عواقب حجامت خودسرانه در فصل بهار/ افرادی که باید دور این روش درمانی را خط قرمز بکشند!

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی انجام حجامت در فصل بهار را منوط به شناخت مزاج افراد دانست و گفت: لازم است قبل و بعد از حجامت نکاتی مد نظر قرار گیرد.

رضا زاداسماعیلی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در طب سنتی هیچ درمانی جایگزین اعمال یداوی نمی‌شود؛ به عنوان مثال نمی‌توان غذادرمانی را جایگزین حجامت کرد، چرا که حجامت سیستم ایمنی بدن را کاملا تحریک می‌کند. این در حالی است که با پرهیز و اعمال تغییرات در رژیم غذایی نمی‌توان به این مقصود دست یافت.

وی ادامه داد: متاسفانه امروزه تبلیغات زیادی در خصوص تشویق افراد به انجام حجامت صورت می‌گیرد، اما باید دانست که تمامی افراد مجاز به حجامت کردن نیستند و حتی برخی از مراکز به اصطلاح بنیانگذار حجامت در کشور بدون توجه به خلط غالب فرد از داروهای منضج و مسهل استفاده می‌کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه حجامت تحت تاثیر عواملی مانند نحوه قرار گرفتن ماه در آسمان، زمان انجام آن (از نظر فصل، ماه، روز و ساعت) قرار دارد، عنوان کرد: حجامت نیازمند تدابیری است که قبل و بعد از انجام آن مد نظر قرار می‌گیرد که برای دانستن و رعایت این دستورات افراد باید به پزشک حاذق مراجعه کنند.

زاداسماعیلی در خصوص اشخاصی که ترس از انجام حجامت دارند، افزود: این گروه از افراد می‌توانند با توجه به اینکه چه مزاجی دارند تحت نظر پزشک ماهر برای فروکش کردن طبع غالبشان و اعتدال طبع خود از برنامه غذایی خاصی پیروی کنند.

وی توصیه کرد: یک ماده غذایی واحد می‌تواند ۲ اثر متفاوت را در افراد دارای طبع‌های مختلف داشته باشد. برای مثال مصرف آب انار در شخصی که غلبه صفرا دارد منجر به کاهش غلظت خون می‌شود، ولی افراد دارای غلبه دم نباید این نوشیدنی را مصرف کنند، زیرا نوشیدن آب انار افزایش غلظت خون را در این گروه از افراد به همراه دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: افراد دارای طبع سرد و‌ تر نباید به منظور چربی‌سوزی و رفع چاقی از لیموترش استفاده کنند، زیرا مصرف این میوه علاوه بر اینکه در لاغری آن‌ها موثر نبوده بلکه سبب مشکلات گوارشی و سوء هاضمه در این گروه از اشخاص نیز می‌شود.

زاداسماعیلی یادآور شد: افرادی که مزاج سرد و‌ تر دارند باید از انجام حجامت اجتناب کنند، زیرا این گروه از اشخاص اغلب ضعیف و دچار کم‌خونی بوده بنابراین با حجامت کردن دچار افت فشار خون می‌شوند؛ این اشخاص می‌توانند در صورت نیاز بر حسب صلاحدید پزشک معالجشان از بادکش گرم و خشک استفاده کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۴۴ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
من یه سوال دارم .....لطفا اگر مطلع هستید جواب بدید
من یک هفته پیش حجامت کردم از فردای اون روزی که حجامت انجام دادم هی افت فشار دارم و عرق سرد روی پیشونیم میشینه بی حال بی حال و خواب آلو شدم شدید ...افت فشار و عرق سرد اذیتم میکنه دلیلش میتونه از حجامت باشه ..لطفا اگر اطلاع دارید جواب بدید ... در ضمن من اصلا کم خون نیستم ....
Iran (Islamic Republic of)
سیاوش
۱۶:۵۳ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
قربونخدا بشم که بچه های باشگاه خبرنگاران جوان یا همون جوجو بسیجیها تمام حرفاشون که چرت و مزخرفه تو کار پزشکی هم دروغ و....تو کارشون هست.شد شما یک بار دید مثبت به چیزی داشته باشید؟همش چرت و پرت میگید به مردم بابا خودتونید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۴:۲۳ ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
سلام مسلما هرکاری نیاز به مقدمات ورعایت اصول خاص خودش دارد متن خبر بیشتر جنبه ترسناکی ازحجامت رابرای مردم ترسیم میکند تاتشویق همراه با آموزش مبانی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۳ ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
حجامت را باید بعد از نیمه ی دوم ماه قمری انجام داد در ضمن فرد کم خونی هم نداشته باشد موق حجامت بقیش حرف مفت هست من خودم مزاجم گرم و تر هست هر 2 ماه یکبار هم حجامت میکنم یه کیفی میده که نگو
آخرین اخبار