باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

واکنش مردم به دستاوردهای اجرای اقتصاد مقاومتی/ یک جوان: 3 سال است می خواهم ازدواج کنم اما بیکارم!

بیکاری،تنزل قدرت خرید،تنگناهای معیشتی از دغدغه مشترک بسیاری از افراد و گروه‌های اجتماعی به شمار می رود،موضوعی که به اعتقاد بخش قابل توجهی از مردم در صورت تحقق مطلوب سیاست های اقتصاد مقاومتی،مهار و کنترل معضلات مذکور به نحو شایسته تری امکان پذیر می شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصاد مقاومتی از نمونه طرح هایی به شمار می رود که به عنوان راهکاری برای برون رفت از بن بست ها و انسدادهای اقتصادی تعریف و پیش بینی شد.

یکی از اهدافِ اصلی طراحی دستور کار مذکور را به خنثی سازیِ توطئه ها و دسیسه های شوم و منحوس دشمن معطوف می شود که با اجرای مناسب و قاعده‌مند آن می توان پویایی، طراوت و سرزندگی اقتصادی را در سخت ترین شرایط حفظ و مسیر رشد و شکوفایی در این عرصه را استمرار بخشید.

به واقع سیاست های 24 گانه مرتبط با این عرصه (اقتصاد مقامتی)، در بخش ها و عرصه های گوناگون قابل تعریف و بررسی است که هر یک به نوبه خود، تأمین کننده الزامات و اقتضائات اقتصادی در ابعاد گوناگون است.

به واقع، عملیاتی ساختن و اجرایی شدن سیاست های تعریف و طراحی شده به موازات یکدیگر می تواند هدفگذاری های مورد نظر در این خصوص را محقق نماید.

بعد از گذشت سه سال از ابلاغ سیاست های اشاره شده و در شرایطی که در روزهای پایانی سال، اقتصاد و شرایط حاکم بر آن بیش از پیش مورد توجه و عنایت افکار عمومی قرار دارد، برآن شدیم تا در گزارشی میدانی، نظر مردم را در این خصوص جویا شویم.

مجید ناصری، یکی از فعالان صنفی و کسبه ساکن در شهر تهران، در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی با اشاره به تنگناهای معیشتی به عنوان دغدغه اصلی بسیاری از افراد و گروه های اجتماعی اظهار داشت: تردیدی وجود ندارد که رفع نارسایی مذکور، نه به عنوان موردی حائز اهمیت، بلکه ضرورتی اساسی، حیاتی و اجتناب ناپذیر مطرح است.

وی افزود: ریشه بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی به مسائل اقتصادی باز می گردد و به تعبیری رفع مشکلات مرتبط با این بخش، محور اصلی مدیریت و دفع دغدغه‌های کلان اقتصادی و حتی اجتماعی و فرهنگی محسوب می شود.

این کسبه با تجربه فعال در شهر تهران گفت: با این اوصاف، می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که اصلی‌ترین و نخستین اولویت کشور در حال حاضر مشمول مسائل اقتصادی می‌شود و پرداختن به راهکارهای برون رفت مرتبط با این عرصه، نقش بسزایی در بهبود شرایط موجود در ابعاد مختلف ایفا خواهد کرد.

وی افزود: با نگاهی اجمالی به مشکلات و مسائل اقتصادی پیشِ رو، چنین به نظر می رسد که توفیق چندانی در این عرصه حاصل نشده که اگر غیر از این بود، رضایت مندی عمومی به عنوان شاخص و مؤلفه‌ای حائز اهمیت در ضریب موفقیت طرح ها و برنامه های مدیریتی جلب و احساس می‌شد.

ناصری گفت: به نظر بنده به عنوان عضوی کوچک از جامعه صنفی فعال در یکی از بزرگ‌ترین شهرهای کشور اصلی ترین معضل و نارسایی اقتصادی چامعه در شرایط فعلی به رکود سخت، فرسایشی و طاقت فرسای موجود باز می گردد.

این فعال صنفی عنوان کرد: به تبع در چنین بستر و شرایطی، رونق از بازار رخت می بندد و کسادی جایگزین آن خواهد شد و آن کشور نیز با چالش های عدیده اقتصادی مواجه خواهد شد.

ناصری گفت: تمامی اصناف بصورت مستقیم یا غیر مستقیم با یکدیگر ارتباط دارند و به نوعی در عرصه اقتصادی مکمل یا همیار یکدیگر محسوب می شوند و رکود و انسداد در کسب و کار عادی و مطلوب در هر صنفی بر روی دیگر مشاغل و فضای بازار و کسب و کار تأثیر گذار خواهد بود.

وی افزود: به نظر می رسد، سیاست های اقتصادی دولت در عرصه معیشتی موفق نبوده که اگر چنین بود رکود موجود مهار و مدیریت می شد.

مهار تورم،با حاکم ساختن رکود حاصل شده است

علی اکبر کریمی، یکی از فرهنگیان با سابقه در استان البرز، در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ضمن اشاره به لزوم توجه مضاعف به سیاست های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: شرایط موجود از مدتها پیش برای دلسوزان نظام قابل پیش‌بینی بود و به واقع تعریف و طراحی سیاست های اقتصاد مقاومتی با عنایت به دور نمایی که برای اقتصاد کشور پیش بینی می شد و اهدافی که در این ارتباط تعریف و طراحی شده بود، تنظیم و ابلاغ شد.

وی افزود: علی‌رغم تأکیدات بسیار مبنی بر ضرورت اجرایی ساختن، سیاست های اقتصاد مقاومتی، به نظر می رسد در اجرا، جدیت چندانی لحاظ نشده است.

رضایی عنوان کرد: نمی توان این واقعیت را انکار کرد که سنگین‌تر شدن معوقات و حقوق پرداخت نشده کارمندان و فرهنگیان و بعضاً تلاش بسیاری از معلمان برای فعالیت در مشاغل دوم و سوم، ریشه در بحران ها و مشکلات اقتصادی دارد در غیر این‌صورت یک معلم در صورت تأمین هزینه‌های زندگی خویش، ضرورتی برای اشتغال در عرصه‌ها و حوزه‌های دیگر با هدف کسب درآمد بیشتر احساس نمی کند و صرفاً به وظیفه اصلی خود که همان تعلیم، تربیت و آموزش است خواهد پرداخت.

این فرهنگی فعال در استان البرز گفت: بنده به واسطه ارتباطی که با دانش آموزان دارم با مشکلات و دغدغه‌های آنها نیز آشنا هستم و باید با صراحت عنوان نمایم که دغدغه و مشکل اصلی بسیاری از دانش آموزان و به تبع، خانواده‌های آنها ریشه در مسائل اقتصادی و معیشتی دارد.

وی افزود: در مقطعی، تحریم ها به دستاویزی برای توجیه نارسایی ها مبدل شده بود و حال این سؤال مطرح است که در شرایط فعلی (که به اعتقاد برخی از سیاسیون،تحریم ها رفع شده) مشکلات اقتصادی تحت چه عنوان و قالبی توجیه می شوند.

رضایی گفت: امید آن می رود به این باور و عقیده نائل شویم که رفع مشکلات کشور، اعم از اقتصادی یا... مستلزم عزمی جدی و همگانی در دو سطح عمومی و مدیریتی است.

دستگاه های ذی‌ربط، ثمرات تدابیر و تمهیدات اتخاذشده اقتصادی را در معیشت مردم تشریح کنند

مهدی نوروزی، یکی از فعالان حوزه حمل و نقل در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی با اشاره به مشکلات عمیق اقتصادی کشور گفت: متأسفانه برخی از مسئولان در تشریح دستاوردها و سیاست های اقتصادی به رشد اقتصادی، بالا رفتن فروش نفت و...تأکید می ورزند اما در حال حاضر این سؤال مطرح است که به واقع نتیجه و دستاورد رشد اقتصادی یا تسهیل فروش نفت در کشور برای مردم چه بوده  است.

وی افزود: به تعبیری عوامانه باید گفت؛حاصل سیاستگذاری های اقتصادی در سفره و یخچال مردم و خانوارها قابل مشاهده است و اتکای صرف به برخی از اعداد، ارقام و آمارها دردی را دوا نخواهد کرد.

