به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تلگراف، یک تحقیق گسترده در اروپا نشان میدهد در پی بحران یک ساله مهاجران و حملات گروه تروریستی داعش اسلامهراسی افزایش یافته است. همین امر باعث شده اروپا به این نتیجه برسد که چندگانگی فرهنگی هیچ سودی برای جامعه ندارد.
اطلاعات به دست آمده در مرکز تحقیقات «پیو» باعث شده این مرکز به نخبههای سیاسی اروپا درخصوص احساسات مختلفی که در نتیجه مسئله مهاجرت ایجاد شدهاند، هشدار دهد.
برخی بر این باورند که افزایش تنوع در کشورشان، مکانی بهتر برای زندگی پدید میآورد.
این موضوع اختلافات جغرافیایی و سیاسی اروپا با مجارستان، لهستان و یونان را نیز برجسته میکند. تمام این کشورها به شدت اسلام هراس هستند و احزاب راستگرای آنها بیشتر از حزب چپگرای اروپا به این احساسات دچار است.
تنها 33 درصد از انگلیسیها معتقدند تنوع، کشورشان را به مکانی بهتر برای زندگی تبدیل میکند. این درحالیست که 70 درصد شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا معتقدند چندگانگی فرهنگی یا هیچ تأثیری ندارد یا کشورشان را به مکانی بدتر تبدیل میکند.
پس از وقوع حملات تروریستی داعش در بروکسل و پاریس، 50 درصد مردم اعلام کردند ورود پناهجویان احتمال حملات تروریستی را در کشورشان افزایش میدهد.
تحقیقات نشان میدهد اروپاییهای غیرمسلمان دچار این سوءظن شدهاند که جمعیت مسلمان اروپا به نوعی با گروه تروریستی داعش همدردی میکنند. حتی در کشورهای صبور مانند آلمان، هلند، انگلیس و سوئد هم کمتر از نیمی از شرکتکنندگان در نظرسنجی باور داشتند که تعداد بسیار کمی از مسلمانان حامی داعش هستند. اغلب شرکتکنندگان معتقدند دستکم برخی از مسلمانان با داعش همدردی میکنند.
نظرات نامطلوب درباره مسلمانان در سال گذشته در انگلیس 9 درصد، در اسپانیا 8 درصد، در ایتالیا 8 درصد و در یونان 12 درصد افزایش یافته است. در این تحقیق آمده است: «رفتار با مسلمانان به بحث سیاسی گستردهای در اروپا تبدیل شده و بازتاب آن در افکار عمومی محسوس است. اغلب شهروندان یونان، مجارستان، ایتالیا و لهستان نگرش نسبت به مسلمانان و پناهجویان دیدی منفی دارند.»
حتی در کشورهایی که نگرش مثبت تری دارند از جمله آلمان، سوئد و هلند دستکم نیمی باور دارند مسلمانان علاقهای به ادغام شدن در جامعه ندارند و ورود مهاجران احتمال وقوع حملات تروریستی داخلی را افزایش میدهد.»
تحقیقات پیو در 10 کشور معادل 80 درصد جمعیت اتحادیه اروپا و 82 درصد تولید خالص داخلی این اتحادیه است.
در همین زمان کشورهای شرقی عضو اتحادیه اروپا به رفتار صبورانه آلمان درخصوص مهاجران اعتراض دارند. حتی مجارستان دوم اکتبر یک همهپرسی را برای پذیرش یا رد سهمیه مهاجران که از سوی اتحادیه اروپا تعیین شده است،برگزار میکند.
انتهای پیام/