به بهانه دومین سال انتشار نامه رهبر انقلاب در تایید برجام/

بازخوانی شروط 9 گانه رهبر معظم انقلاب درباره تایید برجام

حضرت آیت الله خامنه‌ای، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، دستورات مهمی پیرامون حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور در خصوص نحوه اجرای برجام صادر کردند.

بازخوانی شروط 9 گانه رهبر معظم انقلاب درباره تایید برجامبه گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامه‌ای به روحانی رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی امنیت ملی، با اشاره به بررسیهای دقیق و مسئولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورای‌عالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تأیید کردند.
 
متن نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
 
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
 
جناب آقای روحانی
رئیس‌جمهور اسلامی ایران و رئیس شورای عالی امنیّت ملّی (دامت توفیقاته)
 
با سلام و تحیّت؛
اکنون که موافقت‌نامه‌ی موسوم به «برجام» پس از بررسی‌های دقیق و مسئولانه در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون ویژه و دیگر کمیسیون‌ها و نیز در شورای عالی امنیّت ملّی، سرانجام از مجاری قانونی عبور کرده و در انتظار اعلام نظر اینجانب است، لازم میدانم نکاتی را یادآور شوم تا جنابعالی و دیگر دست‌اندرکارانِ مستقیم و غیرمستقیم آن، فرصتهای کافی برای رعایت و حفظ منافع ملّی و مصالح عالیه‌ی کشور در اختیار داشته باشید.
 
۱) پیش از هر چیز لازم میدانم از همه‌ی دست‌اندرکاران این فرایند پرچالش، در همه‌ی دوره‌ها از جمله هیئت مذاکره‌کننده‌ی اخیر که در توضیح نقاط مثبت و در اصلِ تثبیت آن نقاط همه‌ی سعی ممکن خود را به کار بردند، و نیز از منتقدانی که با ریزبینیِ قابل تحسین، نقاط ضعف آن را به همه‌ی ما یادآور شدند و مخصوصاً از رئیس و اعضای کمیسیون ویژه‌ی مجلس و نیز از اعضای عالی‌مقام شورای عالی امنیّت ملّی که با درج ملاحظات مهمّ خود، برخی از نقاط خلأ را پوشش دادند، و سرانجام از رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که با تصویب طرحی محتاطانه، راه درست اجرا را به دولت ارائه کردند، و نیز از رسانه‌ی ملی و نویسندگان مطبوعات کشور که با همه‌ی اختلاف‌نظرها، در مجموع تصویر کاملی از این موافقت‌نامه در برابر افکار عمومی نهادند، قدردانی خود را اعلام دارم. این مجموعه‌ی پر حجم کار و تلاش و فکر در مسئله‌ای که گمان میرود از جمله‌ی مسائل به یاد ماندنی و عبرت‌آموز جمهوری اسلامی باشد، در خور تقدیر و مایه‌ی خرسندی است. به همین دلیل با اطمینان میتوان گفت که پاداش الهی برای این نقش آفرینی‌های مسئولانه، مشتمل بر نصرت و رحمت و هدایت ذات حضرت حق خواهد بود، ان‌شاءالله؛ زیرا وعده‌ی نصرت الهی در برابر نصرت دین او، تخلّف‌ناپذیر است.
 
۲) جنابعالی با سابقه‌ی چند دهه حضور در متن مسائل جمهوری اسلامی، طبعاً دانسته‌اید که دولت ایالات آمریکا، در قضیّه‌ی هسته‌ای و نه در هیچ مسئله‌ی دیگری، در برابر ایران رویکردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند. اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا در دو نامه به اینجانب مبنی بر اینکه قصد براندازیِ جمهوری اسلامی را ندارد، خیلی زود با طرف‌داری‌اش از فتنه‌های داخلی و کمک مالی به معارضان جمهوری اسلامی، خلاف واقع از آب درآمد و تهدیدهای صریح وی به حمله‌ی نظامی و حتّی هسته‌ای –که میتواند به کیفرخواست مبسوطی علیه وی در دادگاه‌های بین‌المللی منتهی شود– پرده از نیّت واقعی سران آمریکا برداشت. صاحب‌نظران سیاسی عالَم و افکار عمومی بسیاری از ملّتها، بوضوح تشخیص میدهند که عامل این خصومت تمام‌نشدنی، ماهیّت و هویّت جمهوری اسلامی ایران است که برخاسته از انقلاب اسلامی است. ایستادگی بر مواضع بر حقّ اسلامی در مخالفت با نظام سلطه و استکبار، ایستادگی در برابر زیاده‌طلبی و دست‌اندازی به ملّتهای ضعیف، افشای حمایت آمریکا از دیکتاتوری‌های قرون وسطائی و سرکوب ملّتهای مستقل، دفاع بی‌وقفه از ملّت فلسطین و گروه‌های مقاومت میهنی، فریاد منطقی و دنیاپسند بر سر رژیم غاصب صهیونیست، قلمهای عمده‌ای را تشکیل میدهند که دشمنی رژیم ایالات متّحده‌ی آمریکا را بر ضدّ جمهوری اسلامی، برای آنان اجتناب‌ناپذیر کرده است؛ و این دشمنی تا هنگامی که جمهوری اسلامی با قدرت درونی و پایدار خود، آنان را مأیوس کند ادامه خواهد داشت.
 
چگونگی رفتار و گفتار دولت آمریکا در مسئله‌ی هسته‌ای و مذاکرات طولانی و ملال‌آور آن، نشان داد که این نیز یکی از حلقه‌های زنجیره‌ی دشمنی عنادآمیز آنان با جمهوری اسلامی است. فریب‌کاری آنان در دوگانگی میان اظهارات اوّلیّه‌ی آنان که با نیّت قبول مذاکره‌ی مستقیم از سوی ایران انجام میشد، با نقض عهدهای مکرّر آنان در طول مذاکرات دوساله و همراهی آنان با خواسته‌های رژیم صهیونیستی و دیپلماسی زورگویانه‌ی آنان در رابطه با دولتها و مؤسّسات اروپاییِ دخیل در مذاکرات، همه نشان‌دهنده‌ی آن است که ورود فریب‌کارانه‌ی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، نه با نیّت حل‌وفصل عادلانه، که با غرض پیشبرد هدفهای خصمانه‌ی خود درباره‌ی جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
 
بی‌شک حفظ هوشیاری نسبت به نیّات خصمانه‌ی دولت آمریکا و ایستادگی‌هایی که بر اثر آن در طول مسیر مذاکرات از سوی مسئولان جمهوری اسلامی به کار رفت، توانست در موارد متعدّدی، از ورود زیانهای سنگین جلوگیری کند. با این حال، محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه‌به‌لحظه،‌ میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آینده‌ی کشور منتهی شود.
 
۳) بندهای نه‌گانه‌ی قانون اخیر مجلس و ملاحظات ده‌گانه‌ی ذیل مصوّبه‌ی شورای عالی امنیّت ملّی، حاوی نکات مفید و مؤثّر است که باید رعایت شود، با این حال برخی نکات لازم دیگر نیز هست که همراه با تأکید بر تعدادی از آنچه در آن دو سند آمده است،‌ اعلام میگردد.
 
اوّلاً: از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریمهای ظالمانه‌ی اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرائی شدن آن در برجام به بعد از اقدامهای ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلّف طرفهای مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ی آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتّحادیه‌ی اروپا مبنی بر لغو تحریمها است. در اعلام اتّحادیه‌ی اروپا و رئیس‌جمهور آمریکا، باید تصریح شود که این تحریمها بکلّی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریمها باقی خواهد ماند، به‌منزله‌ی نقض برجام است.
 
ثانیاً: در سراسر دوره‌ی هشت‌ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبه‌ی مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند.
 
ثالثاً: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدی آمده است، تنها هنگامی آغاز خواهد شد که آژانس، پایان پرونده‌ی موضوعات حال و گذشته (PMD) را اعلام نماید.
 
رابعاً: اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ی اراک با حفظ هویّت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ی طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.
 
خامساً: معامله‌ی اورانیوم غنی‌‌شده‌ی موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن دراین‌‌باره همراه با تضمین کافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور، باید بتدریج و در دفعات متعدّد باشد.
 
سادساً: مطابق مصوّبه‌ی مجلس،‌ طرح و تمهیدات لازم برای توسعه‌ی میان‌مدّت صنعت انرژی اتمی که شامل روش پیشرفت در مقاطع مختلف از هم‌اکنون تا پانزده سال و منتهی به ۱۹۰ هزار سو است،‌ تهیّه و با دقّت در شورای عالی امنیّت ملّی بررسی شود. این طرح باید هرگونه نگرانی ناشی از برخی مطالب در ضمائم برجام را برطرف کند.
 
سابعاً: سازمان انرژی اتمی، ‌تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف را در مقام اجرا به‌گونه‌ای سامان‌دهی کند که در پایان دوره‌ی هشت‌ساله هیچ کمبود فنّاوری برای ایجاد غنی‌سازیِ مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد.
 
ثامناً: توجّه شود که در موارد ابهام سند برجام، ‌تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.
 
