مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت:

سرمایه گذاری 192 میلیارد دلاری در بهینه‌سازی مصرف سوخت/ ایجاد سه میلیون فرصت شغلی

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با بیان این که اجرای طرح افزایش کارایی موتورخانه ها سالانه 35 میلیارد مترمکعب صرفه جویی به دنبال دارد، گفت: با توجه به صادرات سالانه 10 میلیارد مترمکعبی گاز ایران به ترکیه، از محل اجرای این طرح می توان صادرات 3.5 سال گاز ایران به ترکیه را تضمین کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نصرت الله سیفی مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت در همایش استماع نظرات و پیشنهادات طرح افزایش کارایی موتورخانه ها اظهار داشت: در سال 89 که به عنوان مبنا شروع شد 1.02 میلیون معادل بشکه نفت خام شدت انرژی بود در سال 1394 باید 30 درصد کم می‌شد که متاسفانه محقق نشد اگر مجموعه خصوصی و دولتی همه را جمع کنیم ناموفق عمل کردیم.

وی تصرح کرد دولت معتقد بود که با افزایش قیمت حاملهای انرژی شدت مصرف کاهش پیدا کند اما محقق نشد ما نزدیک 3600 میلیون BOO را از دست دادیم که برگشت‌پذیر نیست.

در سال 89 عرضه اولیه انرژی عمدتا نفت و گاز حدود 1760 بشکه نفت خام بوده که با فرض رشد اقتصادی 6 درصد، میزان مصرف در سال 1400 باید یک میلیارد و 1414 میلیون بشکه معادل نفت خام باشد.

وی تصریح کرد: با سرمایه گذاری درست تا پایان سال 1409 ارزش صرفه جویی تجمیعی با فرض 6 درصد رشد اقتصادی، 870 میلیارد دلار و تا سال 1400 حدود 360 میلیارد دلار خواهد بود که نیاز به 192 میلیارد دلار سرمایه گذاری در کل کشور دارد و هزار و 800 میلیون تن کاهش انتشار کربن را نیز به دنبال دارد.
 
وی با اشاره به تصویب 9 طرح از طرحهای بند ق تبصره 2 قانون بودجه 93 در شورای اقتصادبه عبارتی ماده 12 قانون رفع موانع تولید گفت: این طرح پارسال در شورای اقتصاد به تصویب رسیده شامل 500 هزار موتورخانه ساختمانهای مسکونی و 100 هزار موتورخانه ساختمانهای اداری تجاری است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به این که جایگاه سهم ساختمان در کاهش مصرف انرژی ٢٢ درصد است، اظهار کرد: با اجرای طرح افزایش کارایی موتورخانه ها می توان 11 درصد از سهم ساختمانها را در کاهش مصرف انرژی به نتیجه رساند که 89 درصد مابقی را طرحهای دیگر باید جبران کنند.

سیفی با بیان این که با اجرای این طرح 3 میلیون فرصت شغلی ایجاد می شود، افزود: طول عمر مفید این پروژه 14 سال در نظر گرفته شده است که بازپرداخت به سرمایه گذاران برای ساختمانهای مسکونی در 33 ماه و برای ساختمانهای اداری و تجاری در 22 ماه انجام می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به این که زمان اجرای طرح افزایش کارایی موتورخانه ها چهارساله در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: امیدواریم این طرح امسال در 60 هزار موتورخانه اجرایی شود و سالانه افزایش داشته باشد.

سیفی با بیان این که اجرای طرح افزایش کارایی موتورخانه ها سالانه 35 میلیارد مترمکعب صرفه جویی به دنبال دارد، ادامه داد: با توجه به صادرات سالانه 10 میلیارد مترمکعبی گاز ایران به ترکیه، از محل اجرای این طرح می توان صادرات 3.5 سال گاز ایران به ترکیه را تضمین کرد.
  به گفته وی، تمام مراحل و عملیات انجام این طرح از طریق سامانه و بدون دخالت نیروی انسانی انجام می شود.  
 
وی با اشاره به برنامه کاهش 50درصدی شدت انرژی تا سال 1400 شمسی گفت: اگر مصرف انرژی با روند کنونی پیش رود، در سالهای 1400 تا 1403 میزان تولید و مصرف کشور برابر می شود در نتیجه باید سیاستهای اصلاح الگوی مصرف را پیاده کنیم.
 
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: صرفه جویی تجمیعی از سال 1394 تا 1400 در بخشهای مختلف، باید پنج میلیارد بشکه معادل نفت خام باشد که بیشترین کاهش را باید در بخش تبدیل و توزیع و پس از آن ساختمانها داشته باشیم.

وی با اشاره به این که در هر سه بخش مصرف، تبدیل و توزیع و تولید تلفات انرژی وجود دارد و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای همه بخشها برنامه ریزی کرده است، افزود: شدت انرژی در سال 89 که سال پایه برای کاهش مصرف انرژی به شمار می رود، یک بشکه معادل نفت خام به ازای یک میلیون ریال درآمد ناخالص ملی بود که تا پایان برنامه ششم توسعه با اجرای بند 7 سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری باید 50 درصد کاهش یابد.
 
سیفی ادامه داد: صرفه جویی در مصرف انرژی با اعمال مجموعه ای متعادل از اقدامهای قیمتی و غیرقیمتی برای کاهش مستمر شاخص شدت انرژی کشور انجام می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار