فرهادیان:

هدف همایش ملی آیین‌های عاشورایی نشان دادن ابعاد فرهنگی عاشورا با زبان هنر است

دبیر همایش ملی آیین‌های عاشورایی گفت: هدف همایش ملی آیین‌های عاشورایی نشان دادن ابعاد فرهنگی عاشورا با زبان هنر است

هدف همایش ملی آیین‌های عاشورایی نشان دادن ابعاد فرهنگی عاشورا با زبان هنر است
به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین همایش ملی آیین‌های عاشورایی و همچنیین تجلیل از منتخبان هیأت‌های مذهبی دانشگاه آزاد اسلامی آبان ماه به میزبانی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری برگزار می‌گردد.

نظر به اهمیت این همایش گفتگویی ترتیب دادیم با دکتر فرهادیان دبیر همایش و معاون دانشجویی و فرهنگی واحد یادگار امام خمینی رحمه الله علیه.
 
-برگزاری این همایش هنری چه نقشی در تعالی اعتقادات مذهبی دانشگاهیان دارد؟

این همایش با توجه به نقش پر اهمیت هنر در نهادینه کردن ارزش‌ها و پیام‌های والای واقعه کربلا برگزار می‌شود. نگاه ما به عاشورا صرفا نگاه به مناسک و بازتاب حوادث عینی و یا عزاداری‌های عاشورا نیست و بیشتر دنبال اشاعهٔ مفاهیم این واقعهٔ تاریخی هستیم.

وظیفهٔ ما به عنوان متولی فرهنگی ایجاب می‌کرد که با زبان و بیان هنری و با روش‌های نوین، مسائل اعتقادی را برای نسل امروز بازگو کنیم تا از این رهگذار، آثار هنری ماندگاری برای نسل آینده باقی بگذاریم. هنری که به تعبیر معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است. هنری که به تعبیر مقام معظم رهبری مدظله العالی زبان فرهنگ است و بهترین عرصه و میدان برای بروز استعدادهاست.

لذا با توجه به اهمیت عاشورا و همچنین ابعاد گوناگون روانی جنگ نرم دشمن و تأکیدات ویژهٔ مقام معظم رهبری درباره شناخت همه جانبهٔ آن، این همایش سعی دارد با در نظر گرفتن نقش قیام امام حسین علیه السلام در زندگی معاصر، بازتاب دهندهٔ آثار این حرکت تاریخی با زبان هنری در بین جامعهٔ بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

-روند برگزاری و اجرایی این همایش به چه صورتی می‌باشد و در چند بخش برگزار می‌گردد؟

این همایش در سه سطح استاد، دانشجو وکارمند برگزار می‌گردد. دوستان دانشگاهی می‌توانند تا تاریخ ۱۳ آبان ماه ۹۴ با مراجعه به سایت همایش به آدرسhamayesh. iausr. ir آثار هنری خود را در رشته‌های عکاسی (تلفن همراه، دوربین عکاسی)، اشعار دینی، نوحه خوانی و تعزیه، نقاشی و هنرهای آیینی به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.

در رشته عکاسی و نقاشی این همایش علاقه مندان می‌توانند با عکاسی و نقاشی از صحنه‌های ماندگار عزاداری مانند تکایا و حسینیه‌ها، دسته‌های سینه زنی و زنجیرزنی، نذورات، سقاخانه‌ها و یا سایر موضوعات مرتبط، نقش به سزایی در معرفی این آیین مقدس داشته باشند. بخش دیگر این همایش هنری اختصاص به آشعار آیینی دارد که شرکت کنندگان محترم می‌توانند آثار خود را با رویکرد مذهبی برای ستاد برگزاری ارسال کنند. لازم به ذکر است به ۷۲ اثر برگزیده همایش جوایز نفیسی اهداء و تمامی آثار داوری شده در قالب کتاب منتشر و در سراسر کشور توزیع می‌گردد تا به امید خدا گنجینهٔ ماندگاری برای آیین عاشورای حسینی باشد.

همچنین علاقه مندان علاوه بر سایت همایش می‌توانند، آثار خود را در قالب سی دی به آدرس دبیرخانه جشنواره به آدرس: تهران، اتوبان خلیج فارس، روبروی حرم مطهر امام خمینی رحمه الله علیه، مجتمع دانشگاهی یادگار امام خمینی شهرری ارسال و یا آثار خود را به دفا‌تر فرهنگ اسلامی دانشگاه محل تحصیل خود تحویل نمایند. ضمناً شماره تماس ۵۵۲۲۹۳۰۸-۰۲۱ آمادهٔ پاسخگویی به سوالات دانشگاهیان عزیز می‌باشد.
 
-یکی از بخش‌های این همایش تجلیل از منتخبان هیأت‌های مذهبی دانشگاه آزاد اسلامی است، نظر جنابعالی به عنوان دبیر برگزاری جشنواره دربارهٔ این بخش از همایش چیست؟

هیأت‌های مذهبی از دیرباز به عنوان یک تشکل مردم نهاد، خودجوش و برآمده از بطن و متن جامعه نقش به سزایی در زنده نگاه داشتن قیام امام حسین علیه السلام داشته‌اند. یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مهم معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، نهادینه کردن فرهنگ عاشورا و تبیین سبک زندگی عاشورایی و حسینی در بین دانشگاهیان است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. امسال هم در راستای اعتلای فعالیت‌های آیینی دانشجویی و ترویج فرهنگ عاشورایی و نیز ارتقا و گسترش عملکرد هیات‌های مذهبی دانشگاهی در ماه‌های محرم و صفر، از فعالیت‌های هیات‌های مذهبی واحدهای دانشگاهی حمایت‌های لازم صورت می‌گیرد و این امر مهم در بخشنامه‌ای به نمایندگان تام‌الاختیار رئیس دانشگاه در هیات امنای استان‌ها، معاونان هماهنگی، دبیران هیات امنای استان‌ها، ‌واحد‌ها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است.

لذا با توجه به نقش کلیدی دانشگاهیان در ترویج فرهنگ عاشورایی، به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی و نیز وضعیت حساس کنونی و حجم وسیع هجمه‌های فرهنگی، تجلیل از فعالان هیأت‌های مذهبی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در دستور کار برگزار کنندگان همایش قرار گرفت. همچنین در این بین نباید از نقش پیرغلامانی که با عناوین استادی و کارمندی این رسالت دینی و خطیر را بر عهده دارند غافل شد.

انتهای پیام/
برچسب ها: عاشورا ، همایش ، زبان هنر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.