نوروزی عنوان کرد: در خانواده بنده دو فارغ التحصیل در دو مقطع ارشد و کارشناسی حضور دارند که بعد از گذشت سه سال، هیچکدام توفیقی در اشتغال نداشته اند.

این فعال در عرصه حمل و نقل گفت: قاعدتاً خروجی و دستاورد مراودات اقتصادی با دُوَل و کشورهای خارجی باید در معیشت مردم نیز اثرگذار باشد، زیرا تمامی این اقدامات در شرایطی معنا و مفهوم پیدا می کند که تأثیر آن در زندگی روزمره مردم احساس شود اما در مقام عمل شاهد مشکلات عدیده اقتصادی هستیم که بعد از گذشت مدتها همچنان به قوت خود باقی است.

هراس برخی از جوانان از ازدواج،ناشی از دغدغه های اقتصادی است

محمد خادمی، جوان 31 ساله ساکن در شهر تهران،در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی  ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در جامعه گفت: بسیاری از جامعه شناسان بر این عقیده اند که برای رفع ناهنجاری های اقتصادی باید به ارتقای توانمندی اقتصادی افراد و گروه های اجتماعی توجه شود و در صورت عدم حصول توفیق در این عرصه،نمی توان در عرصه مذکور به موفقیت لازم دست یافت.

وی افزود: بنده قریب به 3 سال است که در صدد ازدواج هستم اما محدودیت های اقتصادی، مشکل مسکن و عدم برخورداری ازدرآمد کافی باعث شده تا امکان تحقق این امر خطیر برای بنده میسر نشود.

خادمی عنوان کرد: معضل اشاره شده، مشکل شخصی بنده نیست و بسیاری از جوانان و دوستان و اطرافیان ما نیز با چنین دغدغه هایی دست و پنجه نرم می کنند.

خادمی گفت: در طول سال های گذشته مکرراً بر لزوم اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان راهکاری برای برون رفت از معضلات اقتصادی تأکید شده اما عملاً شاهد حصول و توفیق چندانی در این عرصه نیستیم که این امر موید کم توجهی و یا اجرای ناقص دستورکارهای مرتبط با این بخش است.

وی در خاتمه یادآور شد: برخی عنوان می‌کنند که دستیابی به موفقیت های اقتصادی، مستلزم زمان هر چه بیشتری است، اما بعد از گذشت سه سال از ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی همچنان شاهد گره هایی کور در عرصه اقتصادی جامعه هستیم که در صورت توجه مضاعف به این امر، قطعاً از حجم سنگین مشکلات اقتصادی موجود، کاسته می شد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۵
سه ماه هست که حقوق نگرفتیم به فکر گارگرا باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۷ اسفند ۱۳۹۵
بیکاری خیلی بده. خیلی خیلی دارم داغون میشم!
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۵:۱۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۵
منم میخام ازدواج کنم اما حقوقم ماهی 700 هزار تومنه با خرج بیماری یه پدر مریض که ماهی 400 تومن پول دارشو ماهی 200 تمن اجاره خونه ، با 100 هزار تومن نمیشه.
Iran (Islamic Republic of)
حمیدخان
۰۸:۳۹ ۲۳ اسفند ۱۳۹۵
کاردائمی باشه .جوان روحیه میگیره کارمیکنه ولی نه بیمه کنن ونه امیدی به فردا.معلومه که ازدواج نخواهد کرد .از کجا بیاره دزدی هم بره میگیرن .دولت عزیز راه حلی پیداکن
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۸:۲۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۵
من الان 27سالمه خونه دارم ماشین دارم زن دارم بچه دارم.
الحمدالله
مستحق بودمو اینها به زکاتم دادند.
از کلاس پنجم دبستان توی پارک کیک میفروختم الانم دانشجوی دکترای غیرپزشکی هستم.
نماز صبحمو توی مسجد میخونم همیشه هم شک نداشتم که خدا هوامو داره.
تکیه کنید به لطف اللهی و مطمئن باشید به هدایت اللهی و بدانید که خدای متعال سرنوشت خوبی را برایتان رقم خواهد زد.باید تلاش کنیم.
United States of America
ارش
۰۱:۰۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۵
والا کار هست ولی بیشتر بیگاریه تا کار بنده در شرکت کارتخوان بانکی کار میکنم . از صبح تا شب باید توی خیابون پای پیاده اینور اونور برم . فوش مغازه دارا رو بشنوم . بیمه نداره . حقوقشم برای هر دستگاه هزار تومنه . ایاب و ذهابم نداره . کلیم هزینه ی تلفن برام میاد . پراخت حقوقم 2 ماه یکباره . دیگه چی میشه کرد باید بسازیم ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
وظیفه ما درس خوندن بود که خوندیم وظیفه ما سربازی رفتن بود که رفتیم الان کار می خواهیییییم . خیلی از اون ها که قبلا استخدام شدن اصلا سواد نداشتن اونقد براشون کلاس درس گذاشتن تا بتونند با کامپیوتر کار کنند اونوقت همین ها زبون در آوردن می گن چون جوان ها تخصص ندارن بیکارن آخه چرا دروغ می گویند جوانان امروزی مسلط به کامپیوتر هستند ضریب هوشی به مراتب بالاتری نسبت به شما ها دارن چرا دارید با سرنوشت مملکت به خاطر عقده ها و حقارت های خودتون بازی می کنید
Iran (Islamic Republic of)
Javad
۲۱:۰۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
ازدواج؟؟؟؟

مگه داریم؟؟؟ مگه میشه؟؟؟
United States of America
kh
۲۰:۴۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
چرا دولت جلو فساد مالی رو نمیگیره اگر قرار باشه هرکس برا خودش بدزده فرارکنه خارج که دیگه کسی توی ایران باقی نمیمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
آقایی که تصمیم گرفتی 40 سالگی ازدواج کنی بدون که چهل سالگی شروع فرسودگیه . نه موقع ازدواج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
سه ساله؟ خوشبحالت من هفت ساله که گرفتار بدبختی و بیکاریم
Germany
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
اشکال دنیا اینه که بدنیا آمدنمان دست خودمان نیست و کسانی مارا به دنیا می آورند که هیچ تضمینی برای آینده ما ندارند
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۵:۳۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
با این تیترتون رسما دارید میگید اقتصاد مقاومتی باعث بیکاری اون جوونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
دلت خوشه ها.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
من سئوالم اینه از اون مدیر نجومی بگیر ماهی 50 میلیون. اگه دوماه حقوقتو بدی به 5 تا جون میتونن با نفری 20 کسب و کاسبی راه بندازن.
Austria
رضا
۱۴:۴۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
حالا يادتون افتاد جوونا بيكارن؟ حالا يكي ديگه مياد ميگه من صد روزه همه رو ميبرم سر كار كه از اب گل الود ماهي بگيره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
در ادارات دولتی اکثر استخدامها مخصوص خانم ها می باشد تا آقایان . ادارات دولتی پر از کارمند خانم می باشد تا آقا ... با این اوصاف و تعویض جای مرد و زن چه انتظاری از جوانان پسر برای ازدواج است ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ر
۱۵:۵۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
حداقل یه قانون بذارن خرج خونه و زندگی با زنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
جوانها دار پیر میشن. چطوری سربازی اجباری است.ولی اشتغال کسی که سربازیش تمام شده نه.ادارات وجاهایی که اشتغال درست میکنن باید متعهد شوند که بعد از سربازی پیگیر اشتغال جوانها باشند.امتحان استخدامی هم حذف بشه چون همون سربازی و داشتن مدرک تحصیلی خودش یه امتحان استخدامی خوبه....
-
ناشناس
۱۳:۲۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
وظیفه مدیر خدوم این است که با دریافت حقوق نجومی 24 میلیونی برای جوانان شغل و برای مردم رفاه اجتماعی ایجاد کند.
Iran (Islamic Republic of)
ر
۱۵:۵۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
حقوق 24 یا 240 . باز من بیکارم. ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
من بیکارم (شغل ثابت ندارم ) پنج سال می خوام ازدواج کنم. با پولی که دارم حتی نمیتونم یه خونه رهن کنم. فقط خرج خودم در میاد (اهل تفریح هم نیستم) واقعا کسی به فکر جوانها هستش دیگه سی سالمه.
Germany
ناشناس
۱۵:۳۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
شغل ثابت نداری خونه نداری 5 سالم هست می خوای ازدواج کنی!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
هر مسئولی که در رأس هر قوه ای که کار می کند اگر نیت پاک و الهی و ملکوتی در وجودش باشد می تواند کار را پیش ببرد وگرنه کار به مشکل بر میخورد .
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۲:۲۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