تاسعاً: وجود پیچیدگی‌ها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریب‌کاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب میکند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود.
 
با توجّه به آنچه ذکر شد، مصوبه‌ی جلسه‌ی ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیّت ملّی با رعایت موارد یاد شده تأیید میشود.
 
در خاتمه همان‌طور که در جلسات متعدّد به آن‌جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده‌ام، رفع تحریمها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملّت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدّی گرفتن و پیگیری همه‌‌جانبه‌ی اقتصاد مقاومتی میسّر نخواهد شـد. امید است که مراقبت شود که این مقصود با جدّیّت تمام دنبال شود و بخصوص به تقویت تولید ملّی توجّه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمایید که وضعیّت پس از برداشته شدن تحریمها، به واردات بی‌رویّه نینجامد، و بخصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا جدّاً پرهیز شود.
 
توفیقات جنابعالی و دیگر دست‌اندرکاران را از خداوند متعال مسئلت مینمایم.
 
سیّدعلی خامنه‌ای
۲۹ مهرماه ۹۴
 
انتهای پیام/
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سیاوش و وظیفه دوست
۱۸:۱۲ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۱ تير ۱۳۹۶
جانم فدای رهبر
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۰۹:۴۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
اگر رهبر عزیز رو ما نداشتیم تا الان معلوم نبود چه میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
باس به بعضیا گفت مبارکتون باشه تحریم های جدید
بازم عین کبک سرتون زیر برف نگه دارین.... باشه؟؟؟
جانم فدای رهبرم
-
ناشناس
۰۸:۰۴ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
مردم از گرسنگی می میرند بر جام چی
Iran (Islamic Republic of)
وحيد
۰۷:۵۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
قبل ازبرجام وضعمون خيلي بهترازحالا بود وجداني
Iran (Islamic Republic of)
س.ق
۰۰:۳۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
درود بر تمامی انسان های دانا وفهمیده
Iran (Islamic Republic of)
س.ق
۰۰:۳۶ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
درود
Iran (Islamic Republic of)
میلادتقی پور
۰۰:۰۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
درود بر شما اقا رهبر انقلاب نباید به امریکا اعتماد کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
جانم فدای رهبرم و وطنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
جانم فدای رهبرم و وطنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
متاسفم برای دولت
Iran (Islamic Republic of)
سید
۲۲:۵۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
با این برجام دل امت رو خون کردند
من نمیدونم چرا هنوز نمیخوان بفهمن که امریکا قابل اعتماد نیست
Iran (Islamic Republic of)
پیرو خط رهبر
۲۲:۵۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
مرگ بر ضد ولایت فقه
Iran (Islamic Republic of)
پیرو خط رهبر
۲۲:۵۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
مرگ بر ضد ولایت فقه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۲:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
لعنت بر کسی که حرف آقامون رو گوش نکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
آمریکا قابل اعتماد نیست
Iran (Islamic Republic of)
امیری
۲۱:۳۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۵
همه ی هستیم فدای رهبر عزیزم که با دیدن چهره نورانیشان یاد اجداد مطهرش می افتم و بی اختیار اشک می ریزم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۵
برخی از این شروط زیر پا نهاده شده.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۲:۲۶ ۱۸ آذر ۱۳۹۵
رهبر عزیزم چه دل پر دردی داری ...
Germany
ناشناس
۰۱:۰۹ ۱۸ آذر ۱۳۹۵
بر جام را پاره کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
ما رهبرو نداشتیم چیکار میکردیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
ما رهبرو نداشتیم چیکار میکردیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
آقای روحانی شما وقتی که قدرت رو بدست گرفتید فقط گفتید برجام آخرشم این جوری شد جوانان بیکارن درآمد نیست نقددینگی نیست به نظر من شما دیگر هیچ وقت در انتخابات شرکت نکنید چون اصلا برای این کار درست نشدید
Iran (Islamic Republic of)
علي
۲۲:۳۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
اقا اين مطالب را درسيما كاركنيد تاياداوري براي مردم شود كه به اين راحتي قصور خود را اقايان هماهنگي بارهبري جانزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
وقتی یه عده ای چشم از مدد خدا برداشته.وهمچون روباه شل چشم به مدد کدخدای خیالی دارند. ازکار وهمت وامیدبه خدا دست کشیده به توصیه های رهبری هم گوش نمیکنند ونمیفهمند که نمیفمند. نتیجه همین می شود. خدا عاقبت این مردم رو بخیر کنه انشاالله. جانم فدای اسلام ورهبری
Iran (Islamic Republic of)
علی ش
۱۸:۲۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
آفرین
Iran (Islamic Republic of)
توفیق
۲۲:۰۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
سید حسن نصرلله راست گفت: که بمیرم برای رهبرم سید علی که در غربت به سر میبرد و تنهاست .
جانم فدای رهبر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
رهبرم فدایی داری...................
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
به یه غیرت ایرانی وار احنیاج داریم همون غیرتی که زمان جنگ با دست خالی درعرض چند روز روی رود که نه بهتره بگیم دریای خروشان اروند پل زدند.
غیرت ایرانی یعنی این.......
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۲۰:۰۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
رهبر عزیزم
تنها دلسوز واقعی و مغز متفکرکشور شمایید
اگر ملت ودولت به حرفهای شما گوش میکردند وعمل میکردند
ایران مدینه فاضله میشد
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۹:۴۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
خداروشکر که همچین رهبری با تدبیر داریم خدا حفظشان کنه سایش بر سرمان مستدام باد
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۹:۴۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
خداروشکر که همچین رهبری با تدبیر داریم ای کاش مسئولین محترم در درایت ایشان شک نمیکردن خدا حفظشان کنه سایش بر سرمان مستدام باد
Canada
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
مرگ بر كسانى كه از امريكا چوب درخت وارد ايران مى كنند ، مرگ بر ضدولايت فقيه
اى رهبرفرزانه اماده ايم اماده
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۸ آذر ۱۳۹۵
مرگ بر کسایی که درخت های شمال میزنند تا چوبش استفاده کنند الان جنگل های مازندران بیایین ببینید یواش یواش جنگل دارن میخورن جاش پرتقال میکارن یا دانشگاه آزاد قائمشهر ببینید تو جنگل نظامی قائمشهر ساخته شده کنارشم کلی مغازه و ویلا ساخته شده اینها یک نمونه از زمین خواری هاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
کاش زود تر اقا امام زمان ظهور کنه و از این همه گناه خلاص بشیم
Iran (Islamic Republic of)
نظام زاده از قائم شهر مازندران روستای سوخته سرای سوادکوه
۱۹:۰۹ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
جانم فدای عز یزتر از جانم
خدایا نفرین بر خائنین و فتنه گران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
به نظر من هر چه قدر بخوام اقتصاد مقاومتی رو پیش ببریم باز هم یه عده هستن که بخوان سو استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
رهبرم لطفا جوابشونو بدهید
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۶:۳۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
واقعا اگه رهبری نبود این کشور الان مستعمره بود...درود بر سیدعلی خامنه ای
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۶:۳۰ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
درد اینجاست که بدون توجه با این خط مشی و دستور العمل اجرایی کامل ارائه شده ، شتابان همه اقدامات خود را انجام دادند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
رهبرم کو گوش شنوا؟
Iran (Islamic Republic of)
مرین
۱۵:۰۵ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
آقا مسئولین مملکتی اگه به صحبتهای شما گوش میدادند همه چیز درست پیش میرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
ای کاش برجام با آرامش ومرحله به مرحله انجام می شد نه اینکه ایران یک دفعه همه نظرات واقدامات موردنظرآنها را انجام دهدبعداونا با بی انصافی تمام وتفسیرخودخواهانه بدون توجه به مصالح کشور ایران وآخرسرهم برجام بی برجام
Iran (Islamic Republic of)
مجتبي
۱۴:۰۰ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
خدايا همه ما را قدرشناس اين نعمت بزرگت يعني ولي فقيه(مدظله العالي)قرارده. رهبراخدا تو را تا قيام امام عصر(عج)حافظ و نگهدارباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدّی گرفتن و پیگیری همه‌‌جانبه‌ی اقتصاد مقاومتی میسّر نخواهد شـد. امید است که مراقبت شود که این مقصود با جدّیّت تمام دنبال شود و بخصوص به تقویت تولید ملّی توجّه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمایید که وضعیّت پس از برداشته شدن تحریمها، به واردات بی‌رویّه نینجامد، و بخصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا جدّاً پرهیز شود.
Iran (Islamic Republic of)
علی ش
۱۸:۱۷ ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
اگر چند درصدی ها بذارن
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۳:۲۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
الهی بمیرم واسه سید علی
Germany
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
درود بر رهبر قاطع و عزیز که تمامی نکات لازم رو بدون کم و کاست اعلام کردند . یه همچین قاطعیتی باید داشته باشیم در دفاع از مواضعمون
Iran (Islamic Republic of)
نا شناس
۱۲:۳۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
اگر همین کاری که با انرژی هسته ای کرده اند موفق می شدند موشکی هم این کار کنند امنیت ملی به خط قرمز می رسد رحمت خدا به دلسوزان نظام و رهبر فر زانه انقلاب
آخرین اخبار