گزارش ویژه:

جهان چطور با پدیده تغییر ساعت تابستانی کنار می‌آید؟/ اندر حکایت آن یک ساعت

رادیوی ملی آمریکا با انتشار گزارشی به بررسی تاریخچه و دلایل اجرای تغییر ساعت تابستانی در کشورهای جهان پرداخت.

ان‌پی‌آر: جهان چطور با پدیده تغییر ساعت تابستانی کنار می‌آید؟به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ رادیوی ملی آمریکا (ان‌پی‌آر) با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: صبح یک‌شنبه هفته گذشته، ساعت رسمی در تمامی ایالت‌های آمریکا – به جز «هاوایی» و «آریزونا»- یک ساعت به جلو کشیده شد. این تغییر هرساله در همین تاریخ و با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی صورت می‌گیرد.

این تغییر ساعت در منطقه‌های زمانی  - که موجب طولانی‌تر شدن روز در عصر و کوتاه‌تر شدن آن در صبح می‌شود - در بیشتر کشورها به «تغییر ساعت تابستانی» یا «صرفه‌جویی در زمان نور روز» (دی‌‌اِس‌تی) معروف است. این تغییر معمولاً در ابتدای بهار هر سال انجام و در پاییز نیز ساعت رسمی کشورها به حالت عادی بازگردانده می‌شود. 

آلمان نخستین کشوری بود که در زمان «جنگ جهانی اول،» ایده دی‌اِس‌تی را به جهانیان معرفی کرد. انگلیس نیز در جریان جنگ جهانی دوم از این روش استفاده کرد. پس از بحران انرژی در دهه ۱۹۷۰ میلادی، «ساعت تابستانی» به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت. امروزه نیز کشورهای آمریکای شمالی، بیشتر کشورهای اروپایی و همچنین «استرالیا» روش دی‌اِس‌تی را به کار می‌برند. 

 بسیاری از کشورها برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، در فصل بهار و تابستان ساعت رسمی کشورشان را معمولاً یک ساعت به جلو می‌کشند، تا مدت زمان بیشتری از روز با ساعات کاری هم‌خوانی داشته باشد و در ساعات کمتری از روز، نیاز به مصرف انرژی برای تأمین روشنایی وجود داشته باشد. «مایکل داونینگ،» نویسنده «جهش به جلو: جنون سالانه صرفه‌جویی در زمان نور روز،» معتقد است اجرای «تغییر ساعت تابستانی» هزینه‌ای برای مردم و مصرف‌کنندگان انرژی ندارد؛ بنابراین، این روش طرفداران زیادی در میان قانونگذاران کشورها دارد. وی همچنین می‌گوید اجرای دی‌اِس‌تی در کشورهایی که نزدیک خط استوا قرار دارند و مقدار نور روز در آن‌ها ثابت است، تأثیر چندانی در بهینه‌سازی مصرف انرژی ندارد. اما دلیل استفاده آن‌ها از این روش، هماهنگ شدن با منطقه زمانی آمریکا است. 
  
بیشتر مناطق آفریقا و همچنین کشورهای آسیایی - از قبیل چین و هند – ساعت‌های رسمی خود را در بهار تغییر نمی‌دهند. این بدان معنا نیست که این کشورها پیش‌تر «تغییر ساعت تابستانی» را امتحان نکرده‌اند. به طور مثال، قطعی برق مداوم در «بنگلادش» مسئولان این کشور را وادار کرد تا سال 2009 (1388)، دی‌‌اِس‌تی را به طور آزمایشی اجرا کنند. نارضایتی مردم از این روش باعث شد اجرای آن پس از 6 ماه متوقف شود. مصر نیز سال 2014 و با هدف کاهش مصرف انرژی، «تغییر ساعت تابستانی» را اجرا کرد. این روش بدلیل نارضایتی مردم از 4 بار تغییر ساعت در سال و همچنین بی‌نتیجه بودن آن در بهینه‌سازی مصرف انرژی، از سال پس از آن اجرا نشد. 

«نامیبیا» تنها کشور جنوب صحرای بزرگ آفریقا است که از سال 1994 (1373)، دی‌‌اِس‌تی را اجرا می‌کند. نارضایتی مردم از تاریک‌شدن زودهنگام هوا، دولت را بر آن داشت تا درخصوص توقف اجرای این روش از سال آینده، از مردم این کشور نظرسنجی کند. گروهی از پژوهشگران در «آفریقای جنوبی» نیز سال 2014 (1393)، با تهیه گزارشی خواستار اجرای آزمایشی دی‌‌اِس‌تی در این کشور شدند. آن‌ها امیدوارند با اجرای این روش، مصرف برق بین 2 تا 5 درصد کاهش و روش زندگی مردم بهبود یابد. توسعه گردشگری نیز از دیگر دلایل پیشنهاد چنین طرحی از سوی این پژوهشگران است. دولت هنوز خواسته آن‌ها را اجرایی نکرده است.

از سوی دیگر، برای مردم برخی از مناطق جهان، ساعت رسمی کشورهای متبوعشان مبدأ آغاز و پایان روز محسوب نمی‌شود. به طور مثال، اهالی منطقه «انجاجاوی» در کشور «ماداگاسکار» یک ساعت زودتر از دیگر شهروندان این کشور روز خود را آغاز می‌کنند. همچنین، پایان روز برای اهالی این منطقه یک ساعت زودتر از مناطق دیگر است. 





انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۲ فروردين ۱۳۹۵
چقدر نظریه پرداز ومحقق وپرفسور داره ایران وخبر نداشتیم
در اینکه بدن انسان یک ساعت درونی داره و... حرفی نیست
و در اینکه با تغییر ساعت کلی انرژی صرفه جویی میشه در این هم شکی نیست
از اینکه یک سری انعطاف پذیری خیلی کمی دارند وبا شرایط موجود نمیتونن کنار بیان و نمیتونن از اینترنت گردی های شبانه شون بزنن وکمی زودتر بخوابن یا صبح کمی زودتر بلند بشن و...در کل در تعجبم از اینهمه بهونه فقط برای یک ساعت تغییر زمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۰۲ فروردين ۱۳۹۵
لطفا توجه فرمائید ....

در این تغییر زمان به بحث انرژی اهمیت داده میشود اما ...
ولی متاسفانه به ساعت بیولوژیک بدن انسان ها اصلا توجه نمی شود و این امر سبب بروز بیماری های عجیب و غریب در انسان میشود.
بدن طی یک فرایند طولانی ساعت بیولوژیک خود را برای کارهای مختلف انسان آماده میکند و بر اساس آن راس ساعت تنظیم شده آدرنالین ترشح میکند و انسان بطور اتوماتیک راس آن ساعت بیدار میشود و یا میخوابد .
با تغییر ناگهانی این وضعیت ، اختلالات روحی و جسمی در بدن بوجود می آید.

امیدوارم محققین و پژوهشگران در باره این فرآیند اظهار نظر فرمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۹ ۰۲ فروردين ۱۳۹۵
سلام کلاغ وار تقلید کردن یعنی همین عده ی زیادی با این ساعت کنار نمی آ یند اگه نیم ساعت جلو کشید ه بشه وثابت بما نه هم از رو ز اسثفاه میشه هم اول سال اعصا ب مر دم خراب نمی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
دی اس تی Daylight Saving Time
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
لطفا توضیح بدین دی اس تی مخفف چه کلمه ای است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
واقعا موافقم از همین الان استرس گرفتم
Germany
ناشناس
۱۹:۱۴ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
باسلام. تغییر ساعت در کشورهایی که بالای 40 درجه عرض جغرافیایی هستند می تواند در صرفه جویی مصرف انرژی مفید باشد اما در کشورهایی که در زیر این عرض جغرافیایی قرار دارند، اثری ندارد. از سوی دیگر، اینکار باعث بروز استرس شدید در مغز مردم شده و کارکرد جسمی و روانی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. اینکار باعث بروز ریسک بالاتر سکته قلبی و مغزی و مرگ و میر بیشتر )تحقیق 10 ساله در کشورهای اسکاندیناوی) و کاهش عملکرد ذهنی و فکری افراد میشود که یک ضرر بسیار بزرگ برای کشور است. به همین دلیل بایستی اینکار هرچه زودتر متوقف شده و جلوی ضرر و زیان بیشتر گرفته شود. اینها گفته یک فرد با درجه استادی دانشگاه است و حاصل تحققیقات گسترده است و بنده حاضرم با موافقان اینکار در هرجا بصورت علمی مباحثه داشته باشم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
کار خیلی مزخرفیه.. کل زمان ادمو به هم میریزن.. نمیشه اصلا به اون ساعت کاری عادت کرد..
ساعتها ثابت بمونن بهتره..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
بسیار خوبه چون می شود از طول روز بیشتر استفاده کرد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۷ ۰۲ فروردين ۱۳۹۵
خوب برو از روز هایتان استفاده و کیفش رو ببر و غرق لذت باش به ما چه مربوط . ما که در غربی ترین نقطه کشور هستیم به هنگام روز چراغها را روشن میکنیم تا هوا روشن بشود ودر مورد عوارض دیگر ساعت اتو ماتیک مغز دچار اختلال شده ودر عمل کرد خواب و خوراک وکار و...موجب بیماریهای گوناگون میشود اغاز تغییر ساعت اغاز سر درد شدید برای من میشود که چندین سال است تکرار میشود وموجب درد کشیدن شدید من میباشد امیدوارم درک کنید با کشیدن ساعت به جلو تمام کارکرد مختل شده ومن به جهت کارم هر روز چهار ساعت کسری خواب پیدا میکنم من از اول سحرخیز هستم هر روز یکساعت دیرتر خوابیدن و یکساعت زود تر بیار شدن که میشود دو ساعت وحداقل دو ساعت کاری میشود حداقل چهار ساعت بی خوابی یعنی نصف مدت خواب و استراحت و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۰۲ فروردين ۱۳۹۵
با تغییر ساعت موافقم . کار خوبیست چون طول روزها بلند تر می شود ادم بهتر به امورات اش می رسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۱ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
یک ساعت جلو بردن ساعت خوبه . برای تنبلها که وقت کم میارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
دخالت در کار خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
javad
۲۱:۵۷ ۰۱ فروردين ۱۳۹۵
لطفا مقداری مطالعه کن بعد بیا درباره دخالت در کار خدا صحبت کن
آخرین اخبار