من و همسرم در سال 92 عقد کردیم و به دلیل مشکلات مالی جشن عروسی نگرفتیم اما با مدیریت و تلاش بعد 3 سال تمام وسایل مورد نیاز یک زندگی مشترک رو با همکاری یکدیگر تهیه کردیم و خدا رو شکر امکانات شروع زندگی مشترک مان با حال حاضر قابل مقایسه نیست.
برای ازدواج یک تصمیم مشترک و یک هماهنگی بین زوجین لازم است و با صبر و تلاش همه چیز درست می شود ازینرو به تمام کسانی که دقدقه ازدواج دارند توصیه میکنم که می شود با تلاش به همه چیز رسید و اقدام به ازدواج کنند و نترسند. مشکلات مالی همیشه بوده و خواهد بود و ربطی به امروز و فردا هم ندارد مهم خواستن است .
Iran (Islamic Republic of)
من
۱۵:۱۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
من و همسرم هم از سال 78 مثل شما زندگی را شروع کردیم . اما الان که به همه چیز رسیدیم و دارایی و خونه و ماشین دار شدیم، ایشان تازه یادشان افتاد که باید توی تایلند عشق و حال کنه و بعد از 18 سال زندگی از هم جدا شدیم و این وسط بچه بیچاره شد . امیدوارم این روزاتون یادتون نره و با علاقه زندگی کنید و اشتباه من را که از همه چیز گذشتم تکرار نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ر
۱۵:۴۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
شما زوج عزیز در کدوم کشور زندگی میکنین؟!
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۲:۰۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
راست میگه .سن ازدواج بالاتر رفته .دخترا وپسرا نه کار .نه درآمد .نه جهیزیه .بیکاری .تورم .گرانی وام با چند ضامن وسود بالا .دولت محترم خواهشا فکری .چاره ای از ژاپن زدیم جلو تو پیرشدن ملت .اولین کشور جوان بودیم .ولی حالا دارن پیرمیشن .خواهشا فکری .چاره ای بیاندیشید .
Germany
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
گفتن بچه زیاد بیارید که در آینده با پیری جمعیت مقابله بشه!
Iran (Islamic Republic of)
آراز
۱۱:۴۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
هیشکی هم نفهمید منظورت از 3سال چی بود!!!
Saudi Arabia
علی نامی
۱۱:۲۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
سلام
بنده هم همین مشکلی دارم . من 30 سال با مدرک فوق لیسانس ریاضی محض (آنالیز) هر کجا که مراجعه میکنم کسی پاسخ گو نیست . ما 20سال درس خواندیم و خدمت سربازی رفتیم سختی کشیدیم که در آینده زندگی مان خوب بشه. ولی الآن می بینیم که بدبخت شدیم .
باور کنید هیچ پولی در جیب ندارم که برای خودم خریدی کنم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
خوش بحال تو که 3 ساله قصد داری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
منم 33 سالمه و خیلی دوست دارم سرو سامون بگیرمو ازدواج کنم اما با فوق لیسانس با معدل 17.75 مهندسی مکانیک بیکار هستم و هیچ درآمدی ندارم
پشتوانه مالی هم ندارم چون 14 سال پیش پدرم فوت شدند، شغل آزاد بودنو بدون حتی یک روز بیمه بازنشستگی
Iran (Islamic Republic of)
v
۱۵:۳۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
من که سه ساله گیاه خوار شدم. من که سرکارم شماها رو نمیدونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
جوان 28 ساله هستم ..... من یکی که تصمیم گرفتم انشالله 40 سالگی به بالا داماد بشم .... چرا که تا آن زمان هم فکرم راحت . هم اعصابم راحت و انشالله سرمایه ایی جمع کنم بعد تصمیم به ازدواج بگیرم ..... برای مردان هیچ وقت ازدواج کردن دیر نیست پول داشته باش راحت داماد میشید... ولی برای دختر خانوم ها این عکس موضوع هست از سنشان رد بش ازدواج کردنشان سخت میشه .....
آخرین اخبار