آبادان؛

خروج 160مغروقه از آبراه اروند

160 فروند مغروقه از آبراه اروند خارج شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛مدیر کل بنادر و دریانوردی خرمشهر گفت: یکی از مهمترین چالش ها و مشکلات بندرخرمشهر عدم لایروبی کامل آبراه بین المللی اروند و وجود مغروقه های مربوط به دوران جنگ تحمیلی است .

عادل دریس با اشاره به ماهیت بین المللی رژیم حقوقی حاکم بر آبراه اروند افزود: پیگیری مباحث مربوط به رودخانه اروند در بخشهایی که نیازمند همکاری مشترک بین دو دولت ایران و عراق است توسط وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی و به تبع آن اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر در دستور کار است.

 وی گفت: قبل از جنگ تحمیلی، دفتر هماهنگی مشترک میان ایران و عراق فعال بود و عمده مسائل مربوط به کشتیرانی در آبراه بین المللی اروند از طریق آن پیگیری می شد .

مدیر کل بنادر و دریانوردی خرمشهر افزود: تاکنون موفق به خارج سازی 160 فروند مغروقه از آبراه بین المللی اروند و رودخانه کارون شده ایم که این تعداد شامل 35 فروند مغروقه در اروند رود و 125 فروند مغروقه در رودخانه کارون بوده است. در همین راستا بندرخرمشهر در سال جاری برنامه خارج سازی 39 فروند مغروقه سمت ساحل ایران در رودخانه اروند را با اعتباری بالغ بر 625 میلیارد ریال در دست اقدام دارد.

دریس گفت: هم اکنون بندرخرمشهر با استفاده از پتانسیل منطقه تجاری صنعتی آزاد اروند و بهره مندی از مزایا و معافیت های منحصر به فرد در منطقه، آمادگی لازم جهت جذب سرمایه گذار در زمینه های فعالیت های مرتبط را دارد.

 وی  ظرفیت اسمی بندر خرمشهر را پنج میلیون تن ذکر کرد و افزود: آمار متوسط سالیانه تخلیه و بارگیری کالا به میزان دو میلیون تن در این بندر ثبت شده است.

 مدیر کل بنادر و دریانوردی خرمشهر گفت: از مهمترین پروژه های توسعه ای بندرخرمشهر در سال جاری تعمیرات اساسی چهار پست با اعتبار بیش از161 میلیارد ریال، تعمیرات اساسی پسکرانه اسکله های 2 تا 7 با اعتباری بالغ بر 96 میلیارد ریال ، سیستم اعلام حریق بندر با اعتباری بالغ بر 34 میلیارد ریال، تأمین تجهیزات و اجرای سیستم زیرساخت فیزیکی فیبر نوری و نصب و راه اندازی دکلهای سیستم CCTV با اعتباری بالغ بر 24 میلیارد ریال است.

 دریس افزود: بندر خرمشهر به دلیل موقعیت استراتژیک، مرزی و نزدیکی به بازار پر مصرف و تشنه عراق و خصوصا با توجه به جدی شدن ساخت بندر بزرگ فاو عراق، بهترین پتانسیل استفاده از ظرفیت ممکن در بخش کالاهای فله را دارا است . این در حالی است که تاکنون در بخش صادرات به کشور عراق در بخش فله ، سابقه صادرات متوسط سالانه بیش از 700 هزار تن سیمان و مصالح ساختمانی به کشور عراق را داشته است .

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.