به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، "رضا سیف الهی" روز سه شنبه پس از بازدید از مرز ریمدان و نوار ساحلی در نشست با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره سازمان، جمعی از مسئولان و فرماندهان نظامی، انتظامی استان سیستان و بلوچستان و شهرستان چابهار در سالن کنفرانس منطقه آزاد اظهار داشت: دستگاههای اجرایی می بایست با همدلی، برای توسعه سیستان و بلوچستان و سواحل مکران وحدت رویه داشته باشند.
وی افزود: چابهار با دارا بودن مرزهای هوایی، دریایی و زمینی با همسایگان شرقی می تواند نقش راهبردی تاثیر گذاری برای توسعه اقتصادی منطقه و فعال سازی کریدورهای منتهی به کشورهای مختلف دنیا داشته باشد.
"سیف الهی" بیان کرد: ظرفیتهای بالای دریا، سواحل و مناطق گردشگری، مرزهای ریمدان و پیشین، معادن و کشاورزی از نعمتها و موهبت های خدادادی می باشند که به مردم این منطقه اعطاء شده است.
وی تاکید کرد: با تلاش مضاعف و هم افزایی دستگاههای مرتبط مرز ریمدان می تواند بعنوان مرز رسمی جهت مراودات تجاری فعال شود تا زمینه اشتغال مردم این منطقه فراهم شود.
معاون امنیت داخلی دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی تصریح کرد: کشورهای همسایه در جوار مرزهای دریایی، هوایی و زمینی نظیر پاکستان، افغانستان و عمان از فاکتورهای توسعهای برای کشور می باشد که با برنامه ریزی و جذب سرمایه گذاران داخلی، خارجی و جذب ایرانیان مقیم خارج از کشور موجب فراهم شدن بستر توسعه پایدار خواهد شد.
وی گفت: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مسائل و مشکلات پیش روی توسعه سواحل مکران را رصد و در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام می نماید.
همچنین معاون امنیت داخلی دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی افزود: عدم همدلی و همسویی در سازمانها و دستگاههای اجرایی از جمله منطقه آزاد، بنادر، شیلات، فرماندهان نظامی و انتظامی و مسئولان محلی موجب عدم وفاق و منتج به رکود می گردد.
سیف الهی خاطرنشان ساخت: برگزاری موفق اجلاس بین المللی "آیورا" به میزبانی منطقه آزاد چابهار در فضای پسابرجام با رشد ۳۰۰ درصدی تمایل سرمایهگذاری خارجی در این منطقه یک پتانسیل بالقوه است که با رسوب درصدی از این میزان استقبال می توانیم به سمت بالفعل کردن این مهم حرکت کنیم.
وی بیان کرد: مردم محوری شعار ملی ماست که مردم این منطقه با وحدت می توانند الگویی در نهادینه کردن اتحاد با یکدیگر در جهت آبادانی ایران اسلامی باشند.
در این نشست رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: با تجمیع صنایع سنگین و نیمه سنگین در این منطقه و مخالفت مسولان حفاظت محیط زیست افزایش محدوده منطقه آزاد چابهار با الحاق بخشی از شهرستان های چابهار و کنارک می تواند مشکلات زیست محیطی را حل کند.
"حامدعلی مبارکی" افزود: بنادر شهید بهشتی و کلانتری اراضی شرق چابهار تا انتهای دره لیپار و حدفاصل کوههای مریخی، رودیگ تا گواتر و اراضی غربی شهر جدید تیس در محدوده شهرستان کنارک از جمله اراضی هستند که با الحاق آنان بخش زیادی از مشکلات منطقه حل خواهد شد.
"مبارکی" بیان کرد: تسهیل فعالیتهای حمل و نقل بین ایران و افغانستان از طریق مرز دریایی چابهار به میلک، دوغارون و سرخس با ورود کامیونهای کشور افغانستان به چابهار میتواند باعث ایجاد اشتغال و امنیت پایدار استان شود.
وی گفت: واردات ۳۰ درصد از کالاهای اساسی مورد نیاز شرق کشور از طریق چابهار باعث رونق اقتصادی منطقه می شود.
گفتنی است میرشکاری معاون سیاسی و امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: وضعیت عمومی استان از لحاظ وسعت، جمعیت، تولید ناخالص ملی و مرزهای آبی، خاکی و هوایی به گونه ای است که بیشترین جمعیت نوجوان و جوان کشور را داراست و این درحالی است که بیشترین رقم بیکاری در کشور را داریم.
همچنین وی با اشاره به کاهش صادرات به کشور پاکستان از یک میلیارد دلار به ۴۰۰ ملیون دلار اضافه کرد: این کشور بهترین نوع برنج، گوشت و میوه را دارد که کاهش سطح تبادلات تجاری باعث گردیده تا مرزهای مشترک به لحاظ امنیتی دچار چالش گردند.
وی اظهار داشت: برای تسریع در پروژههای ملی گاز رسانی و خط راه آهن به دلیل کمبود اعتبارات از ظرفیت صندوق توسعه ملی بهره گیری شود.
معاون امنیت داخلی دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی به همراه جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی، معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد، فرماندار چابهار و جمعی از مسئولان محلی از ظرفیت های گردشگری، مرز ریمدان، مزیت های تجاری و اقتصادی بندر شهید بهشتی و شهرک پتروشیمی مکران دیدن کردند.
انتهای پیام/