بروجردی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بازدید از تاسیسات اراک بسیاری از ابهامات و تبلیغات منفی را برطرف کرد/زیرساخت‌های"آب سنگین"تغییر نمی‌کند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بازدید اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام از تاسیسات آب سنگین و رآکتور اراک را تشریح کرد.

"علاءالدین بروجردی" نماینده مردم بروجرد در گفتگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران در تشریح بازدید اعضای کمیسیون "برجام" از تاسیسات آب سنگین و رآکتور اراک گفت: دو واحد آب سنگین و رآکتور اراک یکی از افتخارات بارز ملی است.

وی با بیان اینکه تاسیسات آب سنگین و رآکتور اراک منطبق بر استانداردهای روز جهانیست افزود: این دو واحد به عنوان سرمایه‌ای ملی در استان مرکزی می‌درخشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با برشمردن امتیازات کارخانه آب سنگین اراک پس از انجام برجام متذکرشد: این کارخانه با توجه به محدودیت‌های بسیاری از کشو‌های جهان نسبت به خرید آب سنگین، در حال حاضر در جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ محدودیتی فعال است.

عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام درمجلس با بیان اینکه کشورهایی چون آلمان و ژاپن در حال حاضر برای خرید آب سنگین نیازمند اجازه امریکا هستند تاکید کرد: در شرایط فعلی ایران بدون هیچ محدودیتی می‌تواند آب سنگین تولید کند و در بازا‌‌رهای بین المللی این فرآورده گرانبها را عرضه کند.

بروجردی با بیان اینکه 20 محصول از فرآورده مورد ذکر قابل استحصال است، بیان داشت:تولید فرآورده‌ای چون رادیوداروها از جمله فراوردهای قابل ذکر تلقی شده و می تواند بیشترین نیازها را برطرف کند.

وی با اشاره به سایر ویژگی‌های دو واحد آب سنگین و راکتور اراک، بیان داشت:در این دو واجد، هم از توانمندی های مهندسان ایرانی و همچنین از تجهیزات سطح داخلی کشور استفاده شده است و به لحاظ کمی هم مورد توجه نظام مهندسی هسته ای است.

بروجردی در ادامه با اشاره به سایر تحولات آب سنگین و راکتور اراک پس از انجام برجام تصریح کرد: ابتدا بخش کوچکی از این واحد با هدف کاهش تولید پلوتونیم تغییر خواهد داشت و امتیازاتی که در نتیجه این تغییر به وجود می آید نخست، میزان اورانیومی که به صورت غنی شده در این واحد مصرف خواهد شد را بسیار کمتر از اورانیوم خام خواهد کرد.

وی افزود: همچنین با توجه به محدودیت تولید اورانیوم در کشور نتیجه این روند می تواند به عنوان یک امتیاز تلقی شود و تولید مورد نیاز از آن، میزان داروهای ضد سرطان را دو برابر شرایط فعلی کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه بیان داشت: همچنین در ادامه روند مورد ذکر سوخت مورد نیاز از استانداردهای ویژه جهانی برخوردار خواهد شد که این امر می‌تواند ضریب اطمینان را بالا ببرد.

بروجردی در ادامه با اشاره به گزارش مسئول واحد راکتور اراک مبنی بر حداکثر زمان تغیرات پس از انجام برجام بیان داشت:طبق گزارش مسئول واحد راکتور اراک تغییرات حداکثر طی دو سال اعمال خواهد شد و در نتیجه این روند هیچ کدام از زیر ساخت های این پروژه عظیم که با توانمندی ایرانی ساخته شده است تغییر نخواهد کرد و تنها بخشی از قلب راکتور که سه قسمت دارد، در ازای تغییراتی که به دست می‌آید، تغییر خواهد کرد.

وی تاکید کرد: همچنین طبق اظهارت مسئولین ذیربط، میزان آب سنگین مصرفی در پروژه جدید کمتر خواهد شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با اشاره به سایر اظهارات مسئول واحد های تعیین شده در تاسیسات اراک، بیان داشت: مسئولین در این دو واحد تاکید داشتند که "طبق تغیرات مبتنی بر توافق برد خواهیم داشت". که این خود، نکته ای مثبت است و همچنین مسئولین اشاره کردند که ما قطعا در ادامه فعالیتمان از تکنولوژی های جدید هم استفاده خواهیم کرد.

بروجردی با بیان اینکه در صورت عملیاتی شدن برجام، تغییرات در دو واحد آب سنگین و راکتور اراک حاصل خواهد شد، گفت: در حال حاضر هیچ گونه تغییراتی در وضعیت دو واحد اب سنگین و راکتور اراک داده نشده است و قطعا همه چیز گره خورده به انجام برجام است.

عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس در پایان با اشاره به تبلیغات منفی برخی جهت از دست رفتن تمام تاسیسات در آب سنگین اراک خاطرنشان کرد: برخی تبلیغات منفی مبنی بر فعالیت های اراک داشتند و می گفتند:"همه چیز در تاسیسات اراک از دست رفته است" که طی بازدید اعضای کمیسیون مذکور مشخص شد که نه تنها فناوری در این واحدها از دست نخواهد رفت که این واحدها امتیازات دیگیری هم دریافت خواهند کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
لعنت خدا بر كساني كه خون شهداي هسته اي را پايمال كنند.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۸:۰۱ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
یعنی دشمنان قسم خورده مادلشون به حال ماسوخته که میخوان به ما نفع برسونن
از کجا معلوم نیایند قلب راکتور را باز کنند بعد بزنند زیر همه چیز
مگر توچند سال گذشته قطعاتی که به ما میفروختند را دستکاری نمی کردند
تااونجایی که میدونم تو ساخ این راکتور حتی چینی ها هم حاضر به کمک نشده بودند حالا چی شده دارند به ما لطف میکنند
واقعا اعتماد به دشمن در این دوره جز خسارت چیزی نداره
آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
پاینده
۰۰:۱۵ ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
پول نفتمان را که در دوران گذشته بلوکه کردند در ازای نابودیرآکتور آب سنگین ونابودی سانتریفیوژ های پسشرفته 8 irدایی بهمان میدهند افتخار هم میکنیم
که با شیاطین رفیق شدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
اگر تیم مذاکره کننده قوی داشتیم همین راکتور آب سنگین رو حفظ می کردیم تا در صورت بد عهدی غربی ها به عنوان یک عامل برای برگشت پذیری استفاده می کردیم و نیز توافق می کردیم تا خارجیها بیایند و کنار این راکتور فعلی یک سایت دیگر اب سنگین با مشخصاتی که دکتر صالحی می گوید احداث می کردند
آقای بروجردی چرا سالها تجربه جونان ایرانی باید یک شبه از جایش در بیاید و بتون بجایش ریخته شود
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا6712
۲۳:۱۲ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
والله العالم
Iran (Islamic Republic of)
hagh
۲۱:۲۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
تو برو سنگ فرانسه انگلیس رو به سينه بزن تا دیروز یدونه قرص هم بهمون نميداند
آخرین اخبار