مدیر پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی پیرامون حرم مطهر رضوی گفت: طرح تفصیلی و نوسازی پیرامون حرم مطهر رضوی تعارضات زیادی با آثار تاریخی داشت که در نتیجه منجر به تخریب بناهای ارزشمندی شد که بخشی هنوز به ثبت نرسیده بود

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خراسان رضوی، وفا ثابتی افزود: متاسفانه این تعارضات سبب شده تا نتوانیم شرایط بهتری را در بحث ماندگاری خانه‌های تاریخی داشته باشیم.

وی اظهار داشت: دربافت تاریخی پیرامون حرم مطهر رضوی 31‌ اثر و درسطح شهر مشهد 100خانه به ثبت رسیده و در فهرست آثار تاریخی قرار گرفته است.

ثابتی تصریح کرد: از بناهای بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی 10 بنا ودر کل سطح شهر مشهد18 بنا در سال‌های گذشته تخریب و نابود شده است.

وی گفت: خانه‌های تاریخی مشهد بیشتر در تملک اشخاص و مالکان خصوصی است و تنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند و میراث فرهنگی اجازه هیچ‌گونه دخل و تصرفی ندارد و تنها وظیفه ما، نظارت برای بقای این بناها است.

ثابتی افزود: در حال حاضر طرحی به‌منظور محافظت از آثار ثبت شده در مجلس شورای اسلامی ارائه شده و به لایحه نیز رسیده است و مصوباتی نیز داشته که یکی از مهمترین این مصوبات ارائه تسهیلات به مالکان این بناها است.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی پیرامون حرم مطهر رضوی ادامه داد: براین اساس به مالکان خانه‌های تاریخی تسهیلاتی اهدا می‌شود تا مالکان انگیزه برای حفظ خانه‌های تاریخی داشته باشند.

وی بیان کرد: این تسهیلات در قالب تخفیف در عوارض، تسهیلات آب و برق و گاز، وام مرمت و بهسازی می‌تواند باشد تا مالکان انگیزه داشته باشند و این خانه‌های تاریخی را حفظ کنند و به سمت فروش و یا تخریب نروند.

ثابتی گفت: با توجه به تاکید معاون رئیس‌جمهور بر ورود بخش خصوصی در حوزه گردشگری، بسته‌های سرمایه‌گذاری را آماده کرده‌ایم تا سرمایه‌گذاران با تملک خانه‌ها و اهدای آن به میراث فرهنگی به ارتقای صنعت گردشگری کشورمان کمک کنند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی پیرامون حرم مطهر رضوی افزود: این بناها پس از تملک با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها و نیازهای گردشگری در قالب‌های خانه موزه و یا مکان‌‍‌های فرهنگی و تفریحی تبدیل می‌شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.