اگر کودکتان شبها کابوس می‌بیند به این بیماری روانی مظنون شوید

برخی از بیماری‌های روانی از دوران خردسالی خود را آشکار می‌کنند و یکی از راههای شناسایی آن بررسی خواب کودک است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان هشدار می‌دهند از خواب بیدارشدن کودکان هنگام شب می‌تواند نشانه‌ای از ابتلای آنها به برخی بیماری‌های روانی باشد.

گفتنی است بر اساس آمارها کودکان در حال حاضر کمتر از نسل های قبل از خود می‌خوابند اما بی‌خوابی و دیدن کابوس و خواب‌های آشفته در کودکان می‌تواند نشان دهنده ابتلای آنها به ‌اوتیسم، اضطراب، افسردگی و حتی بیماری‌ ‌اسکیزوفرنی باشد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند مشاهده کابوس در دوران کودکی می‌تواند نشان دهنده شخصیت روانی آسیب‌پذیر و حتی بروز خود کشی در سالهای نوجوانی و بزرگسالی فرد باشد.

این نتایج حاصل تحقیقات محققان دانشگاه لندن در خصوص ارتباط خواب و ابتلا به انواع بیماری‌های روانی است.

کارشناسان هشدار می‌دهند بی‌خوابی و بد خوابی در کودکان و خردسالان باید توسط والدین جدی گرفته شود زیرا در صورت وجود بیماری‌ روانی این اختلال در دوران قبل از بلوغ ظاهر می‌شود و می‌تواند روند درمان را با شکست و یا کندی مواجه کند.

بنابر تحقیقات هرچه بیماری روانی و ابتلای افراد به آن سریعتر شناسایی شود، درمان اثر ‌گذارتر ‌و موفقیت‌آمیزتر خواهد بود. 

کودکانی که شب ها در خواب جیغ می‌زند و یا کابوس میبیند و یا ساعت خواب نامنظم دارند و یا کمتر از سایر کودکان در رده سنی خود می‌خوابند احتمال دارد به بیماری اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی مبتلا باشند.

کارشناسان به والدین توصیه می‌کنند که علاوه بر ایجاد حس آرامش به کودک و مقابله با مشکلات استرس‌زا در کودکان در صورت ادامه یافتن مشکلات خواب کودک از مشاوره متخصصان بهره یگیرند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار