معاونت علمی در هفته ای که گذشت

امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت های دانش بنیان بین المللی و هم افزایی علم و ثروت از مهم ترین اخبار معاونت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هم افزایی علم و ثروت، حمایت از شرکت های دانش بنیان و حمایت 280 میلیونی از استار آپ ها از مهم ترین اخبار معاونت علمی فناوری است.

هم افزایی علم و ثروت سبب افزایش اقتصاد دانش بنیان
سید محمود صاحبکار دبیر ستاد شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: فرآیند تدوین و تصویب قانون حمایت از شرکتها دانش بنیان از سال 86 به صورت لایحه در دولت تقدیم شد و در عرض 9 سال به تصویب رسید که این فرآیند از سال 92 اجرا می شود. 

وی بیان کرد: موسسه دانش بنیان شرکتی است که طرح‌های نو از آن حمایت می کند تا انگیزه ای برای جوانان نخبه برای تاسیس شرکت ایجاد شود.

صاحبکار ادامه داد: هم افزایی علم وثروت، توسعه اقتصاد دانش بنیان و تحقق اهداف علمی حوزه‌های فناور و با ارزش افزوده از جمله اهداف حمایت از شرکتهای دانش بنیان است.

وی تصریح کرد: تشکیل کارگروه‌های ارزیابی شرکت‌های دانش‌‍ بنیان با همکاری وزارت علوم، بهداشت و صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت اجرای سیاست‌های کلی انجام می‌شود و ارزیابی این شرکت‌ها در دو مرحله صورت گرفته است.

شفافیت عکس های ام آر آی با اشعه‌های یونیزه شده
حسین هلی محقق و طراح گفت: تصویربرداری MRI یکی از روش‌های پیشرفته تصویربرداری با استفاده از این روش می‌توان تصویر بافت‌های درونی بدن را دید و از آن طریق مشکلات و بیماری‌های اعضای بدن را تشخیص داد.

وی ادامه: ‌در روش‌های تصویربرداری با اشعه ایکس مانند رادیوگرافی ساده یا سی‌تی‌اسکن، بدن تحت تابش مقدار معینی از اشعه‌ی یونیزه کننده قرار می‌گیرد که اگر از حد مشخصی بیشتر باشد، می‌تواند موجب اشکالاتی در کارکرد سلول‌ها شود.
 
این محقق با بیان اینکه گاهی به دلیل نامناسب بودن کیفیت تصاویر ام آر آی نمی‌توان بافت‌های توموری را از بافت‌های سالم تشخیص داد، یادآور شد: تصاویر ام آر آی با وجود اینکه از رزولوشن بالایی برخوردارند، اما کنتراست لازم جهت تمایز بین بافت سالم و تومور را ندارند. ازاین‌رو، استفاده از عامل کنتراست زا در این روش تصویربرداری موجب بهبود کیفیت و در نتیجه تشخیص بهتر بافت سالم از تومور می‌شود.

تحقق اقتصاد مقاومتی در حمايت از شركت های دانش بنيان/حمايت ٢٨٠ ميليونی از استارتاپ های برتر
محمد دواتگر، رئیس هیئت داوران جشنواره ارزیابی نوتک گفت: اقتصادی دانش بنیان یکی از راهکارهای مؤثر در اقتصاد مقاومتی بوده و بر اساس شرکت‌های دانش‌بنیان شکل می‌گیرد، این شرکت‌ها از با حمایت شتاب دهنده‌ها و مراکز رشد ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد:‌ مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌ها در دنیا از15 و ایران از دو سال پیش شکل گرفته و یکی از این مراکز شتاب‌دهنده دانشگاه شریف است  حمایت از شرکت‌های دانش‌ بنیان در رشد کشور بسیار مؤثر است.

رئیس هئیت داوران جشنواره ارزیابی نوتک با اشاره به گزارش مطالعات مرکز تحقیقات مجلس درباره اشتغال و بیکاری گفت: اگر تا 5سال بعد رشد اقتصاد کشور پنج درصد باشد با 20درصد بیکاری مواجه هستیم و با این شرایط 36درصد افراد تحصیل کرده دانشگاهی بیکار  می شوند یکی از بهترین راهکارها برای رفع مشکل بیکاری شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان و کار آفرینی آنها است.

ارائه تسهیلات بدون ضامن با شرکت های دانش بنیان نوپا
روح ا... میر امینی مدیرعامل صندوق توسعه فناوری‌های نوین گفت: صندوق توسعه فناوری‌های نوین قادر است ضمانت‌نامه‌های خود را با گستره و مبالغ بیشتر در سراسر کشور ارائه کند تا به‌این‌ترتیب دغدغه‌های اصلی شرکت‌های فعال در حوزه علم و فناوری کشور رفع شود.

وی ادامه داد: تعهد به حفظ منابع سپرده‌گذاران، عدم امکان ارزیابی تخصصی و عدم آشنایی کامل بانک‌ها با ادبیات طرح‌ها و ماهیت شرکت‌های دانش‌بنیان ازموانع پیش روی بانک‌ها در مواجهه با شرکت‌های دانش‌بنیان است.

میر امینی گفت: این عوامل باعث شده بانک‌ها ریسک صدور ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها را با دریافت آورده‌های نقدی زیاد یا وثیقه‌های سنگین از شرکت‌ها جبران نمایند که اکثر شرکت‌های دانش‌بنیان به‌خصوص شرکت‌های نوپا یا در حال رشد، با مشکلاتی در این خصوص مواجه می‌شوند. 

امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت های دانش بنیان بین المللی
مالک سعیدی مسئول کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری معاونت علمی گفت: صادرات این نوع محصولات به کشورهای پاکستان، امارات، چین، ژاپن و آلمان سالها در حال انجام بوده و این می تواند تولید ناخالص داخلی را افزایش دهد.

وی ادامه داد: البته وجود سابقه طولانی استفاده از گیاهان داروئی در کشور، نشان دهنده وجود علم و دانش قدیمی در این حوزه است بنابراین با ارتقاء و بهبود نوع بسته بندی این گیاهان و نیز توجه مناسب به استانداردهای بازار هدف، می‌توان به توسعه صادرات این حوزه بسیار امیدوار بود.

مسئول کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری معاونت علمی همچنین عنوان کرد: کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری، با توجه به رسالت خود در حمایت از صادرات محصولات دانش‌بنیان، در این نمایشگاه در قالب غرفه به معرفی و اطلاع رسانی خدمات حمایتی خود پرداخت.

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار