جهانشاهی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

نباید هر چیزی را بنام شعر به خورد جامعه داد/ هیچ کسی همچون مقام معظم رهبری به شعر بها نمی دهد

به مناسبت روز شعر و ادب،باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان به سراغ یکی از شاعران تراز اول استان رفته است .

نباید هر چیزی را بنام شعر به خورد جامعه داد/ هیچ کسی همچون مقام معظم رهبری به شعر بها نمی دهدبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ به مناسبت روز شعر و ادب باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان به سراغ یکی از شاعران تراز اول استان رفته است .این شاعر ارزنده سابقه درخشانی در جشنواره های مختلف شعر دارند.


رضوان صفی جهانشاهی هستم، بیش از ۱۵ سال از ۷۵ تا به امروز سابقه سرودن شعر دارم، یعنی از زمان دبستان تا به امروز در حوزه شعر کار می کنم و هم اکنون نیز به عنوان دبیر انجمن شعر حافظ در شهرستان هستم، بیشتر حوزه شعریم کلاسیک است و چکامه سرا هستم.رتبه اول جشنواره شعر دانش آموزی کشوری در یزد، رتبه سوم کشوری جشنواره یادمان ولایت جیرفت، رتبه اول جشنواره منطقه ای مهدویت، نفر دوم جشنواره منطقه ای شعر رضوی، رتبه اول جشنواره استانی شعر فجر، برگزیده جشنواره استانی شعر مادر در دوسال پیاپی، برگزیده ویژه جشنواره رضوی شهرستان بافت، نفر اول جشنواره شعر رضوی شهرستان، جوان برگزیده هنری روز ملی جوان، داور جشنواره شعر رضوی رابر، مهمان ویژه جشنواره خلیج فارس و شعر حافظ شیراز از جمله رزومه کاریم در این مدت است.


صفی جهانشاهی در ابتدای صحبت گفت: کتاب مجموعه شعر شاعران بافت با همکاری اداره ارشاد شهرستان در حال چاپ است، در این کتاب آثار شاعران شهرستان بافت از دهه ۳۰ و ۴۰ تا به امروز جمع آوری و ویرایش شده است که تا اواخر سال چاپ میشود، تعداد شاعران بافتی این مجموعه بیش از ۶۰ نفر است.


دبیر انجمن شعر حافظ افزود: در جامعه ای که هنر یک سرگرمی و تفنون به نظر می آید و شغل محسوب نمیشود، واقعا هنرمند مظلوم واقع است چرا که سایر مسائل روزمره زندگی روی شعر سایه می اندازد و نمیتواند با خیال راحت به هنرش بپردازد، یعنی در تمام عرصه های هنری غم نان نمیگذارد هنر رشد کند. هنرمند با مظلومیت عجین شده است، همیشه کوتاهترین دیوار را دارد و در ساختن فرهنگ جامعه هنر یک اولویت است، حتی در جبهه و جنگ شعر و موسیقی تاثیر گذار بود و باعث افزایش روحیه رزمندگان بود.


روزی که برف سرخ ببارد از آسمان بخت سیاه اهل هنر سبز میشود


صفی جهانشاهی بیان کرد: بحث بیمه شاعران ما با مشکلات عدیده ای مواجه هستند، ملزم به چاپ چندکتاب، رتبه کشوری داشتن یکی از بزرگترین دغدغه های شاعران است، متاسفانه بیمه هنرمندان ضعیف است و فقط عده کمی بیمه هستند که امیدواریم این مشکل حل شود، متاسفانه مهمترین دغدغه دوستان شاعر این است که بنا به داشتن مشکلاتی، چاپ کتاب شعرشان صورت نگرفته است، مسوولین مربوطه باید از ایشان حمایت کنند تا دوستان شاعر ما بتوانند در سطوح بالای کشوری حرفی برای گفتن داشته باشند وگرنه با مرگ هر کدام از ایشان، نام و اثرشان گم میشود زیرا که ماندگاری شاعر به کتاب شعرش است.


صفی جهانشاهی در ادامه تصریح کرد: نه، شعر کلاسیک با شعرنو مخالف نیست و خوشحال هستیم که در جامعه اشعار به روز می شود، ولی نباید هر چیزی را بنام شعر به خور جامعه داد، متاسفانه امروز برخی لفاظی ها و لغات نامربوط را در شعر وارد می کنند که هیچ گونه محتوا و مفهومی ندارد و این اثر ماندگار نیست و فاقد ارزش است، شعر نو که نیما یوشیج آن را ماندگار کرد ارزش و مفهوم دارد و کسانی که می خواهند در این حیطه موفق باشند باید اهل مطالعه و تلاش باشند تا ادبیات فاخر، سنجیده و ارزشمندی را تحویل جامعه دهند.


شاعر جوان بافتی افزود: باید گفت متاسفانه جوانان ما کم طاقت شده اند و می خواهند یک شبه ره صد ساله را طی کنند، بعضی وقتها برخی اشعاری را می سرایند که بی محتواست و اگر معنی اش را از انها بپرسی میگویند نمیدانیم، فقط شعر گفتیم، این یک مشکل است. این در حالی است که شعر نو حس را در ما رنده می کند و اگر حرفی برای گفتن داشته باشد آن وقت جالب میشود، شعر نو و کلاسیک در کنار هم ارزش و فرهنگ را ارتقاء میدهد.


دبیرانجمن شعر حافظ بافت گفت: در جامعه امروز می توان گفت هیچ کسی همچون مقام معظم رهبری به شعر بها نمیدهند، ایشان شعر را به معنی واقعی می فهمند و هر ساله گردهمایی های متعددی با حضور شاعران دارند، از نقد کردن و تشویق شعر توسط ایشان، مشخص می شود که مقام معظم رهبری چقدر به شعر و ادبیات اشراف دارند، تاکید دارند شاعران را قدر بدانید و ایشان را محترم بشمارید.


انتهای پیام/س

 

غم نان و هنر شعر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار