در بین نان های معروف کدام سالم تر است و علت آن چیست؟

انتخاب با کیفیت ترین و سالم ترین نان برای مصرف کنندگان موضوعی است که برای همه آنها مهم است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  علی اکبر سیاری مشاور وزیر بهداشت درهمایش نان سالم با بیان این که هشت عامل خطر سلامتی مردم را تهدید می‌کند، اظهار کرد: چهار مورد از این عوامل خطر رفتاری است که غذای ناسالم و کم تحرکی در رتبه‌های اول و دوم آن قرار دارند. نانی که مردم مصرف می‌کنند، نزدیک به ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز آنها را تامین می‌کند. همچنین ۴۵ درصد پروتئین در مردم عادی و ۶۰ درصد در فقرا از طریق مصرف نان به دست می‌آید. ۸۰ درصد آهن مورد نیاز بدن و ۳۰ درصد کلسیم نیز از این راه تامین می‌شود.

 وی افزود: یکی از موارد موثر در غذای ناسالم، مصرف نمک بیش از اندازه است؛ به طوری که مردم ما به صورت روزانه ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می‌کنند. در حالی که سازمان جهانی بهداشت، استاندارد مصرف نمک را روزانه پنج گرم اعلام کرده است. نان مهم‌ترین راه مصرف نمک است، به همین دلیل باید استاندارد آن را به گونه‌ای تعریف کنیم که ذائقه مردم نیز آن را بپذیرد.

 وی نان سنگک از نظر استفاده نمک در ترکیبات آن با نسبت یک گرم به ازای هر صد گرم نان، از کیفیت بهتری نسبت به سایر نان‌ها برخوردار است. ولی این نسبت در نان‌های بربری ۷۶ درصد، لواش ۷۴ درصد و در تافتون ۵۹ درصد بالاتر از حد مجاز است.

 سیاری با بیان اینکه ۹ میلیون نفر از مردم ایران به بیماری فشار خون مبتلا هستند، ادامه داد: این بیماری بی‌علامت است و ریشه آن در مصرف نمک زیاد است. مصرف این ماده علاوه بر ایجاد فشار خون، باعث سرطان و چاقی نیز می‌شود.

 وی با تاکید بر ارزش غذایی بسیار زیاد سبوس افزود: این ماده، آهن، منیزیم، کلسیم و روی دارد و اگر نانی این ماده را نداشته باشد باعث دیابت، چاقی و حتی سرطان می‌شود. استانداردهای آن نیز به همت وارد کنندگان گندم و جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال بازنگری است.

 سیاری ضمن اشاره به آثار منفی استفاده از جوش شیرین و بلانکت در پخت نان عنوان کرد: در سال ۱۳۷۶ آرد را با آهن و اسیدفولیک غنی کردیم و قرار شد که چهار نان اصلی از این نوع آرد استفاده کنند. با توجه به این اقدام، میزان کمبود آهن در سن حاملگی در ایران به ۱۴ درصد رسید.

منبع:بهداشت نیوز

انتهای پیام/

کدام نان از همه نان ها سالم تر است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کاوه
۱۶:۰۸ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
لطفا اطلاع رسانی کنید در نانوایی های سنگکی روی کیسه آردهای انبار شده نوشته آرد لواش و تافتون به همین خاطر نان های با صطلاح سنگک سفید رنگ هستند نان سنگکی دیگر وجود خارجی ندارد باور نمی کنید در نانوایی به کیسه های آرد دقت کنید
Iran (Islamic Republic of)
کاوه
۱۶:۰۸ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
لطفا اطلاع رسانی کنید در نانوایی های سنگکی روی کیسه آردهای انبار شده نوشته آرد لواش و تافتون به همین خاطر نان های با صطلاح سنگک سفید رنگ هستند نان سنگکی دیگر وجود خارجی ندارد باور نمی کنید در نانوایی به کیسه های آرد دقت کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
نان های محلی خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۶ آبان ۱۳۹۶
ممنون
آخرین اخبار