شهرکرد؛

المپیاد درون مدرسه ای، حیات پویا و ورزش صبحگاهی از برنامه های جدید در مدارس

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش گفت: المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای، حیات پویا و ورزش صبحگاهی با رویکرد توسعه ورزش همگانی، از برنامه های جدیدی است که در حوزه سلامت در مدارس اجرا می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ مهرزاد حمیدی، در گردهمایی دبیران و مربیان تربیت بدنی و مراقبان سلامت استان چهارمحال و بختیاری در شهرکرد افزود: برگزاری المپیادهای ورزشی درون مدرسه، 13 میلیون نفر از جمعیت کشور را در قالب جمعیت دانش آموزی، در فعالیت های مختلف ورزشی پوشش می دهد.

وی با تأکید بر اجرای طرح ارزشیابی درس تربیت بدنی در مدارس گفت: با اجرای دقیق این طرح می توان گام های موثری در زمینه رفع بی تحرکی دانش آموزان برداشت.

حمیدی با انتقاد از ضعف برخی مدارس در برگزاری مسابقات ورزشی، افزود: ورزش مدارس به جایگاه مقدمه بودن برای شکل گیری ورزش قهرمانی نرسیده است.

وی، بر تأمین و آماده سازی و تجهیز مدارس برای رشته های مختلف ورزشی در تمامی مقاطع تأکید کرد و گفت: با توجه به تکنولوژی های جدید و تغییر الگوی زندگی خانواده ها، فقر حرکتی یکی از مهمترین مشکلات نسل جدید است که ترویج فعالیت های بدنی و ورزشی در مدارس برای تغییر این الگوی زندگی، مهمترین راهکار به شمار می رود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش، با بیان اینکه وضعیت سواد حرکتی در بین گروه های مختلف سنی در کشور روند کاهشی دارد، افزود: در آینده علاوه بر سونامی پوکی استخوان، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی، سونامی بیسوادی حرکتی بیشترین تهدید را برای افراد جامعه دارد.

حمیدی یادآور شد: برای مقابله با این مشکلات، اجرای برنامه های حرکتی و مدرسه محوری، ورزش همگانی، و مشاوره علمی و تخصصی به عنوان سیاست های آموزشی در دستور کار قرار گرفته است.

وی، با اشاره به وجود یک میلیون فرهنگی و 13 میلیون دانش آموز طی سال تحصیلی جاری در 105 هزار واحد آموزشی در کشور گفت: جمعیت 26 میلیونی والدین دانش آموزان، ظرفیت و پتانسیل خوبی برای گسترش نظام مشارکت و نهضت داوطلبی برای اداره امور تربیت بدنی و سلامت است.

حمیدی، از افزایش ساعت ورزش در مدارس هم خبر داد و افزود: در برنامه ریزی جدید، ساعت تربیت بدنی مدارس که در 12 سال تحصیلی 21 ساعت بود، به 24 ساعت افزایش پیدا کرده است.

وی، یک و نیم ساعت ورزش در هفته را برای رفع بی حرکتی دانش آموزان ناکافی دانست و اضافه کرد: در سال های گذشته ساعت ورزش در سال سوم متوسطه، یک ساعت و برای پیش دانشگاهی صفر ساعت بوده که با اجرای نظام 6.3.3 ساعت ورزش مدارس افزایش یافته است.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش درخصوص برنامه های بهداشت در مدارس هم گفت: در سال تحصیلی جاری 85 درصد دانش آموزان مقطع ابتدایی کشور زیر پوشش طرح فلوراید تراپی قرار گرفتند.
 
حمیدی، همچنین از اجرای طرح های مختلف از جمله توزیع قرص ویتامین D و آهن، رسیدگی به پایگاه های تغذیه سالم و تهیه شناسنامه بهداشت و سلامت برای دانش آموزان در سال تحصیلی جاری خبر داد.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری هم در این گردهمایی، با بیان اینکه شادابی و نشاط کافی در مدارس وجود ندارد، گفت: این مسأله باعث کاهش سطح تحمل دانش آموزان شده است.

بهروز امیدی افزود: بر اساس ارزیابی های حاصل از مشاوره، آسیب افسردگی در بین دانش آموزان رو به افزایش است که این امر زمینه ساز دیگر آسیب های اجتماعی خواهد بود.

وی اضافه کرد: طرح ساماندهی نیروی انسانی در حوزه تربیت بدنی و سلامت، با رویکرد استفاده بهینه از نیروی انسانی موجود، برای سال تحصیلی آینده در استان انجام می شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در این گردهمایی، با انتقاد از جایگاه ارزشیابی آموزشی تربیت بدنی در مدارس گفت: میانگین نمره تربیت بدنی در مدارس 18 و بالاتر است، در حالی که فقر حرکتی، مشکلات ساختاری و کم تحرکی در بسیاری از دانش آموزان وجود دارد.

خدایار قاسم پور افزود: هم اکنون در چهارمحال و بختیاری 605 دبیر و آموزگار تربیت بدنی، بیش از 14 هزار و 400 ساعت آموزش تربیت بدنی در مدارس را بر عهده دارند.

انتهای پیام/ ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.