اول تبعیض ناروا محسوب می‌شود و مغایر بند 9 اصل سوم قانون اساسی است، اطلاق آن از این جهت كه شامل مواردی می‌شود كه اتكاء به آراء عمومی مصداق نمی‌یابد، مغایر اصل 6 قانون اساسی نیز می‌باشد.

5- از آنجا كه این مصوبه در كل، موجب افزایش هزینه‌های عمومی می‌گردد، لذا مغایر اصل 75 قانون اساسی شناخته شد.

تذكرات

1- در سطر اول ماده 4 ، عبارت «داوطلبان نامزدی» باید به عبارت «داوطلبان نمایندگی» اصلاح شود.
2- در تبصره یك ماده 4 ، بعد از عبارت «انجمن‌های اسلامی» حرف (و) اضافه شود.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار