لزوم تدوین برنامه ششم توسعه براساس امکانات و واقعیات موجود در جامعه

وزیر بهداشت بر لزوم تدوین برنامه ششم توسعه براساس امکانات و واقعیات موجود در جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب دا؛ دکتر سید حسن هاشمی در نشست مشترک با اعضای شورای عالی برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص بررسی و تدوین برنامه ششم توسعه، گفت: در برنامه های گذشته مجموعه ای از دستورات و قوانین را داریم که بخش زیادی از آنها عملی و اجرا نشده است.

وزیر بهداشت بر لزوم تدوین برنامه ششم توسعه براساس امکانات و واقعیات موجود در جامعه تاکید کرد و با اشاره به 2 برنامه سند چشم انداز ایران گفت: در یکی از برنامه های این سند به برخورداری از سلامت، رفاه، امنیت، تامین اجتماعی، فرصت های برابر برای مردم و بهره مندی از محیط زیست مطلوب اشاره شده است و همچنین در برنامه دیگری بهره مندی از امنیت اجتماعی و قضایی تاکید شده است. اما در طی 10 سال گذشته این دو برنامه به طور کامل اجرا نشده است.

دکتر هاشمی با اشاره به وجود تفاوت های دیدگاهی در تدوین برنامه ششم توسعه، بر عملیاتی بودن برنامه ششم توسعه تاکید کرد.

به گفته وی، بهتر است برنامه ششم توسعه منحصر به 10 تا 15 حکم شود و احکامی به تصویب برسد که بتوان آنها را عملیاتی کرد.
دکتر هاشمی همچنین، با تاکید بر لزوم تعریف مشخصی از ساختار ارائه خدمت در حوزه سلامت برای مردم در تدوین برنامه ششم توسعه، گفت: چنانچه وظیفه وزارت بهداشت سیاست گذاری و نظارت بر ارائه خدمات سلامت باشد، نیاز به تعریف جدیدی برای وظایف این وزارتخانه در تدوین برنامه ششم توسعه است.

به گفته وی، لازم است ساختار ارائه خدمت در برنامه ششم توسعه برعکس گذشته تعریف شود و بر کاهش تصدی گری در بخش دولتی تاکید شود.

وی افزود: البته من فکر می کنم که حتی تغییر ساختار در حوزه سلامت هم باعث رفع مشکلات موجود نخواهد شد و لازم است به طور مثال در حوزه درمان دو نوع بیمارستان داشته باشیم، یکی بیمارستان هایی که اقدامات  درمانی انجام می دهند و دوم بیمارستان هایی که در بخش آموزش فعالیت می کنند.

دکتر هاشمی در ادامه گفت: طرح تحول سلامت با هدف تغییر و تحول در نظام سلامت به منظور بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی تدوین و اجرا شد.

دکتر هاشمی در ادامه، بر لزوم خارج شدن از بخشی نگری و توجه به منافع ملی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر دستگاهی که اصرار بر جداسازی خریدار خدمت از فروشنده با هدف حفظ منافع مصرف کننده داشت، خود داروی کشور را تولید می کند.

وی ضمن تاکید بر عدم افزایش قیت دارو افزود: متاسفانه دستگاه هایی هستند که خودشان متولی بیمه بوده و به جای این که سلامت آفرین باشند، خود، بیماری تولید می کنند.   
وزیر بهداشت در ادامه، بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در اداره بیمارستان ها تاکید کرد و افزود: در حال حاضر 3 درصد بودجه کشور برای ساخت و ساز بیمارستان ها و مراکز آموزشی اختصاص داده شده است.

دکتر هاشمی همچنین، گفت: بنا بود از محل هدفمندی یارانه ها 2 هزار میلیارد به حوزه سلامت اختصاص داده شود که تنها 300 میلیار د تومان آن داده شده است.
به گفته وی، عدم همکاری بیمه ها باعث ایجاد مشکل برای ارائه دهندگان خدمت و نارضایتی برای بیماران خواهد شد.

گفتنی است در نشست مشترک وزیر بهداشت با اعضای شورای عالی برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دکتر حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت ، دکتر امامی رضوی قائم مقام وزیر در امور دانشگاه ها، دکتر دلاوری مشاور وزیر و رییس دبیرخانه سیاست گذاری سلامت، رییس سازمان غذا و دارو دکتر دیناروند، معاونین این وزارتخانه و اعضای این شورا حضور داشتند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار