پرخرج ترین ارتش‌های خاورمیانه را بشناسید

نگاهی به بودجه نظامی کشورهای عربی نشان می دهد که این کشورها علی رغم خرج زیاد در این حوزه، همچنان نتوانسته اند ارتشی مقاوم و مستحکم تشکیل دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،گرچه خاورمیانه سال هاست که دیگر روی خوش به خود ندیده است، با این حال کشورهای عرب منطقه هنوز نتوانسته اند ارتشی متناسب با اوضاع آشفته منطقه برای خود دست و پا کنند. با بی میلی آمریکا و اروپا برای بازگشت نظامی به خاورمیانه باید دید آیا این کشورها می توانند گلیم خود را درحوزه نظامی از آب بیرون بکشند؟نگاه به گذشته این کشورها ناظران را نا امید از تحقق این قضیه می کند.

این روزها کشورهای خاورمینه حتی با وجود کمک های نظامی و حمایت های کشورهای غربی، با مشکلات متعددی رو به رو می شوند. برای مثال، بخش زیادی از ارتش عراق، با این که میلیاردها دلار برای آموزش و تجهیز آن خرج شده بود، در برابر گروه کوچکی مانند داعش تاب نیاورد و موصل را تسلیم این گروه کرد. در یمن و لیبی نیز اوضاع بهتر از این نیست.حتی در لبنان نیز، با این که ارتش تنها بر بخشی از این کشور حکم رانی می کند، نمی تواند جلوی تجاوزات را کاملا بگیرد.

مشکل کشورهای عرب از نبودن پول و تجهیزات نیست. کشورهای منطقه سهم زیادی از تولید ناخالص داخلی خود را به امور نظامی تخصیص می دهند. یکی از دلایل ضعف ارتش های کشورهای عربی خرید تجهیزات نامربوطی مانند جت جنگی و زیردریایی است که گرچه نام پر زرق و برقی دارند اما به کار جنگ هایی که منطقه درگیر آن است نمی آیند. 

بر پایه اطلاعات «موسسه بین المللی مطالعات راهبردی» که یک اندیشکده انگلیسی است، ۸ کشور از ۱۵ کشور پرخرج دنیا از لحاظ نظامی را، کشورهایی واقع در خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام کرده است.

پرخرج ترین ارتش‌های خاورمیانه را بشناسید

طبق این اینفوگرافی، عمان با بودجه ای بیش تر از ۱۱ میلیارد دلار، پرخرج ترین کشور خاورمیانه در حوزه نظامی است.پس از عمان نیز، عربستان و عراق در جایگاه های بعدی قرار می گیرند. این در حالی است که ایران، تقریبا یک سوم کشورهایی مانند عمان و عربستان بودجه نظامی دارد. نکته قابل توجه در این آمار، بودجه نظامی کشورهایی کوچک مانند بحرین، امارات و کویت است. بحرین که تا چند دهه پیش یکی از استان های ایران محسوب می شد، اکنون بودجه ای نظامی برابر ایران دارد مصر و تونس با حدود ۲ میلیارد دلار بودجه نظامی کم ترین بودجه در بین کشورهای این منطقه را دارا هستند.

این مقاله که در اکونومیست منتشر شده اذعان دارد که کشورهایی مانند ایران و مصر از بیش ترین نیروی نظامی بهره می برند.

منبع:مهر
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۲۲:۳۴ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
این عربستان فقط میخره ، حتی بلد نیست اونا رو استفاده کنه. یه خلبان نداره .
Germany
ناشناس
۱۹:۳۹ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
متاسفانه کل تحلیل ارایه شده اشتباهه چون این مقادیر درصد تولید ناخالص داخلی مصرف شده در امور نظامیه یعنی با توجه به این 11.9 درصد عمان مقارزیادی نمیشه چون تولید ناخالص داخلیش پایینه.
Germany
ناشناس
۱۹:۳۶ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
این مقادیر میلیارد دلار نیست بلکه درصد از تولید ناخالص داخلی این کشورها ست. یعنی اگر ایران که حدود 300 میلیارد دلار GDP داره 3.9 درصد از اون هزینه نظامیشه. که میشه 11.7 میلیارد دلار. لطفا اصلاح بفرمایید.
Iran (Islamic Republic of)
majidi
۱۶:۳۶ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
به داد معیشت کارکنان ارتش برسید کارد به استخوان رسیده! با چه زبونی باید گفت به کی باید گفت؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
دلیل هزینه ی کمتر ایران این است که بسیاری از نیازهای دفاعی ما تولید داخل است، اما کشوری مانند بحرین حتی فشنگ مصرفی را هم خریداری میکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
دقیقا
و همین باعث میشه که به کشورم ایران اسلامی عزیزم بشتر افتخار کنم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
به قول سردار فدوی؛ ناو یک میلیارد دلاری آنها را با هفت هزار تومان نابود کردیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
آخرین اخبار