چگونه لواشک خانگی خوش‌رنگ و خوشمزه درست كنيم؟

یکی از تنقلات مفرح و پرطرفدار افراد به خصوص کودکان با شروع فصل گرما لواشک است که طرز تهیه آن را در زیر مشاهده می‌کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  فصل گرما جدا از تعطیلات فصل خوراکی های خوشمزه و تنقلات جذاب است که لواشک یکی از پر طرفدارترین آن‌ها محسوب می‌شود. این خوراکی در طعم‌های متنوع تهیه شده به طوری که سلیقه اکثر افراد را در بر می‌گیرد.

شاید بتوان گفت مهم‌ترین ویژگی لواشک‌های خانگی این است که در طعم‌های دلخواه و با استفاده از انواع میوه های داخل یخچال تهیه شده و صد در صد بهداشتی است.

برای درست کردن یک لواشک بهداشتی نیازی به داشتن یک بالکن و یا خانه حیات دار نیست، بلکه یک پنجره رو به آفتاب برای انجام این کار کافی است.

مراحل تهیه لواشک خانگی به شرح زیر است:

آب پز کردن میوه‌ها 
ابتدا پس از شستن کامل میوه ها، آنها را پوست‌گیری کرده و هسته هایشان را جدا می کنیم. برای مثال می‌توانید از سیب و گوجه سبز استفاده کنید.

سپس میوه ها را در قابلمه قرار می‌دهیم و روی آنها آب می‌ریزیم. صبر می‌کنیم میوه ها حداقل به مدت دو ساعت به آرامی بپزند.

پخته شدن و نرم شدن کامل میوه ها 
همزمان با پخته شدن، به کمک کفگیر میوه ها را له می‌کنیم تا بهتر پخته و یکدست شوند. در این مرحله کمی نمک و در صورت تمایل کمی رب انار اضافه می‌کنیم و باز هم به خوبی میوه ها را هم می‌زنیم.

پس از اینکه میوه ها خوب پخته و یک دست و آب میوه ها هم غلیظ شد، شعله را خاموش می‌کنیم و می‌گذاریم کمی از حرارت بیفتد، سپس به کمک یک سبد دانه ریز و یک قابلمه بزرگ میوه ها را جداسازی و یکدست می کنیم.

میوه های پخته شده را داخل سبد قرار داده و به کمک کفگیر شروع به له کردن مواد درون سبد می کنیم.

این کار را تا جایی انجام می‌دهیم تا تفاله کمی باقی بماند. مایع بدست آمده پس از هم زدن، باید به اندازه ماست غلیظ باشد.

داخل سینی و یا سفره را با روغن مایع به خوبی چرب می کنیم. توجه داشته باشید که نباید این روغن زیاد باشد و فقط به اندازه ای از روغن استفاده کنید که خاصیت جداسازی به مایه لواشک دهد.

له کردن و جداسازی
مایه لواشک را هم می زنیم تا یکدست شود و داخل سینی می ریزیم تا ضخامت آن کمتر از هشت میلیمتر شود.

نکته مهم در این مرحله این است که اگر لواشک بیش از حد ضخیم بوده یا به صورت یکدست قالب نشده باشد، کپک می زند.

سینی ها را در نقطه‌ای آفتاب‌خور و عاری از رطوبت قرار دهید تا آرام آرام خودش را بگیرد.

نزدیک به دو تا سه روز زمان می برد تا لواشک ها حاضر شوند. اکنون می‌توانید لواشک ها را به صورت لایه‌ای داخل نایلون و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۵ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
سلام من لواشک هفت میوه درست کردم خیلیم درست کردم خشک شده ولی تاخیر میزنه،چه کار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
واقعن عالی حرف نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۹ تير ۱۴۰۰
بچه ها من لواشک رو درست کردم خیلی خیلی خوشمزه هست "لواشک خوشمزه با تعم الو سیاه
Iran (Islamic Republic of)
سدنا
۱۲:۱۴ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
عالیه عالیه خیلی خوشمزه ولی تومازندران خیلی خوشمزه ترمیشه
Iran (Islamic Republic of)
نازنین زهرا باقرزاده
۲۰:۴۸ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
عالی فوق علاده بود هر چی بگم کمه
Iran (Islamic Republic of)
نازنین زهرا باقرزاده
۲۰:۴۸ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
عالی فوق علاده بود هر چی بگم کمه
Iran (Islamic Republic of)
حدیث
۱۲:۱۲ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
خیلی خوبه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
زهرا
۲۲:۲۲ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
خیلی ممنون ❤
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۷ تير ۱۳۹۹
سلام خونه من اصلا افتاب خور نیست درست کنم بذارم یه گوشع خوب نمیشه لطفا جواب بدید
Iran (Islamic Republic of)
احمد حیدری
۱۵:۱۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سلام میگم اینها را کجا بزاریم خشک بشه همش توآفتاب یا نه؟ لطفا لطفا!
Iran (Islamic Republic of)
فاطی
۰۸:۲۴ ۲۱ تير ۱۳۹۹
نه ت میتونی جلو کولر یا پنکه و بخاری و ایناهم بزاری تو افتاد مزه افتاب میگیره
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۸:۵۶ ۱۸ تير ۱۳۹۹
سلام دوستان کسی میدونه ، هر ده کیلو آلو چقدر لواشک میده؟؟آیا مقیاس تقریبی هستش که بشه تخمین زد؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۶ تير ۱۳۹۹
عالیه
Iran (Islamic Republic of)
حنا
۱۴:۱۴ ۱۱ تير ۱۳۹۹
خب می زاریم کنار آفتاب تاخشک بشه
Iran (Islamic Republic of)
ساریسا باقری
۰۰:۲۷ ۰۸ تير ۱۳۹۹
نضر من خوشمزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۳ تير ۱۳۹۹
خیلی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
فائزه
۱۴:۴۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
عالللللی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
عاللللی شد اما لواشک خشک نشد
Iran (Islamic Republic of)
مبینا
۱۲:۱۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
برای من خیلی خوب شده بود یکم سلفون دور آن پیچیدم بعد اول به شکل قلب کردم بعد یک نی کوچک بهش وصل کردم بعد سلفون را زدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۵ مهر ۱۳۹۸
من مقدارکمی شکرهم میزنم به الوسیاه...لواشکش خیلی ملس وخوشمزه میشه
Iran (Islamic Republic of)
ندا
۲۱:۲۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
لواشک من توی پخت تلخ شده چیکارکنم تلخیش گرفته بشه لواشک آلو سیاه هم هست نمک وشکر ورب انار هم زدم اما هنوز تلخ
Iran (Islamic Republic of)
طاهره
۱۴:۴۳ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
عالی شد ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۳ ۰۵ شهريور ۱۳۹۸
سلام عزیزان من از اول تابستان لواشک واسه پسرم درست کردم هفت میوه و میوه های دیگر سعی کنید درست کنید بهداشتی و با صرفه هست
Iran (Islamic Republic of)
آیسا
۰۱:۴۷ ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
سلام . روغن نمیخاد دوستان کف سینی رو نایلون سلفون بگیرین بعد خشک شدن راحت جدا میشه حتی میتونین با نایلون لواشک رو رول کنین.... من هسته هاو پوست میوه ها رو جدا نمیکنم .... فقط خورد میکنم میریزم داخل قابلمه چون آلو تمام ترشی که میده از پوستشه .. من آلو زرد و بنفش و سیب و چند تا هلو میریزم میزارم چند ساعت خوب بپزه وسطا با گوشتکوب یه بار لهش میکنم بعد میزارم خنک شه کمی نمک
هم اضافه میکنم اخرای پخت ...از آبکش رد میکنم و تقریبا یکدست با قطر نیم سانت داخل سینی پهنش میکنم دو روز کامل تو آفتاب تابستان بمونه آماده اس نوش جوون
Iran (Islamic Republic of)
خوشگل خانوم
۲۲:۳۷ ۱۴ مرداد ۱۳۹۸
برای من خیلی خوب نشد چون سایتش خیلی خوب توضیح نداده
Iran (Islamic Republic of)
بهاره
۱۵:۰۲ ۱۳ مرداد ۱۳۹۸
چرامعقه ی.که چندماه میماندبوروغن میده
Afghanistan
ناشناس
۱۵:۵۲ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
ایادرفر میشه درست کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
نيلوفر
۰۱:۲۹ ۱۵ تير ۱۳۹۸
لواشك من يكم ترش شد
چه طوري ميتونم شيرينش كنم بعد خشك كردن؟ا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۷ تير ۱۳۹۸
از کجا میدونی که لواشکی که میخری میوه های استفاده شده تازه و خوب بوده از کجا معلوم بهداشتی درست شده باشه
Iran (Islamic Republic of)
ازیتا
۱۷:۴۲ ۱۰ شهريور ۱۳۹۷
من انجام دادم ولی یه هفته جلوی افتاب بود خیلی سفت شده به زور با دندان می کنم ولی خوشمزه شده چرا سفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۷
لواشک دو روز بیشتر نباید درافتاب باشه وقتی هنوز کمی نرمه باید داخل فریزر بزاریم
Germany
Beti
۲۳:۰۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۷
لواشک رو تو سینی ریختم ولی یادم رفته سینی رو چرب کنم حالا که خشک شده از سینی جدا نمیشه چکار کنم؟
Iran (Islamic Republic of)
Somaye
۱۶:۴۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
دوست عزیز بعد ازاینکه خواستی مواد بریزی تو سینی حتما یه کیسه فریزر برش بده کف سینی پهن کن بعد مواد رو بریز روش.هیچ احتیاجی ام به چرب کردن سینی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۱۳ تير ۱۳۹۷
هرکارکردم لواشک خشک نشدممنون میشم کمک کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۸ اسفند ۱۳۹۶
خوب بود من درست کردم خیلی خوشمزه شد ممنونم
United States of America
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۷ شهريور ۱۳۹۶
خیلی. عالی. بود
Iran (Islamic Republic of)
یه بنده خدا
۱۵:۳۸ ۲۱ مرداد ۱۳۹۶
یا ابلفض پس پول برا چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۱ تير ۱۳۹۶
والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۱۲ فروردين ۱۳۹۶
چه کاریه میریم پول میدیم بیرون بهداشتیشو میخریم در عرض 10 دقیقه میخوریم . ولی جالب و مفید بود .
آخرین اخبار